2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版》

B
跨体育与健康·体育比赛(2024北京朝阳区期末改编)
阅读短文,根据短文内容回答问题。
Tough Guy: A Race to the Limit
What is Tough Guy?
Every January, more than 3,000 people take part in one of the most difficult races on Earth: the Tough Guy Competition. To finish the course, players need to run, swim and climb 15 kilometres. It is a special race because these runners have to crawl (爬) through tunnels, run across a field of nettles (荨麻) and jump over fire. What’s more, the competition takes place in January, so temperatures are freezing—sometimes as low as - 6℃. But people travel from all over the world to take part in it.
Why do people take part in it?
The competition is very dangerous and every year there are accidents. Injuries like broken bones and cuts are common. The race is very hard: one - third of players do not finish it. Runners have to be fit and healthy. Most people train all year to prepare for the race. It is also the first race like it in the world. Many people take part in the competition because it is so famous. In order to make the competition stay exciting and challenging, the organizers make some changes and add new things to the race every year.
The course
There is an example of the Tough Guy course. First, players run for 1 kilometre along a muddy road. Next, they crawl under low nets on the ground. After the nets, the runners jump off a high platform into a lake and swim for another 1 kilometre. After swimming, they run across a field of fire and jump over small bonfires (火堆). Next, players must crawl through a long tunnel. The tunnel is partly underwater. Finally, the runners run 2 kilometres through nettles before they reach the finish line.
4. When is the Tough Guy Competition?
______________________________
5. How do the organizers make Tough Guy an exciting and challenging competition?
______________________________
6. What would the runners do after swimming during the Tough Guy course?
______________________________
7. [新考法·开放性试题] Would you like to take part in Tough Guy? Why or why not?
______________________________
答案: 4.Every January. 根据第一段第一句可知,硬汉比赛在每年的一月举行。
5.By making some changes and adding new things to the race every year. 根据第二段最后一句可知,为了使比赛保持刺激和富有挑战性,组织者每年都会对比赛进行一些改变,并增加新的内容。
6.After swimming, they run across a field of fire and jump over small bonfires. 根据最后一段中的“After swimming, they run across a field of fire and jump over small bonfires.”可知,游泳后,他们跑过一片火场并跳过小火堆。
7.No. Because it is very dangerous and hard. 开放性试题。答案不唯一,符合题意即可。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭