2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版》

Ⅴ 阅读理解
(2024山东郯城期中改编)
When we see young people sitting there, looking at the screen of a mobile phone and smiling, we may think nothing is wrong. But when we come to the question “How much time do they spend on media (大众传播媒介) daily?”, the answer is surprising: young people spend about nine hours every day using media, and this only includes media used for enjoyment.
Today’s young people seem to have become crazy multitaskers. They often use media when doing other activities. Some watch TV when doing homework, some text (发短信), and others listen to music. But what do young people think of this? The research showed that two thirds of them believed watching TV or texting had no influence (影响) on their schoolwork. Half of them thought using social media made no difference. However, researchers have given a different answer: “media multitaskers” did worse in tests.
Scientists did the research among more than 400 students. It showed that those who texted a lot had more trouble sleeping and did worse in their study. In another research, students who didn’t text during a lesson took down a lot more notes than those who texted.
According to the research, if a kid uses social media a lot, he or she will sleep worse at night and feel more nervous and depressed (消沉的). And sitting too much can lead to health problems like a sore back or neck, heart problems and some kinds of illness. On the one hand, young people stay up late to check messages and information. They may also be woken up by messages they receive. On the other hand, even the light from a screen could influence their sleep. They may become sleepy more easily during the daytime.
21. How many hours do the young people spend using media every day?
A.About 8 hours. B.About 9 hours.
C.About 10 hours. D.About 11 hours.
22. The underlined word “multitaskers” in Paragraph 2 refers to people who __________.
A.ask a lot of questions
B.have several mobile phones
C.do several things at the same time
D.don’t like to do tasks
23. From the passage we can learn that a kid will probably __________ if he or she uses social media a lot at night.
A.do the best in tests
B.sleep much better
C.feel more nervous and sicker
D.wake up early in the morning
24. 新考法·写作目的题 The writer wrote this passage in order to __________.
A.tell young people not to spend too much time on mobile phones
B.tell young people about using social media made no difference
C.tell young people that using mobile phones can help with their study or work
D.tell young people to be media multitaskers
答案: 21.B 细节理解题。根据第一段中的“young people spend about nine hours every day using media”可知,年轻人每天花大约9个小时使用大众传播媒介。故选B。
22.C 词义猜测题。根据第二段中的“They often use media when doing other activities. Some watch TV when doing homework, some text, and others listen to music.”可知,如今的年轻人在进行其他活动时经常使用大众传播媒介,由此推测multitaskers指的是“同时做几件事的人”。故选C。
23.C 细节理解题。根据第四段中的“According to the research, if a kid uses social media a lot, he or she will sleep worse at night and feel more nervous and depressed.”可知,如果一个孩子经常使用社交媒体,他或她晚上会睡得更差,并感到更加紧张和消沉。故选C。
24.A 写作目的题。本文主要谈论了年轻人过度使用大众传播媒介的事实,以及过度使用大众传播媒介对年轻人的危害,由此推测作者写这篇文章是为了告诉年轻人不要在手机上花太多时间。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭