Ⅱ. 阅读理解【主题:人与社会 传统节日】
What do you do on April 1st? Someone likes to tie his or her best friend’s shoelace(鞋带)to the desk. Some people like to put salt in the sugar bowl. In all, people like to play tricks on others on that day. Let me tell you more about April Fool’s Day.
April Fool’s Day started in Europe about 500 years ago. On that day, people play tricks on each other for fun. In France, children stick a picture of a fish on their friends’ backs. In the UK, people play jokes only in the morning. They think it can bring bad luck to do it in the afternoon. In Denmark, people celebrate April Fool’s Day on both April 1st and May 1st.
Remember, the tricks are just for fun. If someone is crying, April Fool’s Day isn’t fun.
1. Which of the following tricks is NOT mentioned in the passage?
A. Tie his or her best friend’s shoelace to the desk.
B. Put salt in the sugar bowl.
C. Stick a picture of a fish on their friends’ backs.
D. Draw a fish on their friends’ desks.
2. In ________, people play jokes only in the morning.
A. France B. the UK C. Denmark D. the US
3. Which of the following is TRUE to the passage?
A. April Fool’s Day started in Asia about 500 years ago.
B. In the UK, people think playing jokes in the morning can bring bad luck.
C. In Denmark, people celebrate April Fool’s Day on both April 1st and May 1st.
D. The tricks are bad and they always make people cry.
What do you do on April 1st? Someone likes to tie his or her best friend’s shoelace(鞋带)to the desk. Some people like to put salt in the sugar bowl. In all, people like to play tricks on others on that day. Let me tell you more about April Fool’s Day.
April Fool’s Day started in Europe about 500 years ago. On that day, people play tricks on each other for fun. In France, children stick a picture of a fish on their friends’ backs. In the UK, people play jokes only in the morning. They think it can bring bad luck to do it in the afternoon. In Denmark, people celebrate April Fool’s Day on both April 1st and May 1st.
Remember, the tricks are just for fun. If someone is crying, April Fool’s Day isn’t fun.
1. Which of the following tricks is NOT mentioned in the passage?
A. Tie his or her best friend’s shoelace to the desk.
B. Put salt in the sugar bowl.
C. Stick a picture of a fish on their friends’ backs.
D. Draw a fish on their friends’ desks.
2. In ________, people play jokes only in the morning.
A. France B. the UK C. Denmark D. the US
3. Which of the following is TRUE to the passage?
A. April Fool’s Day started in Asia about 500 years ago.
B. In the UK, people think playing jokes in the morning can bring bad luck.
C. In Denmark, people celebrate April Fool’s Day on both April 1st and May 1st.
D. The tricks are bad and they always make people cry.
答案:
1. D 解析:细节理解题。根据“Someone likes to tie his or her best friend’s shoelace(鞋带) to the desk. Some people like to put salt in the sugar bowl.”和“In France, children stick a picture of a fish on their friends’ backs.”可知,文中提到了以下愚人节捉弄人的花招:把朋友的鞋带系在桌子上,往别人的糖碗里放入盐,在朋友的背上贴一条鱼的图片。D项没有提及。故选D。2. B 解析:细节理解题。根据“In the UK, people play jokes only in the morning.”可知,在英国,人们只在早上开玩笑。故选B。3. C 解析:细节理解题。根据“In Denmark, people celebrate April Fool’s Day on both April 1st and May 1st.”可知,在丹麦,人们在4月1日和5月1日庆祝愚人节,C项表述正确。故选C。
Ⅲ. 情景交际
A:I have a good piece of news to tell you, Mary.
B:1. ________?
A:A new holiday has been announced, and we don’t need to go to work today.
B:Really? Why haven’t I heard about it?
A:If you don’t believe me, go and ask David.
B:2. ________?
A:I’m going to visit Jim. He invited me to play basketball with him today.
B:3. ________. Jim called me last night to tell me that he had gone to Beijing.
A:Ha! You know, it’s April Fool’s Day. I failed to fool you. By the way, 4. ________?
B:Maybe on vacation.
A:On vacation?
B:Yes, April Fool’s Day. Happy April Fool’s Day!
A:Ha! Are you fooling me, too?
B:5. ________. You failed, but I succeeded.
A:I have a good piece of news to tell you, Mary.
B:1. ________?
A:A new holiday has been announced, and we don’t need to go to work today.
B:Really? Why haven’t I heard about it?
A:If you don’t believe me, go and ask David.
B:2. ________?
A:I’m going to visit Jim. He invited me to play basketball with him today.
B:3. ________. Jim called me last night to tell me that he had gone to Beijing.
A:Ha! You know, it’s April Fool’s Day. I failed to fool you. By the way, 4. ________?
B:Maybe on vacation.
A:On vacation?
B:Yes, April Fool’s Day. Happy April Fool’s Day!
A:Ha! Are you fooling me, too?
B:5. ________. You failed, but I succeeded.
答案:
1. What’s it
解析:根据上文“I have a good piece of news to tell you, Mary.”及下文“A new holiday has been announced, and we don’t need to go to work today.”可知,此处是询问好消息是什么。故填What’s it。
2. What are you going to do
解析:根据下文“I’m going to visit Jim.”可知,此处是询问对方打算做什么。故填What are you going to do。
3. That’s impossible/I don’t think so
解析:由上文“He invited me to play basketball with him today.”及下文“Jim called me last night to tell me that he had gone to Beijing.”可知,吉姆邀请对方打篮球是不可能的事情,因为他已经去了北京。故填That’s impossible/I don’t think so。
4. why did Jim go to Beijing
解析:由下文“Maybe on vacation.”可知,此处询问吉姆去北京的原因。故填why did Jim go to Beijing。
5. Yes/Yes, I am
解析:由上文“Are you fooling me, too?”及下文“You failed, but I succeeded.”可知,此处应为肯定回答。故填Yes/Yes, I am。
解析:根据上文“I have a good piece of news to tell you, Mary.”及下文“A new holiday has been announced, and we don’t need to go to work today.”可知,此处是询问好消息是什么。故填What’s it。
2. What are you going to do
解析:根据下文“I’m going to visit Jim.”可知,此处是询问对方打算做什么。故填What are you going to do。
3. That’s impossible/I don’t think so
解析:由上文“He invited me to play basketball with him today.”及下文“Jim called me last night to tell me that he had gone to Beijing.”可知,吉姆邀请对方打篮球是不可能的事情,因为他已经去了北京。故填That’s impossible/I don’t think so。
4. why did Jim go to Beijing
解析:由下文“Maybe on vacation.”可知,此处询问吉姆去北京的原因。故填why did Jim go to Beijing。
5. Yes/Yes, I am
解析:由上文“Are you fooling me, too?”及下文“You failed, but I succeeded.”可知,此处应为肯定回答。故填Yes/Yes, I am。
查看更多完整答案,请扫码查看