2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版》

四、阅读表达(第27—29题每题2分,第30题4分,共10分)
(2024辽宁沈阳皇姑区期末)
阅读短文,根据短文内容回答问题。
One day it was raining heavily. I was late for a meeting in a nearby city that I knew only by GPS, and my phone died. I couldn't find out how to get there or how to reach my friends.
I stopped at a McDonald's and walked up to a mother and her daughter. “I'm sorry,” I said. “Do you mind if I make a call with your phone? I need to let my friends know I'm lost.” The mother handed me her phone and then told me I was lucky to make the last call—she was about to turn it off because she didn't have enough money to pay her phone bill.
The young girl and the mother were holding each other and talking together as I made the call. I got in touch with my friends. They, thankfully, knew where I was and told me how to get to them.
As I was leaving, I reached into my wallet. Luckily, there was a $20 bill. I put it into the mother's hand and then turned to leave quickly. As I walked through the doors, I heard the mother crying. Her daughter called after me and said, “You have no idea how you just helped us.”
I still think back to that day even now. They had no idea how much they helped me, yet I was the one being thanked. It's funny how that works. (E8205003)
27. Where did the writer stop?
______________________________
28. Who lent the writer a phone?
______________________________
29. How much money was there in the writer's wallet?
______________________________
30. 新考法·开放性试题 Please talk about one thing that you have ever done for others. Write 30 words or more.
______________________________
答案: 27.At a McDonald’s. 根据第二段中的“I stopped at a McDonald’s”可知,作者在一家麦当劳停下了。
28.A mother. 根据第二段中的“The mother handed me her phone”可知,一位母亲将电话借给了作者。
29. $20./20 dollars. 根据第四段中的“As I was leaving, I reached into my wallet. Luckily, there was a $20 bill.”可知,作者钱包里有20美元。
30.As a volunteer, I went to the park near my home last month. Because there was litter everywhere, I helped to pick up the litter and told the tourists to care for the environment. 主观表达题,言之有理,即可得分。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭