Ⅰ. 根据句意及汉语提示写出正确的单词
1. His face is as ________(苍白的) as chalk.
2. Creativity is great ________(财富) for everyone.
3. My uncle is a successful ________(银行家).
4. Neither medicine ________(也不) rest can help the king.
5. The doctor ________(检查) the little boy but found nothing wrong.
1. His face is as ________(苍白的) as chalk.
2. Creativity is great ________(财富) for everyone.
3. My uncle is a successful ________(银行家).
4. Neither medicine ________(也不) rest can help the king.
5. The doctor ________(检查) the little boy but found nothing wrong.
答案:
1. pale 2. wealth 3. banker 4. nor 5. examined
Ⅱ. 用方框中所给单词或短语的适当形式填空
feel like famous happy worry call in
1. The king’s illness made his people ________.
2. A doctor was ________ to examine the king.
3. Winning the gold medal at the Olympic Games brought him ________.
4. I am down and don’t ________ talking to anyone.
5. Our team lost the game. That made us ________.
feel like famous happy worry call in
1. The king’s illness made his people ________.
2. A doctor was ________ to examine the king.
3. Winning the gold medal at the Olympic Games brought him ________.
4. I am down and don’t ________ talking to anyone.
5. Our team lost the game. That made us ________.
答案:
1. worried 2. called in 3. famous 4. feel like 5. unhappy
Ⅰ. (2024齐齐哈尔改编)完形填空【主题:人与自我 正确应对失败】
In our life, nobody wants to lose, but we must accept that losing is a part of life. 1 , we can’t win all the time. We can learn 2 valuable from every failure. This may help us succeed in the future. So we must know 3 to be a good loser.
We must not be afraid of losing. When losing, just accept it with a(n) 4 and look at the bright side. Failure can’t be avoided in our life. Edison failed about 10, 000 times before he 5 the light bulb(灯泡). When he was asked how he felt, he said that he didn’t fail 6 learned more than 1, 000 things which didn’t work. We must know that history is full of examples of men and women who achieved success although 7 failed many times.
Losing is not very disgraceful(丢脸的). We must accept our failure and learn from it. Remember that it can be 8 . It can help us grow up rapidly. So we’d better take action to walk out of it. When we lose, think about what we did and how we can improve. If someone else can help, we’ll be 9 enough.
Many people enjoy helping 10 solve problems. This can save us a lot of time so that the same mistake won’t be made 11 in the future.
We should face our failure when we lose. There is only one 12 in every competition. Some win, while some lose. It’s 13 for us to experience failure. The more active we are when facing the failure, the more confident we will be. 14 , being a good loser will help us to be better in life. It might be painful 15 the beginning, but there are many advantages. Good losers set examples to us, and most importantly, they finally win.
1. A. After all B. As a result
C. At first D. At last
2. A. anything B. nothing
C. something D. everything
3. A. why B. how
C. when D. what
4. A. smile B. sadness
C. excitement D. cry
5. A. discovered B. invented
C. found D. saw
6. A. but B. and
C. or D. if
7. A. we B. you
C. they D. I
8. A. thankful B. wonderful
C. helpful D. beautiful
9. A. wise B. lucky
C. proud D. worried
10. A. other B. the other
C. others D. another
11. A. ever B. again
C. once D. never
12. A. winner B. loser
C. player D. runner
13. A. strange B. normal
C. interesting D. boring
14. A. In a word B. In the way
C. In that case D. In the end
15. A. to B. of
C. at D. for
In our life, nobody wants to lose, but we must accept that losing is a part of life. 1 , we can’t win all the time. We can learn 2 valuable from every failure. This may help us succeed in the future. So we must know 3 to be a good loser.
We must not be afraid of losing. When losing, just accept it with a(n) 4 and look at the bright side. Failure can’t be avoided in our life. Edison failed about 10, 000 times before he 5 the light bulb(灯泡). When he was asked how he felt, he said that he didn’t fail 6 learned more than 1, 000 things which didn’t work. We must know that history is full of examples of men and women who achieved success although 7 failed many times.
Losing is not very disgraceful(丢脸的). We must accept our failure and learn from it. Remember that it can be 8 . It can help us grow up rapidly. So we’d better take action to walk out of it. When we lose, think about what we did and how we can improve. If someone else can help, we’ll be 9 enough.
Many people enjoy helping 10 solve problems. This can save us a lot of time so that the same mistake won’t be made 11 in the future.
We should face our failure when we lose. There is only one 12 in every competition. Some win, while some lose. It’s 13 for us to experience failure. The more active we are when facing the failure, the more confident we will be. 14 , being a good loser will help us to be better in life. It might be painful 15 the beginning, but there are many advantages. Good losers set examples to us, and most importantly, they finally win.
1. A. After all B. As a result
C. At first D. At last
2. A. anything B. nothing
C. something D. everything
3. A. why B. how
C. when D. what
4. A. smile B. sadness
C. excitement D. cry
5. A. discovered B. invented
C. found D. saw
6. A. but B. and
C. or D. if
7. A. we B. you
C. they D. I
8. A. thankful B. wonderful
C. helpful D. beautiful
9. A. wise B. lucky
C. proud D. worried
10. A. other B. the other
C. others D. another
11. A. ever B. again
C. once D. never
12. A. winner B. loser
C. player D. runner
13. A. strange B. normal
C. interesting D. boring
14. A. In a word B. In the way
C. In that case D. In the end
15. A. to B. of
C. at D. for
答案:
1. A 解析:句意:毕竟,我们不可能总是赢。After all 毕竟;As a result 因此;At first 首先;At last 最后。根据“..., we can’t win all the time.”可知,毕竟我们不可能总是赢。故选 A。
2. C 解析:句意:我们可以从每一次失败中学到有价值的东西。anything 任何事;nothing 无事;something 某事;everything 每件事。根据“We can learn... valuable from every failure.”可知,我们可以从失败中学到某些有价值的东西,本句是肯定句。故选 C。
3. B 解析:句意:所以我们必须知道如何成为一个好的失败者。why 为什么;how 如何;when 何时;what 什么。根据“So we must know... to be a good loser.”及下文可知,此处表示如何成为一个好的失败者。故选 B。
4. A 解析:句意:当失败的时候,微笑着接受,并看到它好的一面。smile 微笑;sadness 悲伤;excitement 激动;cry 哭泣。根据“When losing, just accept it with a(n)... and look at the bright side.”可知,失败的时候要微笑着接受。故选 A。
5. B 解析:句意:爱迪生在发明电灯泡之前失败了大约 10 000 次。discovered 发现;invented 发明;found 找到;saw 看到。根据“Edison failed about 10, 000 times before he... the light bulb(灯泡).”及常识可知,爱迪生在发明电灯泡之前失败了大约 10 000 次。故选 B。
6. A 解析:句意:当有人问他感觉如何时,他说他没有失败,而是知道了 1 000 多件东西是没用的。but 但是;and 和;or 或者;if 如果。前后两句构成转折关系,用 but 连接。故选 A。
7. C 解析:句意:我们必须知道,历史上有很多男人和女人在经历了多次失败后取得成功的例子。we 我们;you 你,你们;they 他/她/它们;I 我。根据“We must know that history is full of examples of men and women who achieved success although... failed many times.”可知,此处指“men and women”,是他们失败过很多次。故选 C。
8. C 解析:句意:记住它是有帮助的。thankful 感谢的;wonderful 精彩的;helpful 有帮助的;beautiful 漂亮的。根据“It can help us grow up rapidly.”可知,它可以帮助我们快速成长,所以是有帮助的。故选 C。
9. B 解析:句意:如果有人能帮忙,我们就够幸运了。wise 明智的;lucky 幸运的;proud 骄傲的;worried 担心的。根据“If someone else can help, we’ll be... enough.”可知,如果有人能帮忙是幸运的。故选 B。
10. C 解析:句意:许多人喜欢帮助别人解决问题。other 其他的;the other 两者中的另一个;others 其他人/物;another 又一个。根据“Many people enjoy helping... solve problems.”可知,空后无名词,且此处表示复数,others 符合语境。故选 C。
11. B 解析:句意:这可以为我们节省很多时间,这样以后就不会再犯同样的错误了。ever 曾经;again 再;once 曾经;never 从不。根据“This can save us a lot of time so that the same mistake won’t be made... in the future.”可知,此处表示不会再犯同样的错误了。故选 B。
12. A 解析:句意:每场比赛只有一个赢家。winner 赢家;loser 输家;player 玩家;runner 奔跑者。根据“There is only one... in every competition.”可知,我们要面对失败,因为比赛只有一个赢家。故选 A。
13. B 解析:句意:我们经历失败是很正常的。strange 奇怪的;normal 正常的;interesting 有趣的;boring 无趣的。根据“Some win, while some lose. It’s... for us to experience failure.”可知,有人赢,就有人输,所以经历失败是很正常的。故选 B。
14. A 解析:句意:总之,做一个好的失败者会帮助我们在生活中变得更好。In a word 总之;In the way 妨碍;In that case 如果那样;In the end 最后。根据“..., being a good loser will help us to be better in life.”可知,此处是总结性的话语,即总之,做一个好的失败者会帮助我们在生活中变得更好。故选 A。
15. C 解析:句意:一开始可能会很痛苦,但有很多好处。to 到;of……的;at 在;for 为了。at the beginning 一开始,是固定短语。故选 C。
2. C 解析:句意:我们可以从每一次失败中学到有价值的东西。anything 任何事;nothing 无事;something 某事;everything 每件事。根据“We can learn... valuable from every failure.”可知,我们可以从失败中学到某些有价值的东西,本句是肯定句。故选 C。
3. B 解析:句意:所以我们必须知道如何成为一个好的失败者。why 为什么;how 如何;when 何时;what 什么。根据“So we must know... to be a good loser.”及下文可知,此处表示如何成为一个好的失败者。故选 B。
4. A 解析:句意:当失败的时候,微笑着接受,并看到它好的一面。smile 微笑;sadness 悲伤;excitement 激动;cry 哭泣。根据“When losing, just accept it with a(n)... and look at the bright side.”可知,失败的时候要微笑着接受。故选 A。
5. B 解析:句意:爱迪生在发明电灯泡之前失败了大约 10 000 次。discovered 发现;invented 发明;found 找到;saw 看到。根据“Edison failed about 10, 000 times before he... the light bulb(灯泡).”及常识可知,爱迪生在发明电灯泡之前失败了大约 10 000 次。故选 B。
6. A 解析:句意:当有人问他感觉如何时,他说他没有失败,而是知道了 1 000 多件东西是没用的。but 但是;and 和;or 或者;if 如果。前后两句构成转折关系,用 but 连接。故选 A。
7. C 解析:句意:我们必须知道,历史上有很多男人和女人在经历了多次失败后取得成功的例子。we 我们;you 你,你们;they 他/她/它们;I 我。根据“We must know that history is full of examples of men and women who achieved success although... failed many times.”可知,此处指“men and women”,是他们失败过很多次。故选 C。
8. C 解析:句意:记住它是有帮助的。thankful 感谢的;wonderful 精彩的;helpful 有帮助的;beautiful 漂亮的。根据“It can help us grow up rapidly.”可知,它可以帮助我们快速成长,所以是有帮助的。故选 C。
9. B 解析:句意:如果有人能帮忙,我们就够幸运了。wise 明智的;lucky 幸运的;proud 骄傲的;worried 担心的。根据“If someone else can help, we’ll be... enough.”可知,如果有人能帮忙是幸运的。故选 B。
10. C 解析:句意:许多人喜欢帮助别人解决问题。other 其他的;the other 两者中的另一个;others 其他人/物;another 又一个。根据“Many people enjoy helping... solve problems.”可知,空后无名词,且此处表示复数,others 符合语境。故选 C。
11. B 解析:句意:这可以为我们节省很多时间,这样以后就不会再犯同样的错误了。ever 曾经;again 再;once 曾经;never 从不。根据“This can save us a lot of time so that the same mistake won’t be made... in the future.”可知,此处表示不会再犯同样的错误了。故选 B。
12. A 解析:句意:每场比赛只有一个赢家。winner 赢家;loser 输家;player 玩家;runner 奔跑者。根据“There is only one... in every competition.”可知,我们要面对失败,因为比赛只有一个赢家。故选 A。
13. B 解析:句意:我们经历失败是很正常的。strange 奇怪的;normal 正常的;interesting 有趣的;boring 无趣的。根据“Some win, while some lose. It’s... for us to experience failure.”可知,有人赢,就有人输,所以经历失败是很正常的。故选 B。
14. A 解析:句意:总之,做一个好的失败者会帮助我们在生活中变得更好。In a word 总之;In the way 妨碍;In that case 如果那样;In the end 最后。根据“..., being a good loser will help us to be better in life.”可知,此处是总结性的话语,即总之,做一个好的失败者会帮助我们在生活中变得更好。故选 A。
15. C 解析:句意:一开始可能会很痛苦,但有很多好处。to 到;of……的;at 在;for 为了。at the beginning 一开始,是固定短语。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看