2025年情景导学高中英语必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年情景导学高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



第90页
Ⅳ. 根据汉语意思完成句子
1. 如果你想看一本有意思的书,《小王子》再合适不过了!
If you want to read an interesting book, *The Little Prince*
ticks
all
the
right
boxes
!
2. 我很感激能有机会与这位京剧大师同台演出。
I appreciate having been given the opportunity
to
perform
on
stage
with the master of
Peking
Opera
.
3. 技术创新与良好的市场营销相结合,将促进这些产品的销售。
Technological innovations,
combined
with
good marketing, will promote the sales of these products.
4. 这名舞者的动作如此优美,以至于许多老师和学生想再看一次她的演出。
The dancer's
movements
are
so
beautiful
that
many teachers and students want to see her performance again.
5. 这名导演拍摄过很多成功的电影,因此信心满满能够获奖——直到主持人公布了真正的获奖者。
Having
made
many successful films, the director
was
full
of
confidence
that he would win —
until
the presenter announced the actual winner.
答案: 1. ticks all the right boxes 2. to perform on stage; Peking Opera 3. combined with 4. movements are so beautiful that 5. Having made; was full of confidence; until
Ⅰ. 阅读理解
Opera is an art form that celebrates the human voice. It is an important part of the Western classical music tradition. It uses music, words, and movements to bring a dramatic story to life. Opera started in Italy in the 16th century and later became popular throughout Europe. Over the years, it has responded to various musicals. In recent decades, much wider audiences have been introduced to opera through modern recording technology. Some singers have become celebrities (名人) thanks to performing on the radio, on TV, and in the cinema.
However, in recent years, opera has been facing serious challenges. One current challenge of opera is economics (经济情况). The shortage of money raises the broader question of how much should be paid to support opera singers and other artists. Society seems to accept the large salaries paid to business managers and the multi-million-dollar contracts (合同) given to sports athletes. But what about opera singers? Somehow, some people have the idea that artists can be creative only if they suffer from poverty, but this is unrealistic. If artists, including opera singers, lack the support they need, valuable talent can be wasted.
Not only the shortage of money, but also the way money is managed in the opera world has led to hardships. Principal singers are generally paid performance fees once they complete a show. They typically receive nothing during the many weeks of rehearsal (排练) before a show starts.
Another problem faced by opera is how to meet the demands of audiences who are influenced by popular entertainment. Pop singers are often judged as much on the basis of how they look as how they sound. These demands may be unrealistic and possibly harmful. Opera singers simply cannot make a sound big enough to fill a large theatre or concert hall without a microphone if their body weight is too low. Emphasising physical appearance over singing ability may cause audiences to miss out on the human voice at its best.
There are no easy solutions to opera's problems and there are many different opinions about the value of opera. However, every year many young people register for music courses with hopes and dreams of developing their talent for this special art form. The fact that opera has survived many obstacles and continues to attract the rising generation shows that it remains a respectable art form full of value.
1. Which of the statements is TRUE according to the passage?
A. Opera singers' life stories are dramatic.
B. Opera will soon appear on TV and in films.
C. Opera fans thank celebrities for their performance.
D. Opera develops by adapting to new conditions.
(
D
)
2. What can we know from Paragraph 2 and Paragraph 3?
A. Opera singers are financially insecure.
B. Opera singers waste their valuable talent.
C. Opera singers get paid before a show.
D. Opera singers perform better if they are poor.
(
A
)
3. What does the author imply in Paragraph 4?
A. Popular culture has had a positive influence on opera.
B. Audiences know best how opera should be performed.
C. Microphones should be used to make opera more enjoyable.
D. Opera singers' voices should be valued more than their physical appearance.
(
D
)
4. What would be the best title for this passage?
A. The economic challenge of opera
B. Opera facing various difficulties
C. Opera as part of popular culture
D. Opera as part of popular culture
(
B
)
答案: 1. D 2. A 3. D 4. B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭