2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第11页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
四、阅读表达(第27—29题每题2分,第30题4分,共10分)
新素材·ChatGPT (2024重庆忠县期末)
阅读短文,根据短文内容回答问题。
A asks B a brain teaser, “Tony’s mom has four children. Among them, three children are named Joe, Maria and Tom. What is the name of the fourth child?” B answers, “The fourth child’s name is Tony.” You may think this is a talk between two persons. But what if B is a robot? It is ChatGPT. It is a smart AI chatbot (聊天机器人) made by the US company OpenAI. It came out on November 30th, 2022 and now it has more than 100 million users
ChatGPT is really smart and can do a lot of things. People can ask ChatGPT to write stories and e-mails, make recipes, translate languages, and answer all kinds of questions like “What’s the meaning of life?” or “It’s very hot outside today. What should I wear?” It even passed some university exams.
ChatGPT can also help students with their studies. For example, it can easily make a piece of test paper for students to practice when they’re preparing for exams. It can teach students to learn English grammar rules, too. It can even help students do their homework.
However, not everybody is happy with ChatGPT’s growing abilities. Some people worry that their jobs will be replaced by ChatGPT in the future and they will lose their jobs. Other people think that ChatGPT is not perfect and may cause some problems.
Super ChatGPT is coming whether you like it or not. What chances and changes will it bring to our lives? (E8201003)
27.Is ChatGPT a person?
______________________________
28.When did ChatGPT come out?
______________________________
29.What can ChatGPT do for students?
______________________________
30.[新考法·开放性试题] Are you happy with ChatGPT? Why or Why not?
______________________________
新素材·ChatGPT (2024重庆忠县期末)
阅读短文,根据短文内容回答问题。
A asks B a brain teaser, “Tony’s mom has four children. Among them, three children are named Joe, Maria and Tom. What is the name of the fourth child?” B answers, “The fourth child’s name is Tony.” You may think this is a talk between two persons. But what if B is a robot? It is ChatGPT. It is a smart AI chatbot (聊天机器人) made by the US company OpenAI. It came out on November 30th, 2022 and now it has more than 100 million users
ChatGPT is really smart and can do a lot of things. People can ask ChatGPT to write stories and e-mails, make recipes, translate languages, and answer all kinds of questions like “What’s the meaning of life?” or “It’s very hot outside today. What should I wear?” It even passed some university exams.
ChatGPT can also help students with their studies. For example, it can easily make a piece of test paper for students to practice when they’re preparing for exams. It can teach students to learn English grammar rules, too. It can even help students do their homework.
However, not everybody is happy with ChatGPT’s growing abilities. Some people worry that their jobs will be replaced by ChatGPT in the future and they will lose their jobs. Other people think that ChatGPT is not perfect and may cause some problems.
Super ChatGPT is coming whether you like it or not. What chances and changes will it bring to our lives? (E8201003)
27.Is ChatGPT a person?
______________________________
28.When did ChatGPT come out?
______________________________
29.What can ChatGPT do for students?
______________________________
30.[新考法·开放性试题] Are you happy with ChatGPT? Why or Why not?
______________________________
答案:
27.No, it isn’t. 根据第一段中的“It is ChatGPT. It is a smart AI chatbot made by the US company OpenAI.”可知,ChatGPT不是一个人,而是一个聊天机器人。
28.On November 30th, 2022. 根据第一段最后一句可知,ChatGPT是在2022年11月30日问世的。
29.It can help students with their studies. 根据第三段首句可知,ChatGPT能帮助学生学习。
30.Yes, I am. Because ChatGPT can continuously improve its expression ability and answer accuracy by learning from a large amount of data, and it has a certain level of intelligent learning ability. 开放性试题。言之有理,即可得分。
28.On November 30th, 2022. 根据第一段最后一句可知,ChatGPT是在2022年11月30日问世的。
29.It can help students with their studies. 根据第三段首句可知,ChatGPT能帮助学生学习。
30.Yes, I am. Because ChatGPT can continuously improve its expression ability and answer accuracy by learning from a large amount of data, and it has a certain level of intelligent learning ability. 开放性试题。言之有理,即可得分。
查看更多完整答案,请扫码查看