2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第33页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
Ⅴ 根据汉语意思完成句子,每空一词
20. 请你去厨房热些咖啡好吗? Would you please go into the kitchen and ____ ____ some coffee?
21. 我听见他在他房间里和某人低声谈话。 全解P170 辨析2 I heard him talking to somebody ____ ____ ____ ____ in his room.
22. 国防教育 他们正在讨论如何提高作战技能。 全解P169 知识点11 They are discussing ____ ____ their fighting skills.
20. 请你去厨房热些咖啡好吗? Would you please go into the kitchen and ____ ____ some coffee?
21. 我听见他在他房间里和某人低声谈话。 全解P170 辨析2 I heard him talking to somebody ____ ____ ____ ____ in his room.
22. 国防教育 他们正在讨论如何提高作战技能。 全解P169 知识点11 They are discussing ____ ____ their fighting skills.
答案:
20.heat up 21.in a low voice 22.how to improve
Ⅵ 阅读理解
人与社会·传统节日 (2024 河南嵩县期中改编)
When it comes to the question of how you feel about the 7 - day Spring Festival holiday, different people have different answers.
Annie:I can't tell you how excited I was to go to Beijing with my parents. We went to many museums and tasted traditional Beijing food. The most exciting time was during our visit to Tian'anmen Square. How proud we felt to watch the national flag rising there!
Tony:I didn't travel anywhere but stayed in my city, visiting friends and relatives (亲戚). It may be boring for some people. But I don't think so. I like staying with my family. It was the happiest time during the short holiday.
Bill:I went to Mount Huang with my cousins. There, a foreign boy asked me the way. I felt so nervous to talk to him. At last, he said “Thank you and happy Spring Festival” to me. I think I should study English because it is really useful.
Dan: My parents took me to visit my grandparents in the countryside. When we arrived there, I couldn't believe my eyes. I was surprised and sad to see the river polluted by some factories. I heard it crying for help. But what can I do?
23. What didn't Annie do in Beijing?
A. Have traditional food.
B. Watch the national flag rising.
C. Visit museums.
D. Visit friends.
24. How did Bill feel when a foreign boy asked him the way?
A. Excited.
B. Worried.
C. Nervous.
D. Surprised.
25. 新考法·代词指代题 The underlined word “it” refers to ____.
A. the countryside
B. the holiday
C. the factory
D. the river
26. What may Bill do later according to his words?
A. Travel to a foreign country.
B. Think about what to do for the village.
C. Join an English club.
D. Stay with his parents more often.
人与社会·传统节日 (2024 河南嵩县期中改编)
When it comes to the question of how you feel about the 7 - day Spring Festival holiday, different people have different answers.
Annie:I can't tell you how excited I was to go to Beijing with my parents. We went to many museums and tasted traditional Beijing food. The most exciting time was during our visit to Tian'anmen Square. How proud we felt to watch the national flag rising there!
Tony:I didn't travel anywhere but stayed in my city, visiting friends and relatives (亲戚). It may be boring for some people. But I don't think so. I like staying with my family. It was the happiest time during the short holiday.
Bill:I went to Mount Huang with my cousins. There, a foreign boy asked me the way. I felt so nervous to talk to him. At last, he said “Thank you and happy Spring Festival” to me. I think I should study English because it is really useful.
Dan: My parents took me to visit my grandparents in the countryside. When we arrived there, I couldn't believe my eyes. I was surprised and sad to see the river polluted by some factories. I heard it crying for help. But what can I do?
23. What didn't Annie do in Beijing?
A. Have traditional food.
B. Watch the national flag rising.
C. Visit museums.
D. Visit friends.
24. How did Bill feel when a foreign boy asked him the way?
A. Excited.
B. Worried.
C. Nervous.
D. Surprised.
25. 新考法·代词指代题 The underlined word “it” refers to ____.
A. the countryside
B. the holiday
C. the factory
D. the river
26. What may Bill do later according to his words?
A. Travel to a foreign country.
B. Think about what to do for the village.
C. Join an English club.
D. Stay with his parents more often.
答案:
23.D 细节理解题。根据Annie回答中的“We went to many museums and tasted traditional Beijing food...How proud we felt to watch the national flag rising there!”可知,Annie在北京没有拜访朋友。故选D。
24.C 细节理解题。根据Bill回答中的“I felt so nervous to talk to him.”可知,Bill感到很紧张。故选C。
25.D 代词指代题。根据画线词上文“I was surprised and sad to see the river polluted by some factories.”可知,it是指上文提到的河流。故选D。
26.C 推理判断题。根据Bill回答中的“I think I should study English because it is really useful.”可知,Bill之后可能会学习英语并做与英语学习有关的事情。故选C。
24.C 细节理解题。根据Bill回答中的“I felt so nervous to talk to him.”可知,Bill感到很紧张。故选C。
25.D 代词指代题。根据画线词上文“I was surprised and sad to see the river polluted by some factories.”可知,it是指上文提到的河流。故选D。
26.C 推理判断题。根据Bill回答中的“I think I should study English because it is really useful.”可知,Bill之后可能会学习英语并做与英语学习有关的事情。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看