Ⅱ. 阅读理解【主题:人与社会 毕业典礼】
Maybe we three were the most unlucky graduates in our school history. I’ll never forget the day when we had our graduation ceremony.
I was known for being careless. I often fell down for no reason. Since I fell off the stage(舞台)during my Primary Graduation Ceremony, my family bet that I would fall down again during my next graduation ceremony. The day came so quickly. This time, I proudly made it through the whole ceremony without falling. But I knocked over the whole backdrop(背景板)used to take pictures for graduates. I felt so embarrassed the whole morning.
My friend Julia was even more embarrassed. When she together with all the graduates was sitting quietly in the hall at eight in the morning, she didn’t expect her father to come to attend her ceremony because he was really busy then. The hall was very quiet and you could even hear a pin(针)drop on the ground. When all of a sudden, out of the silence, she heard “Hey, Julia!”. Everyone in the hall looked behind and found Julia’s father, with a camera in his hand, smiling at her!
Tiffany was the most beautiful girl of us three. She loved all kinds of dresses. On that day, she dressed herself beautifully and wanted to have some beautiful photos. Unluckily, it was one of the windiest days of our life. The wind blew her beautiful dress up in front of the whole graduate class! She didn’t know whether to cry or laugh.
Lucky? Unlucky? So lucky! All of these became the unforgettable part of our life!
1. The writer was very ________ in her daily life.
A. careless B. careful
C. friendly D. lazy
2. Julia’s father ________ at the graduation ceremony.
A. sat quietly in his seat
B. was busy with his work
C. took pictures for her
D. dropped a pin on the ground
3. This story happened on a ________ day.
A. cloudy B. windy
C. sunny D. rainy
4. Tiffany was embarrassed because ________ that day.
A. she fell off the stage
B. she didn’t have beautiful dresses
C. her dress was blown up
D. her photos weren’t unforgettable
5. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The girls weren’t in the same school.
B. The writer knocked over the backdrop.
C. Julia knew that her father would come.
D. Tiffany loved all kinds of shoes.
Maybe we three were the most unlucky graduates in our school history. I’ll never forget the day when we had our graduation ceremony.
I was known for being careless. I often fell down for no reason. Since I fell off the stage(舞台)during my Primary Graduation Ceremony, my family bet that I would fall down again during my next graduation ceremony. The day came so quickly. This time, I proudly made it through the whole ceremony without falling. But I knocked over the whole backdrop(背景板)used to take pictures for graduates. I felt so embarrassed the whole morning.
My friend Julia was even more embarrassed. When she together with all the graduates was sitting quietly in the hall at eight in the morning, she didn’t expect her father to come to attend her ceremony because he was really busy then. The hall was very quiet and you could even hear a pin(针)drop on the ground. When all of a sudden, out of the silence, she heard “Hey, Julia!”. Everyone in the hall looked behind and found Julia’s father, with a camera in his hand, smiling at her!
Tiffany was the most beautiful girl of us three. She loved all kinds of dresses. On that day, she dressed herself beautifully and wanted to have some beautiful photos. Unluckily, it was one of the windiest days of our life. The wind blew her beautiful dress up in front of the whole graduate class! She didn’t know whether to cry or laugh.
Lucky? Unlucky? So lucky! All of these became the unforgettable part of our life!
1. The writer was very ________ in her daily life.
A. careless B. careful
C. friendly D. lazy
2. Julia’s father ________ at the graduation ceremony.
A. sat quietly in his seat
B. was busy with his work
C. took pictures for her
D. dropped a pin on the ground
3. This story happened on a ________ day.
A. cloudy B. windy
C. sunny D. rainy
4. Tiffany was embarrassed because ________ that day.
A. she fell off the stage
B. she didn’t have beautiful dresses
C. her dress was blown up
D. her photos weren’t unforgettable
5. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The girls weren’t in the same school.
B. The writer knocked over the backdrop.
C. Julia knew that her father would come.
D. Tiffany loved all kinds of shoes.
答案:
1.A 解析:细节理解题。根据“I was known for being careless.”可知,作者在日常生活中非常粗心。故选A。
2.C 解析:推理判断题。根据“Everyone in the hall looked behind and found Julia’s father, with a camera in his hand, smiling at her!”可知,茱莉亚的父亲拿着相机,由此可推知他在毕业典礼上为茱莉亚拍照了。故选C。
3.B 解析:细节理解题。根据“Unluckily, it was one of the windiest days of our life.”可知,这个故事发生在一个大风天。故选B。
4.C 解析:细节理解题。根据“The wind blew her beautiful dress up in front of the whole graduate class! She didn’t know whether to cry or laugh.”可知,蒂芙尼很尴尬,是因为那天她的裙子被风吹了起来。故选C。
5.B 解析:细节理解题。根据“But I knocked over the whole backdrop (背景板) used to take pictures for graduates.”可知,作者撞翻了拍毕业照的背景板。故选B。
2.C 解析:推理判断题。根据“Everyone in the hall looked behind and found Julia’s father, with a camera in his hand, smiling at her!”可知,茱莉亚的父亲拿着相机,由此可推知他在毕业典礼上为茱莉亚拍照了。故选C。
3.B 解析:细节理解题。根据“Unluckily, it was one of the windiest days of our life.”可知,这个故事发生在一个大风天。故选B。
4.C 解析:细节理解题。根据“The wind blew her beautiful dress up in front of the whole graduate class! She didn’t know whether to cry or laugh.”可知,蒂芙尼很尴尬,是因为那天她的裙子被风吹了起来。故选C。
5.B 解析:细节理解题。根据“But I knocked over the whole backdrop (背景板) used to take pictures for graduates.”可知,作者撞翻了拍毕业照的背景板。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看