2025年红对勾45分钟作业与单元评估九年级英语下册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年红对勾45分钟作业与单元评估九年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年红对勾45分钟作业与单元评估九年级英语下册人教版》

Ⅰ. 根据句意及汉语提示写出正确的单词
1. This bookcase is made of ________(金属).
2. The boy was thirsty and he drank a ________(瓶) of water.
3. These wonderful ________(作品) are worth reading.
4. Let’s meet at the ________(大门) of the school, shall we?
5. Do you know the ________(负责人) of the organization?
答案: 1. metal 2. bottle 3. works
4. gate 5. president
Ⅱ. 根据句意填入一个适当的单词
1. Amy is good ________ recycling.
2. Nothing is ________ waste if you are creative.
3. She built her house out ________ rubbish.
4. He hopes to set up a theme park to show ________ importance of environmental protection.
5. Have you ever heard ________ Amy Hales?
答案: 1. at 2. a 3. of 4. the 5. of
Ⅲ. 根据汉语意思完成句子
1. 你经常扔掉你不需要的东西吗?
Do you often ________ ________ things you don’t need anymore?
2. 大部分旧房屋已经被拆除。
Most of the old houses have been __________.
3. 我们将要在我们的城镇建立回收站来回收旧衣服。
We are going to ________ ________ recycling stations in our town to collect old clothes.
4. 你应该好好利用你的学习时间。
You should ________ your time for study ________ ________ ________.
5. 她不仅会弹钢琴而且还擅长画画。
________ ________ ________ she play the piano, ________ ________ she is good at painting.
答案: 1. throw away 2. pulled down
3. set up 4. put; to good use
5. Not only can; but also
Ⅰ. 短文填空
When you are in Beijing, you may see a cartoon image of a cute baby octopus(章鱼). 1. ________(it) name is Fenxiaomeng. As the mascot(吉祥物) of garbage sorting(垃圾分类) in Beijing, it is 2. ________ popular that you can almost see it everywhere in Beijing.
The mascot 3. ________(create) by Zhang Zixia, a 12 - year - old boy from Beijing in October, 2018. When he talked about his mascot, he said 4. ________(happy), “Now since Fenxiaomeng has become the mascot, I want 5. ________(keep) it alive by encouraging more people to take part in garbage sorting.”
Zhang also started 6. ________ green project called “Fenxiaomeng Is in Action”. He and his schoolmates went to communities to spread waste - sorting knowledge. Besides, they handed out 2,000 shopping bags. These were beautiful bags 7. ________ Fenxiaomeng on them. They also sold old things for money to plant 8. ________(tree) in Beijing.
According to Zhang, protecting the environment can be difficult 9. ________ fun. He would keep on doing it because this is what he likes. “I hope 10. ________(many) and more people will join me and Fenxiaomeng in the future,” said Zhang.
答案: 1. Its 2. so 3. was created
4. happily 5. to keep 6. a 7. with
8. trees 9. but 10. more
Ⅱ. 阅读理解【主题:人与自然 环保产品】
Around the world, people are more and more worried about the environment. Many people now prefer products and companies that care about the earth and cause less pollution. This need for green products has led large companies to change their business.
Before, customers used cheap plastic bags, and then threw them away. But now most supermarkets and stores usually provide reusable shopping bags for them. This causes less waste. They also offer more local products, because less energy is needed for carrying them from one place to another.
To help lower air pollution, big car factories are looking for other ways to control the amount of oil. Cars that use much less oil are very popular. Many companies are also developing fully electric cars. They produce no air pollution. Both kinds of cars have another advantage: They are cheaper to run and people don’t need to worry about oil prices.
The airline companies face an even greater green challenge. Airplanes use much more oil than cars. So many airlines are now developing planes that can run on some other kinds of oil. They create less pollution and cost less. The companies are also developing a new kind of planes, and some of them use only solar panels(太阳能板) to fly!
Green business used to be popular with only a small group of people. But now, more and more companies have to show they care about the environment. Many products are marked “green” in order to look nice. However, people still have to be careful when choosing green products. It’s important to make sure the products are as environmentally friendly as the businessmen say.
1. What does the underlined word “them” in Paragraph 2 refer to?
A. Local products.
B. Green products.
C. Cheap plastic bags.
D. Reusable shopping bags.
2. What are the advantages of electric cars according to the passage?
a. Using cheap oil.
b. Making little noise.
c. Running at low costs.
d. Producing no air pollution.
A. ab
B. cd
C. bc
D. ad
3. The last sentence of the passage is written to ________.
A. show the green products are healthy
B. encourage people to buy green products
C. explain the importance of the environment
D. tell people to choose green products carefully
4. Which is the right structure of the passage?
(① = Paragraph 1 ② = Paragraph 2...)

5. What’s the best title for the passage?
A. Green Is Cheaper
B. Green Saves the Earth
C. Green Is Good Business
D. Green Makes Life Easier
答案: 1. C 解析:代词指代题。根据第二段中“Before, customers used cheap plastic bags, and then threw them away.”可知,them指上文提到的cheap plastic bags。故选C。
2. B 解析:细节理解题。根据第三段中“Many companies are also developing fully electric cars. They produce no air pollution. Both kinds of cars have another advantage: They are cheaper to run and people don’t need to worry about oil prices.”可知,电动汽车的优点是它们不会造成空气污染且运行成本低。故选B。
3. D 解析:推理判断题。根据最后一段中“Many products are marked ‘green’ in order to look nice. However, people still have to be careful when choosing green products.”可知,有些商家在商品上标注“环保”标识只是为了使商品看起来好看,实际上不一定是“环保”产品,所以文章写最后一句的目的是告诉人们要谨慎选择绿色产品。故选D。
4. A 解析:篇章结构题。根据第一段“This need for green products has led large companies to change their business.”可知,第一段总领全文,引出话题,为第一部分;第二、第三、第四段分别介绍了一些公司为了保护环境而生产的绿色环保产品,为第二部分;根据最后一段“Green business used to be popular with only a small group of people. But now, more and more companies have to show they care about the environment.”可知,最后一段总结全文。故A项符合文章结构。故选A。
5. C 解析:最佳标题题。通读全文可知,文章主要讲述了人们越来越担心环境问题,很多人倾向于选择环保产品,这种需求使大公司改变了业务,纷纷生产绿色环保的产品。所以C项“绿色环保是好生意”是最佳标题。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭