Ⅱ. 阅读理解【主题:人与自我 情绪管理】
What will you do to make yourself feel better when you feel bad?


1. Kelly is a ________.
A. teacher B. manager
C. nurse D. student
2. Why does John imagine himself as the main character of a film?
A. Because he wants to be an actor.
B. Because he likes watching films very much.
C. Because it’s good for his work.
D. Because it can cheer him up.
3. If Susan feels upset, she will probably ________.
A. keep a diary
B. see a movie
C. go to help someone
D. call her friends for help
4. Who is the oldest?
A. Kelly. B. John.
C. Lily. D. Susan.
5. What is the passage mainly about?
A. Ways to cheer up.
B. Ways to write down positive words.
C. How to help other people.
D. How to find a job.
What will you do to make yourself feel better when you feel bad?
1. Kelly is a ________.
A. teacher B. manager
C. nurse D. student
2. Why does John imagine himself as the main character of a film?
A. Because he wants to be an actor.
B. Because he likes watching films very much.
C. Because it’s good for his work.
D. Because it can cheer him up.
3. If Susan feels upset, she will probably ________.
A. keep a diary
B. see a movie
C. go to help someone
D. call her friends for help
4. Who is the oldest?
A. Kelly. B. John.
C. Lily. D. Susan.
5. What is the passage mainly about?
A. Ways to cheer up.
B. Ways to write down positive words.
C. How to help other people.
D. How to find a job.
答案:
1. C 解析:推理判断题。由表格第一栏中第一句“I look after the patients in hospital.”可推断出,凯莉是一名护士。故选 C。
2. D 解析:细节理解题。由表格第二栏中最后两句可知,约翰把自己想象成电影中的主角,因为那总能给他带来正能量,使他振奋起来。故选 D。
3. C 解析:细节理解题。由表格第三栏中第二句“... cheer myself up when I feel bad—helping other people.”可知,苏珊难过时,她将帮助别人。故选 C。
4. B 解析:细节理解题。由 3 个表格中每个人的年龄“Kelly, 28”“John, 40”“Susan, 21”可知,约翰的年龄最大。故选 B。
5. A 解析:主旨大意题。由文章标题“What will you do to make yourself feel better when you feel bad?”及表格内容可知,本文主要谈论在情绪很糟时,使自己振奋起来的方法。故选 A。
2. D 解析:细节理解题。由表格第二栏中最后两句可知,约翰把自己想象成电影中的主角,因为那总能给他带来正能量,使他振奋起来。故选 D。
3. C 解析:细节理解题。由表格第三栏中第二句“... cheer myself up when I feel bad—helping other people.”可知,苏珊难过时,她将帮助别人。故选 C。
4. B 解析:细节理解题。由 3 个表格中每个人的年龄“Kelly, 28”“John, 40”“Susan, 21”可知,约翰的年龄最大。故选 B。
5. A 解析:主旨大意题。由文章标题“What will you do to make yourself feel better when you feel bad?”及表格内容可知,本文主要谈论在情绪很糟时,使自己振奋起来的方法。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看