2025年红对勾45分钟作业与单元评估九年级英语下册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年红对勾45分钟作业与单元评估九年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年红对勾45分钟作业与单元评估九年级英语下册人教版》

Ⅰ. 完形填空【主题:人与社会 环保从小事做起】
When I was a kid, I 1 ride my mountain bike everywhere. It was one of my favorite things to do. However, as I 2, there were more and more cars on the road, so I 3 rode bikes. And there were not cycle ways on some roads, so people had to ride bikes around cars. It is very 4 to ride a bike with lots of cars because cars sometimes may hit cyclists and 5 kill them.
However, now more and more people begin to ride bikes again, so I decide to have fun on the 6 again. I ride my bike to the gym, to the shopping mall 7 to the park. I still feel 8 when I have to ride around other cars, motorcycles and people. So I always watch out for traffic 9 I am turning the corner or crossing the road. I never ride too fast. In that way I can 10 myself from traffic accidents.
In fact, riding bikes is a 11 way to explore the city! I start to use the public bikes, too. 12 weekends, my friend and I sometimes ride public bikes to parks. Some apps make it easy and cheap for 13 to ride.
Besides, if we all try to ride bikes often and drive less, there will be less 14. So what are you waiting 15?
1. A. am used
B. am used to
C. used to
D. using to
2. A. got up
B. woke up
C. grew up
D. stood up
3. A. usually
B. often
C. every day
D. seldom
4. A. dangerous
B. successful
C. useful
D. important
5. A. never
B. always
C. still
D. even
6. A. bus
B. bike
C. car
D. plane
7. A. and
B. because
C. but
D. unless
8. A. happy
B. excited
C. scared
D. bored
9. A. because
B. when
C. though
D. until
10. A. protect
B. make
C. ignore
D. catch
11. A. interesting
B. boring
C. fun
D. happy
12. A. From
B. With
C. In
D. On
13. A. none
B. everyone
C. anything
D. everything
14. A. service
B. mistake
C. pollution
D. advice
15. A. in
B. for
C. as
D. on
答案: 1. C 解析:句意:当我还是个孩子的时候,我常常到处骑山地自行车。be used do错误表达;be used to doing习惯做;used to do过去常常做;using to错误表达。根据“When I was a kid”可知,这里是指过去常常骑山地自行车,因此用used to do。故选C。
2. C 解析:句意:然而,我长大后,路上的汽车越来越多,所以我很少骑自行车了。got up起床;woke up醒来;grew up长大;stood up站起来。根据“When I was a kid”及选项可知,这里指作者长大后,路上的汽车越来越多,于是他就很少骑自行车了。故选C。
3. D 解析:句意:然而,我长大后,路上的汽车越来越多,所以我很少骑自行车了。usually通常;often经常;every day每天;seldom很少。根据“there were more and more cars on the road”可知,路上的汽车越来越多,所以作者很少骑自行车了。故选D。
4. A 解析:句意:在很多车周围骑自行车是非常危险的,因为有时汽车可能会撞到骑自行车的人,甚至导致他们死亡。dangerous危险的;successful成功的;useful有用的;important重要的。根据“with lots of cars”可知,在汽车周围骑行是很危险的。故选A。
5. D 解析:句意:在很多车周围骑自行车是非常危险的,因为有时汽车可能会撞到骑自行车的人,甚至致他们死亡。never从不;always总是;still还;even甚至。结合该空前后的hit和kill可知,此处缺少表示递进的副词,故用even。故选D。
6. B 解析:句意:然而,现在越来越多的人又开始骑自行车了,所以我决定再次开心地骑自行车。bus公共汽车;bike自行车;car汽车;plane飞机。根据“I ride my bike to the gym”可知,作者又开始骑自行车了。故选B。
7. A 解析:句意:我骑自行车去健身房、购物中心和公园。and和;because因为;but但是;unless除非。这里的to the shopping mall和to the park是并列的,因此用and连接。故选A。
8. C 解析:句意:当我不得不在其他汽车、摩托车和人周围骑行时,我仍然感到害怕。happy高兴的;excited兴奋的;scared害怕的;bored无聊的。根据“when I have to ride around other cars, motorcycles and people”及上文所说的在汽车周围骑行很危险可知,这里指作者感到害怕。故选C。
9. B 解析:句意:所以当我转弯或过马路时,我总是注意交通。because因为;when当……时候;though虽然;until直到。根据“I am turning the corner or crossing the road”可知,这里是由when引导的时间状语从句,表示动作正在进行。故选B。
10. A 解析:句意:那样我就可以保护自己免遭交通事故。protect保护;make制作;ignore忽视;catch接住。上文提到作者在骑行时很注意安全,故此处是指这样作者就可以保护自己免遭交通事故。protect sb./sth. from...保护某人/某物免遭……,是固定用法。故选A。
11. C 解析:句意:事实上,骑自行车是一种探索城市的有趣方式!interesting有趣的;boring无聊的;fun有趣的;happy快乐的。根据“In fact, riding bikes is a... way to explore the city!”可知,骑自行车是探索城市的有趣方式。空前面的冠词是a,因此用fun。故选C。
12. D 解析:句意:周末,我和朋友有时会骑公共自行车去公园。From从……起;With具有;In在……里面;On在……上。on weekends在周末,是固定短语。故选D。
13. B 解析:句意:一些应用软件使每个人都能既容易又便宜地骑自行车。none没有一个;everyone每个人;anything任何东西;everything每件事。根据“cheap for... to ride”可知,这里是指每个人都能既容易又便宜地骑自行车。故选B。
14. C 解析:句意:此外,如果我们都试着经常骑自行车,少开车,污染就会减少。service服务;mistake错误;pollution污染;advice劝告。根据“if we all try to ride bikes often and drive less”及常识可知,经常骑自行车,少开车,那么污染就会减少。故选C。
15. B 解析:句意:所以你还在等什么? in在……里面;for对于;as像;on在……上。wait for等待,是固定短语。故选B。
Ⅱ. 阅读理解【主题:人与社会 环保方法】
How green are you? Do you know how to be green?
We all need a healthy environment, but we produce waste every day and it often results in lots of pollution. In fact, even the simplest everyday activities can make a difference to the environment. Here are some ideas for you.
Reduce. It means “use less”. It suggests people should produce less pollution and throw less rubbish. People should reduce waste by buying fewer things. So before we are going to buy a new thing, try to think whether it is really necessary for us.
Reuse. Reuse means “use again”. It asks people to use things as long time as possible. When we buy things, guarantee that we really need them and we can use them for a long time. We should value them so that we can use them for a longer time. And if we can, we should repair (修理) them instead of throwing them away and buying new ones. Don’t use a paper cup or a paper bag. If we can use a china(陶瓷的) cup or a lunch box, we are doing something green and helpful.
Recycle. Recycle means “use in a new way”. Many people recycle things. Look at these examples. People often recycle old or waste electrical things and try to create some new things with some parts from the old ones. Second, some people try to make some bags with old clothes. At last, people often clean the house or water plants with used water.
1. The writer talks about ________ ways to protect the environment in the passage.
A. five
B. four
C. three
D. two
2. What does the underlined word “guarantee” mean in the passage?
A. Keep quiet.
B. Make sure.
C. Take action.
D. Take place.
3. The writer introduces how to recycle things by ________ in the fifth paragraph.
A. telling a story
B. giving some idioms
C. drawing a picture
D. giving three examples
4. What is the writer’s purpose of creating this passage?
A. To encourage people to protect the environment.
B. To help protect animals.
C. To encourage people to produce more pollution.
D. To help create inventions.
答案: 1. C 解析:细节理解题。根据“Reduce.”“Reuse.”“Recycle.”可知,文章一共提出了三个主要的方法:减少、再利用和回收。故选C。
2. B 解析:词义猜测题。根据“and we can use them for a long time”可知,此处应该指我们买东西的时候,要保证我们真的需要它们。guarantee“保证”,与make sure意思一致。故选B。
3. D 解析:细节理解题。根据“Look at these examples. People often recycle old or waste electrical things... At last, people often clean the house or water plants with used water.”可知,第五段通过举例子来说明如何回收物品。故选D。
4. A 解析:目的意图题。根据“We all need a healthy environment, but we produce waste every day and it often results in lots of pollution... Here are some ideas for you.”可知,作者通过提出一些建议来鼓励人们保护环境。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭