2025年红对勾45分钟作业与单元评估九年级英语下册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年红对勾45分钟作业与单元评估九年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年红对勾45分钟作业与单元评估九年级英语下册人教版》

Ⅱ. 阅读理解【主题:人与自我 目标与过程】
We are excited when we reach our goals, and at that moment we laugh, clap, even are over the moon. Without doubt, good results make us joyful. However, we cannot always get what we want and be the winner all the time. Some people can’t help doubting, “Are our efforts in vain?” The answer is “No”. We should remember that we are not only measured by how many goals we’ve reached, but how we acted, which means, process is also important.
Here is an example. Fruits are delicious. It takes trees a long time to bear them. In the process of growing, trees have to suffer from bad weather, insect bites and also intentional destructions(故意破坏)from human beings. So it is with us. Our life is like a journey. At the beginning, we set a goal, dreaming of it every night, but we should never forget that we spend most of our time on the journey. Unfortunately, many people only complain about the failure and then give up hope. In fact, it is the failure that teaches us to be brave and stand on our own.
I myself deeply believe that only those who experienced a lot can own the highly - valued characters, only those who adventured(冒险)can have the chance to succeed. It is said, “No pain, no gain.” We are still young, still full of energy, so why are we afraid of failure and why do we hesitate(犹豫)to take an adventure?
Young men, let’s forget results, leave out pain, and just look forward and don’t miss any chance on the journey!
1. Reaching our goal will make us ________.
A. laugh at others B. get over the moon C. set another goal D. forget our efforts
2. The underlined phrase “in vain” here means “________”.
A. worth B. good C. meaningful D. useless
3. The writer gives an example of fruits in order to say ________.
A. no pain, no gain B. people will suffer a lot in life C. it’s hard for a tree to bear fruits D. we should grow trees to get good fruits
4. Only those who ________ will get really good characters.
A. have gone through a lot B. work very hard C. believe that things will be better and better D. believe in themselves
5. The best title for the passage is “________”.
A. Stand on Our Own B. Process Is Also Important C. Don’t Doubt Yourself D. Failure Is the Mother of Success
答案: 1. B 解析:细节理解题。根据第一段中“We are excited when we reach our goals, and at that moment we laugh, clap, even are over the moon.”可知,达成目标会使我们欣喜若狂。故选 B。
2. D 解析:词义猜测题。根据第一段中“Without doubt, good results make us joyful. (毫无疑问,好的结果使我们快乐)”与后面的“However”引导的句子对比可知,我们未能达到想要的目标时,有些人不禁怀疑:我们的努力白费了吗?故推测 in vain 意为“徒劳,白费力地”。故选 D。
3. A 解析:推理判断题。由第二段介绍果树在经历恶劣的天气、虫害乃至人为破坏的过程后,才孕育出美味的果实可推断,作者举这个例子想表达的是“没有付出,就没有收获”。故选 A。
4. A 解析:根据第三段“I myself deeply believe that only those who experienced a lot can own the highly - valued characters”可知,只有经历很多的人才能拥有好的品性。故选 A。
5. B 解析:最佳标题题。通读全文可知,作者以果树为例,告诉我们不要以实现的目标来衡量自己,而要以如何采取行动来衡量自己,因为过程也很重要。故选 B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭