2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第55页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
Ⅳ 阅读表达
人与社会·和谐家庭 (2024北京房山区期末)
阅读短文,根据短文内容回答问题。
Closing the Gap
Sometimes, kids don’t think their parents are fair to them. When you want to dress in a modern way, your mum won’t allow you to wear a mini - skirt. When you are making a phone call, they will ask who you’re speaking to. Those make teenagers unhappy and even less patient. Sometimes it seems that you’re not as close to your parents as you used to be. How can you change such a situation?
Closing the Gap by the American writer Jay McGraw gives advice on how to have a better relationship with your parents. The book gives ways to help teenagers understand their parents. Both parents and children have needs. They need to feel they are important and loved. You should tell your parents your needs, and find out what their needs are. Maybe you can think of a way to make all of you happy. Jay also explains to parents how their teenagers wish to be treated and cared for. He shows teens that gaining power can come only from earning respect.
When you think “my parents don’t want me to have any fun”, it usually means your parents want you to be happy. The book gives you lots of ideas: you can make time to talk. To get your parents to know what you’re doing and what you want to do, you could talk about your school life now and your dreams for the future. It helps your parents know more about you. You can also keep a diary to help you understand more about yourself and your feelings. It’s necessary to show your parents you are growing up. Wash your own clothes and help around the house. Your parents will feel you are no longer a child. If you follow these steps, you will be able to break down the walls between you and your parents. Your home will be a happier place.(E8204003)
13. Do kids think their parents are fair to them sometimes?
______________________________
14. Who have needs to feel they are important and loved?
______________________________
15. What can you do to help you understand more about yourself and your feelings?
______________________________
16. Do you have a good relationship with your parents? How can you keep a good relationship? (Please write two ways.)
______________________________
人与社会·和谐家庭 (2024北京房山区期末)
阅读短文,根据短文内容回答问题。
Closing the Gap
Sometimes, kids don’t think their parents are fair to them. When you want to dress in a modern way, your mum won’t allow you to wear a mini - skirt. When you are making a phone call, they will ask who you’re speaking to. Those make teenagers unhappy and even less patient. Sometimes it seems that you’re not as close to your parents as you used to be. How can you change such a situation?
Closing the Gap by the American writer Jay McGraw gives advice on how to have a better relationship with your parents. The book gives ways to help teenagers understand their parents. Both parents and children have needs. They need to feel they are important and loved. You should tell your parents your needs, and find out what their needs are. Maybe you can think of a way to make all of you happy. Jay also explains to parents how their teenagers wish to be treated and cared for. He shows teens that gaining power can come only from earning respect.
When you think “my parents don’t want me to have any fun”, it usually means your parents want you to be happy. The book gives you lots of ideas: you can make time to talk. To get your parents to know what you’re doing and what you want to do, you could talk about your school life now and your dreams for the future. It helps your parents know more about you. You can also keep a diary to help you understand more about yourself and your feelings. It’s necessary to show your parents you are growing up. Wash your own clothes and help around the house. Your parents will feel you are no longer a child. If you follow these steps, you will be able to break down the walls between you and your parents. Your home will be a happier place.(E8204003)
13. Do kids think their parents are fair to them sometimes?
______________________________
14. Who have needs to feel they are important and loved?
______________________________
15. What can you do to help you understand more about yourself and your feelings?
______________________________
16. Do you have a good relationship with your parents? How can you keep a good relationship? (Please write two ways.)
______________________________
答案:
13.No, they don't. 根据第一段第一句可知,此处应作否定回答。
14.Both parents and children. 根据第二段中的“Both parents and children have needs. They need to feel they are important and loved.”可知,父母和孩子都需要感受到自己的重要性和被爱。
15.Keep a diary. 根据第三段中的“You can also keep a diary to help you understand more about yourself and your feelings.”可知,你也可以通过写日记来帮助你更多地了解自己和自己的感受。
16.No. First, I will keep good communication with my parents. Second, I will respect and understand my parents. 开放性试题,言之有理即可。
14.Both parents and children. 根据第二段中的“Both parents and children have needs. They need to feel they are important and loved.”可知,父母和孩子都需要感受到自己的重要性和被爱。
15.Keep a diary. 根据第三段中的“You can also keep a diary to help you understand more about yourself and your feelings.”可知,你也可以通过写日记来帮助你更多地了解自己和自己的感受。
16.No. First, I will keep good communication with my parents. Second, I will respect and understand my parents. 开放性试题,言之有理即可。
查看更多完整答案,请扫码查看