2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第2页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
Ⅲ 阅读理解
(2024内蒙古鄂伦春自治旗中考三模改编)
When we think about 2050, it seems that it is far from now and it will be a totally different world. But in fact, it is just about 25 years from now and we can already know what will be possible to have by that time. Now, let’s have a look at some predictions about 2050 together.
First, AI (人工智能) will offer more jobs in 2050. Many people worry about AI in our lives because they think in the end robots will do all the work and we won’t have jobs. However, according to a survey, in 2025, AI will create 2.3 million jobs and make only 1.8 million jobs disappear (消失).
Second, space travel will be possible in 2050. According to Business Insider, people can travel in space in 2050. But it will only be for wealthy people because space travel will cost about 100 million dollars for just one week.
Last, self - driving cars will make driving safer. According to a report by Stanford University, in 2050, self - driving cars will make traffic - related (与交通相关的) deaths less possible and they can also bring changes in our lifestyles, too. We will have more time for ourselves.(E8201003)
17.According to the survey, AI will create ____ jobs in 2025.
A.1.8 million B.2.3 million
C.30 million D.100 million
18. What does the underlined word “wealthy” mean?
A.rich B.healthy
C.successful D.outgoing
19.What will your life be like in 2050 if you have a self - driving car?
A.You can drive it to space.
B.You can travel anywhere you want.
C.You will drive it faster than usual cars.
D.You will have more free time.
(2024内蒙古鄂伦春自治旗中考三模改编)
When we think about 2050, it seems that it is far from now and it will be a totally different world. But in fact, it is just about 25 years from now and we can already know what will be possible to have by that time. Now, let’s have a look at some predictions about 2050 together.
First, AI (人工智能) will offer more jobs in 2050. Many people worry about AI in our lives because they think in the end robots will do all the work and we won’t have jobs. However, according to a survey, in 2025, AI will create 2.3 million jobs and make only 1.8 million jobs disappear (消失).
Second, space travel will be possible in 2050. According to Business Insider, people can travel in space in 2050. But it will only be for wealthy people because space travel will cost about 100 million dollars for just one week.
Last, self - driving cars will make driving safer. According to a report by Stanford University, in 2050, self - driving cars will make traffic - related (与交通相关的) deaths less possible and they can also bring changes in our lifestyles, too. We will have more time for ourselves.(E8201003)
17.According to the survey, AI will create ____ jobs in 2025.
A.1.8 million B.2.3 million
C.30 million D.100 million
18. What does the underlined word “wealthy” mean?
A.rich B.healthy
C.successful D.outgoing
19.What will your life be like in 2050 if you have a self - driving car?
A.You can drive it to space.
B.You can travel anywhere you want.
C.You will drive it faster than usual cars.
D.You will have more free time.
答案:
17.B 细节理解题。根据第二段中的“in 2025, AI will create 2.3 million jobs”可知,人工智能能在2025年创造230万个工作岗位。故选B。
18.A 词义猜测题。根据画线词后的“because space travel will cost about 100 million dollars for just one week”可知,太空旅行的费用很高,只面向富有的人开放,wealthy 和 rich 意思相近。故选A。
19.D 细节理解题。根据最后一段中的“According to a report by Stanford University, in 2050, self - driving cars...can also bring changes in our lifestyles, too. We will have more time for ourselves.”可知,在2050年,如果你拥有一辆自动驾驶汽车,你将拥有更多的空闲时间。故选D。
18.A 词义猜测题。根据画线词后的“because space travel will cost about 100 million dollars for just one week”可知,太空旅行的费用很高,只面向富有的人开放,wealthy 和 rich 意思相近。故选A。
19.D 细节理解题。根据最后一段中的“According to a report by Stanford University, in 2050, self - driving cars...can also bring changes in our lifestyles, too. We will have more time for ourselves.”可知,在2050年,如果你拥有一辆自动驾驶汽车,你将拥有更多的空闲时间。故选D。
Ⅳ 阅读表达
新独家原创
阅读短文,根据短文内容回答问题。
The U.K. education secretary has announced a new $5.5 million programme. The programme is to teach Latin at 40 schools across the country. The secretary said the Latin Excellence (卓越的) Programme aimed to improve opportunities for students in some government - run schools. Latin is a language that was spoken in the area around Rome over 2,000 years ago. It is taught in 49% of the UK’s elite(精锐的) private schools but only 2.7% of state schools. The secretary said, “Latin has a reputation (名声) as an elitist subject, which is reserved (保留) for the privileged (特许的) few, but the subject can bring so many benefits to young people, so I want to put an end to that divide.” He added,“Latin can help pupils with learning modern foreign languages.”
20.What is the programme the education secretary has announced?
______________________________
21.What does the Latin Excellence Programme aim to do?
______________________________
22.Where was Latin spoken over 2,000 years ago?
______________________________
新独家原创
阅读短文,根据短文内容回答问题。
The U.K. education secretary has announced a new $5.5 million programme. The programme is to teach Latin at 40 schools across the country. The secretary said the Latin Excellence (卓越的) Programme aimed to improve opportunities for students in some government - run schools. Latin is a language that was spoken in the area around Rome over 2,000 years ago. It is taught in 49% of the UK’s elite(精锐的) private schools but only 2.7% of state schools. The secretary said, “Latin has a reputation (名声) as an elitist subject, which is reserved (保留) for the privileged (特许的) few, but the subject can bring so many benefits to young people, so I want to put an end to that divide.” He added,“Latin can help pupils with learning modern foreign languages.”
20.What is the programme the education secretary has announced?
______________________________
21.What does the Latin Excellence Programme aim to do?
______________________________
22.Where was Latin spoken over 2,000 years ago?
______________________________
答案:
20.The programme is to teach Latin at 40 schools across the country. 根据“The U.K. education secretary has announced a new $ 5.5 million programme. The programme is to teach Latin at 40 schools across the country.”可知答案。
21.To improve opportunities for students in some government - run schools. 根据“The secretary said the Latin Excellence Programme aimed to improve opportunities for students in some government - run schools.”可知答案。
22.In the area around Rome. 根据“Latin is a language that was spoken in the area around Rome over 2,000 years ago.”可知答案。
21.To improve opportunities for students in some government - run schools. 根据“The secretary said the Latin Excellence Programme aimed to improve opportunities for students in some government - run schools.”可知答案。
22.In the area around Rome. 根据“Latin is a language that was spoken in the area around Rome over 2,000 years ago.”可知答案。
查看更多完整答案,请扫码查看