2025年红对勾45分钟作业与单元评估九年级英语下册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年红对勾45分钟作业与单元评估九年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年红对勾45分钟作业与单元评估九年级英语下册人教版》

Ⅲ. 阅读表达【主题:人与社会 尊重差异】
With the development of Chinese and Western cultures, more and more people go to different countries for exchanging and learning. So knowing more about the differences becomes so necessary.
First, Western people express themselves directly, while Chinese act oppositely. Chinese are implicative(含蓄的) most of the time. When Chinese get angry or unsatisfied, most of them will say nothing. But if you are unsatisfied with a foreigner, you need to speak it out. Don’t hide your feelings because he or she doesn’t like it or can’t understand your thoughts.
Second, the value about things is different between Chinese and Western people. Chinese seem to be more worried about tomorrow, while Western people like to spend tomorrow’s money in advance. Western people believe that they should enjoy themselves at the moment and tomorrow is another day. So they enjoy everything they have now, having no clear plans for the future.
But remember, there is no judgement(评判) about which one is better. When in Rome, do as the Romans do. We just need to know the differences and learn to understand each other. Every country’s culture has its own special meaning. What we need to do is to respect each other’s culture and get along with each other peacefully.
1. What is necessary if people go to different countries?
______________________________
2. How do Western people express themselves?
______________________________
3. What do most Chinese people do when they get angry or unsatisfied?
______________________________
4. What’s Western people’s opinion about the value of things?
______________________________
5. What do you think of the saying “When in Rome, do as the Romans do.”? Why do you think so?
______________________________
答案: 1. Knowing more about the differences.
2. They express themselves directly.
3. They will say nothing.
4. They think they should enjoy everything they have now.
5. I think it’s useful/meaningful/great. Because we should respect each other’s culture and get along with each other peacefully.(答案不唯一,合情合理即可)
Ⅳ. 情景交际
John: Hi, Li Lei! What are you doing for your summer vacation?
Li Lei: I’m going to Switzerland to study.
John: 1. ____________________?
Li Lei: For a month. This is my first time to go abroad, so I feel a little nervous.
John: Why?
Li Lei: 2. ____________________. For example, I don’t know what to do when meet people.
John: Let me tell you something about it. 3. ____________________.
Li Lei: I see. Can I get a little later if I meet others?
John: 4. ____________________. Being on time is very important.
Li Lei: Oh, what should I do if I want to visit others?
John: 5. ____________________.
Li Lei: That’s so strange. In our country, we needn’t call first.
答案: How long are you going to stay there 解析:根据下文“For a month.”可知,此处询问的是将要在瑞士待多长时间。故填 How long are you going to stay there。
@@Because I don’t know the customs in Switzerland 解析:根据上文“Why?”和下文“For example, I don’t know what to do when meet people.”可知,此处 Li Lei 介绍感觉紧张的原因是不懂瑞士的风俗礼仪。故填 Because I don’t know the customs in Switzerland。
@@You are supposed to shake hands 解析:根据上文“For example, I don’t know what to do when meet people.”及“Let me tell you something about it.”可知,此处是介绍在瑞士遇到别人时应该做什么。故填 You are supposed to shake hands。
@@No, you can’t 解析:根据上文“Can I get a little later if I meet others?”可知,此处是回答对方的问题;又由“Being on time is very important.”可知,在瑞士,准时是非常重要的,故此处应为否定回答。故填 No, you can’t。
@@You should/are supposed to call/make a call first 解析:根据上文“Oh, what should I do if I want to visit others?”及下文“In our country, we needn’t call first.”可知,在瑞士,如果你想拜访别人,需要提前打电话。故填 You should/are supposed to call/make a call first。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭