Ⅲ. 阅读表达【主题:人与社会 意外遭遇】
The sun was falling behind the hills. Andrea was driving back home to Brockboune. Then she saw an old lady, standing by the road, with a sign saying “Brockboune” in her hand.
Andrea stopped the car. When the old lady got in, Andrea could see that she was not that little. She was in a long dress and had a hat pulled down low over her eyes. She put her big brown shopping bag down onto the floor. “Do you live in Brockboune?” asked Andrea. “No, dear,” answered the old lady in a low voice. “I’m just going to visit a friend, but my car won’t start, so I decided to hitchhike(搭便车).”
Something in the way the lady spoke made Andrea uneasy. Andrea secretly studied the half - covered face, the shapeless body, the arms with their thick black hairs... Thick black hairs? Andrea’s blood froze. This wasn’t a woman. It was a man!
Her heart was beating wildly and her mind raced. Then suddenly, an idea came up to her. She stopped the car in a sudden. “My God!” she shouted. “A child! Did you see the child? I think I hit her!” “I didn’t see anything,” the “old lady” said. “I don’t think you hit anything.” “I’m sure it was a child!” shouted Andrea. “Could you just get out and have a look?” The “old lady” slowly opened the car door, leaving her bag inside. As soon as “she” was out of the car, Andrea drove away as soon as possible.
Several minutes later, Andrea thought about the “old lady’s” bag and opened it carefully. There was only one thing in it—a shining knife.
1. When did Andrea see an old lady?
______________________________
2. What was the old lady wearing?
______________________________
3. How did Andrea get the “old lady” out of her car successfully?
______________________________
4. What’s in the “old lady’s” bag?
______________________________
5. What do you think of Andrea? Why?
______________________________
The sun was falling behind the hills. Andrea was driving back home to Brockboune. Then she saw an old lady, standing by the road, with a sign saying “Brockboune” in her hand.
Andrea stopped the car. When the old lady got in, Andrea could see that she was not that little. She was in a long dress and had a hat pulled down low over her eyes. She put her big brown shopping bag down onto the floor. “Do you live in Brockboune?” asked Andrea. “No, dear,” answered the old lady in a low voice. “I’m just going to visit a friend, but my car won’t start, so I decided to hitchhike(搭便车).”
Something in the way the lady spoke made Andrea uneasy. Andrea secretly studied the half - covered face, the shapeless body, the arms with their thick black hairs... Thick black hairs? Andrea’s blood froze. This wasn’t a woman. It was a man!
Her heart was beating wildly and her mind raced. Then suddenly, an idea came up to her. She stopped the car in a sudden. “My God!” she shouted. “A child! Did you see the child? I think I hit her!” “I didn’t see anything,” the “old lady” said. “I don’t think you hit anything.” “I’m sure it was a child!” shouted Andrea. “Could you just get out and have a look?” The “old lady” slowly opened the car door, leaving her bag inside. As soon as “she” was out of the car, Andrea drove away as soon as possible.
Several minutes later, Andrea thought about the “old lady’s” bag and opened it carefully. There was only one thing in it—a shining knife.
1. When did Andrea see an old lady?
______________________________
2. What was the old lady wearing?
______________________________
3. How did Andrea get the “old lady” out of her car successfully?
______________________________
4. What’s in the “old lady’s” bag?
______________________________
5. What do you think of Andrea? Why?
______________________________
答案:
1. When she was driving back home to Brockboune.
2. A long dress and a hat.
3. She said she hit a child and asked the “old lady” to get out of the car to have a look.
4. A knife.
5. She is clever. Because she can find a good idea to make herself out of danger. /She is kind. Because she gave the “old lady” help at first. (答案不唯一,合情合理即可)
2. A long dress and a hat.
3. She said she hit a child and asked the “old lady” to get out of the car to have a look.
4. A knife.
5. She is clever. Because she can find a good idea to make herself out of danger. /She is kind. Because she gave the “old lady” help at first. (答案不唯一,合情合理即可)
Ⅳ. 情景交际
A: Hi, Tony. Why are you in such a hurry?
1. ____________________?
B: I lost my backpack. I remembered putting it under a tree beside the playground.
A: Really? 2. ____________________?
B: An hour ago. I was playing soccer on the playground. It was gone after that.
A: Bad luck! 3. ____________________?
B: Yes. There is a mobile phone and an e - dictionary in it.
A: Don’t worry. Maybe someone took it by mistake.
B: 4. ____________________?
A: You’d better go to Lost and Found for help.
B: Good idea. 5. ____________________?
A: It’s just on the second floor in the office building. Perhaps you are lucky to find it there.
B: I hope so. Thank you!
A: Hi, Tony. Why are you in such a hurry?
1. ____________________?
B: I lost my backpack. I remembered putting it under a tree beside the playground.
A: Really? 2. ____________________?
B: An hour ago. I was playing soccer on the playground. It was gone after that.
A: Bad luck! 3. ____________________?
B: Yes. There is a mobile phone and an e - dictionary in it.
A: Don’t worry. Maybe someone took it by mistake.
B: 4. ____________________?
A: You’d better go to Lost and Found for help.
B: Good idea. 5. ____________________?
A: It’s just on the second floor in the office building. Perhaps you are lucky to find it there.
B: I hope so. Thank you!
答案:
1. What’s up/What’s the matter/What happened to you 解析:根据“Why are you in such a hurry?”可知,Tony 非常着急,所以这里应问他发生什么事了。故填 What’s up/What’s the matter/What happened to you。
2. When did you lose it/When did it happen 解析:根据下面 Tony 的回答“An hour ago.”可知,这里应问 Tony 丢失背包的时间。故填 When did you lose it/When did it happen。
3. Is there anything important in your backpack 解析:根据下面的回答“Yes. There is a mobile phone and an e-dictionary in it.”可知,这里问 Tony 的背包里有没有什么重要的东西。故填 Is there anything important in your backpack。
4. What should I do/What are your suggestions 解析:根据下面的回答“You’d better go to Lost and Found for help.”可知,这里是 Tony 向同学征求建议。故填 What should I do/What are your suggestions。
5. Where is it/Where can I find it 解析:根据下面的回答“It’s just on the second floor in the office building.”可知,这里 Tony 应问失物招领处在哪里。故填 Where is it/Where can I find it。
2. When did you lose it/When did it happen 解析:根据下面 Tony 的回答“An hour ago.”可知,这里应问 Tony 丢失背包的时间。故填 When did you lose it/When did it happen。
3. Is there anything important in your backpack 解析:根据下面的回答“Yes. There is a mobile phone and an e-dictionary in it.”可知,这里问 Tony 的背包里有没有什么重要的东西。故填 Is there anything important in your backpack。
4. What should I do/What are your suggestions 解析:根据下面的回答“You’d better go to Lost and Found for help.”可知,这里是 Tony 向同学征求建议。故填 What should I do/What are your suggestions。
5. Where is it/Where can I find it 解析:根据下面的回答“It’s just on the second floor in the office building.”可知,这里 Tony 应问失物招领处在哪里。故填 Where is it/Where can I find it。
查看更多完整答案,请扫码查看