2025年情景导学高中英语必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年情景导学高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



第49页
Ⅳ. 根据汉语意思完成句子
1. 这位编辑不但读了这本侦探小说,而且记得所读的内容。
The editor
not only
read the detective novel,
but also
remembered
what
he had read.
2. 并非所有学生都分享了他们对春节成为世界庆祝活动这一现象的看法。
Not all students
shared their opinions about the phenomenon of the Spring Festival becoming
a global celebration
.
3. 退休后,他仍然尽一切努力来帮助贫困地区的孩子。
After retirement,he still
makes every effort to help
children in poor areas.
4. 在他看来,这座动物园需要更好的管理,而不是更多的资金。
In his opinion
,the zoo needed better management
rather than
more money.
5. 她花费了大约半个小时与观众互动,其中一些观众来自海外。
She
spent
about half an hour
interacting with
the audience,some of whom were
from overseas
.
答案: 1. not only; but also; what 2. Not all students; a global celebration 3. makes every effort to help 4. In his opinion; rather than 5. spent; interacting with; from overseas
Ⅰ. 阅读理解
The 24 Solar Terms originated and was first used in China. It was created thousands of years ago on the basis of practical needs of agriculture. Ancient Chinese people used it to guide agriculture production,special climate signs and even healthy living tips. In 2016,the 24 Solar Terms was added to UNESCO's List of Intangible Cultural Heritage. Now,it has been brought to life thanks to a creative designer from Southwest China's Guizhou Province.
On the eve of the Qingming Festival in 2017,the designer released his version of reproduced and packaged characters for each solar term in the form of “moving art” of GIFs. Since their initial release on a website,the GIFs have won great acclaim (赞赏) among the general public and quickly engulfed social media with millions of hits during the festival period.
To maximise publicity (关注),the designer released his work in three forms:video,animation and picture,while,the background sounds add to the brilliance.
“When I watch the short video,I can strongly feel the Chinese - style elements hidden in it. And it is really cool to make traditional Chinese culture more lively in such a unique way,” a viewer said.
“It is really a comfort to me to see so many people like my latest work. To be honest,it would really surprise me if the work does not arouse a sensation (轰动) among Chinese people. The 24 Solar Terms is a deeply rooted concept that sums up the essence of Chinese wisdom. However,only a small portion of people know all the names or the correct order of those terms. My intention is to increase Chinese people's self - awareness to learn more about our traditional fine culture. Actually,the 24 Solar Terms work is only a part of my whole design programme ‘Charm China’,” the designer said.
1. What is the purpose of the passage?
A. To introduce a creative designer.
B. To introduce the origin of the 24 Solar Terms.
C. To introduce the design programme “Charm China”.
D. To introduce the 24 Solar Terms work.
(
D
)
2. Which of the following statements is TRUE according to the passage?
A. The 24 Solar Terms work was added to UNESCO's List of Intangible Cultural Heritage.
B. The background sounds of the work make the video more attractive.
C. It really surprised the designer to see so many people liked his latest work.
D. Most old people know all the names and the correct order of the 24 Solar Terms.
(
B
)
3. Which part of the newspaper is the passage probably from?
A. Travel. B. Culture.
C. Agriculture. D. Education.
(
B
)
答案: 1. D 2. B 3. B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭