Ⅰ. 根据句意及汉语提示写出正确的单词
1. Mr. Black likes taking his dog for a walk around ______(街区)after work.
2. The moon is ______(在……上面)the clouds.
3. I’ll go to the ______(机场)to meet my friend this afternoon.
4. The cinema lies in the ______(西方)of the town.
5. Can you smell something ______(着火)?
1. Mr. Black likes taking his dog for a walk around ______(街区)after work.
2. The moon is ______(在……上面)the clouds.
3. I’ll go to the ______(机场)to meet my friend this afternoon.
4. The cinema lies in the ______(西方)of the town.
5. Can you smell something ______(着火)?
答案:
1. blocks 2. above 3. airport 4. west 5. burning
Ⅱ. 用方框中所给单词或短语的适当形式填空

1. Keep away from the ______ house. It’s dangerous.
2. Sometimes bad things can ______ good things.
3. Many ______ are in danger of losing their jobs now.
4. I don’t know whether the old man is dead or ______.
5. She looked at me ______ when I told her that she passed the driving test.
1. Keep away from the ______ house. It’s dangerous.
2. Sometimes bad things can ______ good things.
3. Many ______ are in danger of losing their jobs now.
4. I don’t know whether the old man is dead or ______.
5. She looked at me ______ when I told her that she passed the driving test.
答案:
1. burning 2. turn into 3. workers 4. alive 5. in disbelief
Ⅲ. 根据汉语意思完成句子
1. 天开始下雨的时候,我们正要离开。
We ______ ______ ______ leave when it began to rain.
2. 我的同学正和我一起排队买午餐。
My classmates are waiting ______ ______ me to buy lunch.
3. 我觉得能够活着很幸运。
I felt lucky to ______ ______.
4. 我们到那儿时,飞机已经起飞了。
The plane ______ ______ ______ when we got there.
1. 天开始下雨的时候,我们正要离开。
We ______ ______ ______ leave when it began to rain.
2. 我的同学正和我一起排队买午餐。
My classmates are waiting ______ ______ me to buy lunch.
3. 我觉得能够活着很幸运。
I felt lucky to ______ ______.
4. 我们到那儿时,飞机已经起飞了。
The plane ______ ______ ______ when we got there.
答案:
1. were about to 2. in line with 3. be alive 4. had taken off
Ⅰ. 短文填空
When we feel the ground moves suddenly, it means that 1. ______ earthquake may come. Many of the earthquakes 2. ______( )come under the sea and then happen anywhere on the earth. Especially they often happen near the mountains and seas such 3. ______ Japan and Indonesia.
When an earthquake happens, it’s very easy 4. ______( )a tsunami(海啸). Houses fall down. Many people are 5. ______( )and even die.
Now scientists are trying 6. ______( )best to study earthquakes. They make 7. ______( )to show the “earthquake belts(地震带)”. 8. ______ the houses there must be quite strong.
We believe that scientists will be able to tell us when and where an earthquake 9. ______( )in the near future. Also, they can tell us 10. ______ to do and how to do. People can even use earthquake to do something for us humans.
When we feel the ground moves suddenly, it means that 1. ______ earthquake may come. Many of the earthquakes 2. ______( )come under the sea and then happen anywhere on the earth. Especially they often happen near the mountains and seas such 3. ______ Japan and Indonesia.
When an earthquake happens, it’s very easy 4. ______( )a tsunami(海啸). Houses fall down. Many people are 5. ______( )and even die.
Now scientists are trying 6. ______( )best to study earthquakes. They make 7. ______( )to show the “earthquake belts(地震带)”. 8. ______ the houses there must be quite strong.
We believe that scientists will be able to tell us when and where an earthquake 9. ______( )in the near future. Also, they can tell us 10. ______ to do and how to do. People can even use earthquake to do something for us humans.
答案:
1. an 2. first 3. as 4. to cause 5. injured 6. their 7. maps 8. So 9. will happen 10. what
Ⅱ. 阅读理解【主题:人与自我 意外事故】
One afternoon, I got out of my house to the beach. After half an hour, I found my friends Jimmy and Bobby playing volleyball on the beach, so I joined them.
Suddenly, Bobby hit the ball too hard and it fell into the sea. Just as Bobby was going to pick up the ball, the tide(潮水)came and carried the ball away. I wanted to show off my swimming skills, so I decided to get the ball for them.
After swimming for about ten minutes, I became tired but when I saw that the ball was only a few meters away from me, I tried my best to swim to it, but failed again. At that moment, some weed(水草)caught my foot and I could not swim well.
After struggling(挣扎)for a minute or two, the weed broke but I couldn’t swim any farther. By the time a man who was holding a lifebuoy(救生圈)reached me, I had already fainted(昏厥).
When I woke up, I was in an empty room lying on a bed. When a doctor came into the room, I realized that I was in hospital.
I will never forget that terrifying experience. Neither will I want to show off again.
1. What happened when Bobby hit the ball hard?
A. Bobby fell down carelessly.
B. The ball fell into the sea.
C. The ball hit Jimmy in the face.
D. The ball was broken.
2. When the writer woke up, he found he was ______.
A. in hospital
B. lying on the beach
C. at home
D. in a boat
3. Who saved the writer?
A. Jimmy.
B. Bobby.
C. A man with a lifebuoy.
D. The writer himself.
4. Why couldn’t the writer swim well in the sea?
A. Because the water was very cold.
B. Because some weed held his foot.
C. Because the tide came.
D. Because he had no swimming experience.
5. What’s the best title for the passage?
A. A Terrible Experience
B. A Brave Man
C. A Swimming Lesson
D. A Volleyball Match
One afternoon, I got out of my house to the beach. After half an hour, I found my friends Jimmy and Bobby playing volleyball on the beach, so I joined them.
Suddenly, Bobby hit the ball too hard and it fell into the sea. Just as Bobby was going to pick up the ball, the tide(潮水)came and carried the ball away. I wanted to show off my swimming skills, so I decided to get the ball for them.
After swimming for about ten minutes, I became tired but when I saw that the ball was only a few meters away from me, I tried my best to swim to it, but failed again. At that moment, some weed(水草)caught my foot and I could not swim well.
After struggling(挣扎)for a minute or two, the weed broke but I couldn’t swim any farther. By the time a man who was holding a lifebuoy(救生圈)reached me, I had already fainted(昏厥).
When I woke up, I was in an empty room lying on a bed. When a doctor came into the room, I realized that I was in hospital.
I will never forget that terrifying experience. Neither will I want to show off again.
1. What happened when Bobby hit the ball hard?
A. Bobby fell down carelessly.
B. The ball fell into the sea.
C. The ball hit Jimmy in the face.
D. The ball was broken.
2. When the writer woke up, he found he was ______.
A. in hospital
B. lying on the beach
C. at home
D. in a boat
3. Who saved the writer?
A. Jimmy.
B. Bobby.
C. A man with a lifebuoy.
D. The writer himself.
4. Why couldn’t the writer swim well in the sea?
A. Because the water was very cold.
B. Because some weed held his foot.
C. Because the tide came.
D. Because he had no swimming experience.
5. What’s the best title for the passage?
A. A Terrible Experience
B. A Brave Man
C. A Swimming Lesson
D. A Volleyball Match
答案:
1. B 解析:细节理解题。由第二段中的“Suddenly, Bobby hit the ball too hard and it fell into the sea.”可知,球掉进了海里。故选 B。
2. A 解析:细节理解题。由第五段“When I woke up, I was in an empty room lying on a bed... I realized that I was in hospital.”可知,作者醒来的时候,发现自己在医院。故选 A。
3. C 解析:细节理解题。由第四段中的“By the time a man who was holding a lifebuoy(救生圈) reached me”可知,救作者的是一个拿着救生圈的男人。故选 C。
4. B 解析:细节理解题。由第三段中的“At that moment, some weed (水草) caught my foot and I could not swim well.”可知,作者在海里无法很好地游泳的原因是水草缠住了他的一只脚。故选 B。
5. A 解析:标题归纳题。通读全文可知,本文讲的是作者的一次糟糕的经历。故选 A。
2. A 解析:细节理解题。由第五段“When I woke up, I was in an empty room lying on a bed... I realized that I was in hospital.”可知,作者醒来的时候,发现自己在医院。故选 A。
3. C 解析:细节理解题。由第四段中的“By the time a man who was holding a lifebuoy(救生圈) reached me”可知,救作者的是一个拿着救生圈的男人。故选 C。
4. B 解析:细节理解题。由第三段中的“At that moment, some weed (水草) caught my foot and I could not swim well.”可知,作者在海里无法很好地游泳的原因是水草缠住了他的一只脚。故选 B。
5. A 解析:标题归纳题。通读全文可知,本文讲的是作者的一次糟糕的经历。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看