2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版》

Ⅰ 根据句意和首字母提示写出所缺的单词或用括号中所给词的适当形式填空
1.探教材·P12 Life will be so ________ (excite) and comfortable.
2.I invited Lisa to go ________ (swim) with me, but she was too busy to go with me.
3.As long as those young men don’t lose heart, they will be __________ (success) one day. (E8201001) 全解P150 知识点16
4.This is an ________ (introduce) of our school. After reading it, you will know more about the school.
5.Today I am happy because I have a chance to interview these __________ (businessman).
6. 人与自我·自我管理 —Hi, Lisa. What do you usually do in your s______ time? —I often go to the library when I am not busy.
7.Look! Some children are playing with water in a swimming p______.
答案: 1.exciting 2.swimming 3.successful 4.introduction 5.businessmen 6.spare 7.pool
Ⅱ 根据汉语意思完成句子,每空一词
8.我觉得十年后我将会和我的家人一起搬到农村。 I think I will move to the countryside with my family ________ ________ ________.
9.新独家原创 一位医生说,根据一项调查,服用维生素C对预防感冒没有帮助。 A doctor said that ________ ________ a survey, taking vitamin C wasn’t helpful to prevent from catching a cold.
10.他们在政府的帮助下成立了一个调查小组。 (E8201001) 全解P150 知识点17 They ________ ________ a survey group with the help of the government.
答案: 8.in ten years 9.according to 10.set up
Ⅲ 阅读理解 (2024北京房山区期中改编,★★☆)
As the world of technology develops very fast,it brings out exciting new inventions that are building a better future. From e - books to robots, the newest inventions are pushing the boundaries (边界)of what we thought was possible. Let’s find out the latest and greatest inventions that are shaping our future. Here are some of these amazing new inventions.
Smart Schoolbag: A schoolboy aged 11 has invented a schoolbag. It tells you which books to pack. A small computer and a scanner(扫描仪) are fixed in the bag. As each book is put into the bag, it is checked by the scanner. If any book is missing, a message will be shown on the computer screen to remind you.
Weather Sweets: Can you eat weather? A university has made that happen. It uses a 3D printer to create sweets based on the weather information of a certain day. The shapes of the sweets are affected (影响) by wind speed. The colors of the sweets are decided by temperature. The sweets act as a weather record of the day when they are made.
Sunrise Bed: To help you get up,a company has created a kind of “furniture”—a sunrise bed. It wakes you up gently as a sunrise does. Lights built into the bed turn on and start to get brighter and brighter. When the lights are fully on,soft music will begin to play. It will be louder and louder until you turn it off. The company explains,“The gentle light tells your body that it is morning,so it stops producing a chemical that helps you sleep.”
It’s exciting to think about all the amazing new inventions that are changing our world. These new technologies are making life easier, more fun and more connected and they make the future look bright. (E8201003)
11.The smart schoolbag can ______.
A.help you repair computers
B.tell you when to pack books
C.teach you how to fix scanners
D.remind you of the missing books
12.What can we learn from the passage?
A.The smart schoolbag scans books all by itself.
B.Wind speed decides the colors of weather sweets.
C.People can create a better future with these new technologies.
D.The gentle light of the sunrise bed helps people to sleep.
13.What is the passage mainly talking about?
A.Introduction of the newest inventions.
B.Importance of technology companies.
C.Purpose of changing our world.
D.Development of smart schools.
答案: 11.D 细节理解题。根据第二段中的“If any book is missing, a message will be shown on the computer screen to remind you.”可知,如果哪本书没在书包里,智能书包会提醒你。故选D。
12.C 推理判断题。根据最后一段中的“These new technologies are making life easier, more fun and more connected and they make the future look bright.”可推断,人们能用这些新技术创造更美好的未来。故选C。
13.A 主旨大意题。根据“Let’s find out the latest and greatest inventions that are shaping our future. Here are some of these amazing new inventions.”可知,本文主要介绍了一些最新的发明。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭