2025年情景导学高中英语必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年情景导学高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



第24页
读后续写
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
George's mother was very poor and was sick.Instead of having bright t fires in winter,she had nothing to burn but dry sticks,which George picked up from under the trees.
One fine day in July,George's mother sent him to the woods.He was to stay there all day to get as much wood as he could collect.
It was a bright,sunny day,and George worked very hard,so by the time the sun was high,he was hot,and wished for a cool place where he might rest and have his meal.When he hunted for a spot on the bank,he saw some fine,wild strawberries among the grass.
“ How good these will be with my bread and butter !” thought George.Lining(铺)his cap with leaves,he set to work eagerly to gather all that he could find,and then seat ted himself by the river r.
It was a pleasant place,and George felt happy and satisfied.He thought how much his mother would like to see him there,and to be there herself,instead of in her dark room in the village.
George thought of all this,and just t as he was lifting the first strawberry to his mouth,he said to him sell f,“ How much Mum would like these !" So he stopped,and put the strawberry back again.
“ Shall I save them for her?" George said,
thinking how much they would refresh her,yet
still looking at them with a longing(渴望的)
eye.
“ I will eat half,and take the other half to
her,” George said at last,and he divided them into two parts.But each part looked so small that he put them together again.
“ I will only taste one,” George thought.
As he again lifted it to his mouth,he saw that he had taken the finest and he put it back.“ I will keep them all for my mum,” he said with great happiness,and he covered them up nicely and was ready to take them home.
注意:
续写词数应为150左右。
Paragraph 1:
George stood up and started to get more
and more wood until the sun was beginning to sink.______
Paragraph 2:
Just as George had thrown down his wood,
he heard his mother calling him from the next room.______
Ⅰ.故事情节
乔治家里很穷,冬天只能靠乔治捡的柴火过冬。七月阳光明媚的一天,他又去树林里捡柴火。太阳高挂在天空,他打算找地方歇息并吃饭,这时他在草丛里看到了一些野草莓。他采摘完野草莓之后很想吃一点,但经过一番心理斗争,他还是决定把所有的野草莓都带回家给妈妈。
本文的四要素如下:

Ⅱ.续写方向
1.根据第一段的开头语可知,乔治一直忙
到太阳下山,续写的第一段可以描写乔治回家路上的心理活动,以及他是如何处理这些野草莓的。
2.根据第二段的开头语可知,乔治的妈妈
知道他回来了,续写的第二段可以描写乔治如何将野草莓给了妈妈,进而描写妈妈的感受。
Ⅲ.造句
1.关键句型
(1)他小心翼翼地拿着装满野草莓的帽子。
He carried his cap ______ ______ ______ very carefully.
(2)他离家越近,就越不想尝它们。
The ______ he came to his home,
______ ______ he wished to taste
them.
(3)乔治跑向她,高兴地把所有的野草莓
都给了她。
George ______ ______ ______ and
joyfully ______ ______ ______ the
wild strawberries.
(4)乔治的妈妈看到这些野草莓时很高
兴,眼泪顺着她的脸流了下来。
When George's mother r ______ the wild
strawberries,she was really glad,tears
______ ______ her face.
(5)那一刻,乔治和他的妈妈都充满了
幸福。
At that moment,George and his mother r ______ ______ ______ ______
happiness.
2.句式升级
(6)用现在分词作状语将句(4)改写为
一个简单句。 ______
Ⅳ.成篇
Paragraph 1:
George stood up and started to get more
and more wood until the sun was beginning to sink.______
Paragraph 2:
Just as George had thrown down his wood,he heard his mother calling him from the next room.______Ⅲ. 1.
(1)
filled with wild strawberries

(2)
nearer
;
the less

(3)
ran to her
;
offered her all

(4)
saw
;
running down

(5)
were both filled with

2.
(6)
Seeing the wild strawberries, George's mother was really glad, tears running down her face.

Ⅳ. One possible version:
Paragraph 1:
George stood up and started to get more and more wood until the sun was beginning to sink. George set out for home. He carried his cap filled with wild strawberries very carefully. How happy he felt then! He had all his strawberries for his mother. The nearer he came to his home, the less he wished to taste them. He arrived home before he knew it.
Paragraph 2:
Just as George had thrown down his wood, he heard his mother calling him from the next room. "Is that you, George? I am glad you have come back, for I am thirsty and I'm longing for some tea. Could you get some for me?" George ran to her and joyfully offered her all the wild strawberries. Seeing the wild strawberries, George's mother was really glad, tears running down her face. She said, "My boy, you didn't eat the strawberries and saved them for your sick mother. I am deeply moved, my child." At that moment, George and his mother were both filled with happiness.
答案: Ⅲ. 1.
(1)filled with wild strawberries
(2)nearer; the less
(3)ran to her; offered her all
(4)saw; running down
(5)were both filled with
2.
(6)Seeing the wild strawberries, George's mother was really glad, tears running down her face.
Ⅳ. One possible version:
Paragraph 1:
George stood up and started to get more and more wood until the sun was beginning to sink. George set out for home. He carried his cap filled with wild strawberries very carefully. How happy he felt then! He had all his strawberries for his mother. The nearer he came to his home, the less he wished to taste them. He arrived home before he knew it.
Paragraph 2:
Just as George had thrown down his wood, he heard his mother calling him from the next room. "Is that you, George? I am glad you have come back, for I am thirsty and I'm longing for some tea. Could you get some for me?" George ran to her and joyfully offered her all the wild strawberries. Seeing the wild strawberries, George's mother was really glad, tears running down her face. She said, "My boy, you didn't eat the strawberries and saved them for your sick mother. I am deeply moved, my child." At that moment, George and his mother were both filled with happiness.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭