2025年红对勾45分钟作业与单元评估九年级英语下册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年红对勾45分钟作业与单元评估九年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年红对勾45分钟作业与单元评估九年级英语下册人教版》

Ⅱ. 阅读理解【主题:人与社会 记录回忆】
For Grade 9 students, there is only a short time left before graduation. How will they record their memories of the past three years?
Students in Class 6, Grade 9 at Hangzhou Foreign Languages School got the chance to make a class magazine. They are saving their junior year memories by presenting essays(文章) and photos of different kinds of school activities.
Sun Han is the chief editor (主编) of the magazine. His classmates picked him for the job. “We have been preparing for the magazine for quite a long time. During winter vacation, every - one selected articles they wrote and provided them to our editors,” Sun said. “I chose and shared some of the poems I wrote.” For Han Yuhan, it’s also a great chance to look back on her own growth.
“I found that my articles written in the old days were quite naive. I used to complain a lot. But three years later, I feel I can look at things in a more positive way. I have become more mature (成熟的) than before,” Han said.
Apart from stories, photos are more vivid(生动的) reminders of school years. The photos show many firsts...
“When we go to university or start working in the future, the magazine will remind us of our carefree years,” Sun said.
1. How do the students in the passage record their memories of the past three years?
A. To make a class magazine.
B. To take photos.
C. To write some poems.
D. To select some articles.
2. The underlined word “carefree” means “________”.
A. careful B. free C. unworried D. meaningful
3. What can’t we get from the magazine?
A. Poems. B. Articles. C. Photos. D. Paintings.
4. Which of the following is true?
A. They published the magazine to make money.
B. Publishing the magazine is an excellent chance to look back on students’ growth.
C. All the students from Hangzhou Foreign Languages School got the chance to make a magazine.
D. Han Yuhan used to be mature in the old days, but now she is naive.
答案: 1. A 解析:细节理解题。根据“Students in Class 6, Grade 9 at Hangzhou Foreign Languages School got the chance to make a class magazine.”可知,文章中的学生们通过制作班级杂志来记录他们过去三年的回忆。故选A。
2. C 解析:词义猜测题。分析画线单词carefree可知,该词由care“关心,在意”和free“自由的”构成;再联系全文对学校生活的描述以及常识可知,中学时光应是无忧无虑的。因此画线单词意为“无忧无虑的”,与unworried意思一致。故选C。
3. D 解析:细节理解题。根据“everyone selected articles they wrote and provided them to our editors”,“I chose and shared some of the poems I wrote.”以及“Apart from stories, photos are more vivid(生动的) reminders of school years.”可知,该杂志有文章、诗歌和照片,没有提到绘画。故选D。
4. B 解析:推理判断题。根据“Students in Class 6, Grade 9 at Hangzhou Foreign Languages School got the chance to make a class magazine.”可知,只有九年级
(6)班的学生有机会做这个杂志,排除C项;根据Han Yuhan说的“I found that my articles written in the old days were quite naive... I have become more mature(成熟的) than before”可知,Han Yuhan现在比过去成熟了,故排除D项;根据“For Han Yuhan, it’s also a great chance to look back on her own growth.”及Sun Han说的“When we go to university or start working in the future, the magazine will remind us of our care - free years”可知,他们制作这个杂志是为了记录初中生活,而不是为了挣钱,排除A项,B项正确。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭