2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第5页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
Ⅴ 阅读理解
人与社会·畅想未来(2024天津河东区中考二模改编)
What will travel be like in 2070? Maybe travel will become smarter and easier by that time. Here are some amazing predictions about traveling that might happen in 2070.
At the airport
You will use the “heartbeat passport( 护照 )” at the airport. And passport checks will not be used any more, because everyone’s heartbeat is different and it can tell you who you are and where you will go. Also, it provides more personal information.
On the airplane
Airplane seats could fit a person’s body shape, size and even temperature. There will be no screens on the airplane. With a futuristic device(未来设备), you can watch many kinds of movies on the airplane right before your eyes.
In the hotel
3D print technology will develop surprisingly fast. It can print almost everything like clothes and food. Therefore, when you get to the hotel, a suitcase will not be needed any more.
During the trip
The trip will become interesting and colorful. Many kinds of services will be provided during the trip. If you want to see what happened in the Ming Dynasty or the first Olympic Games, you can just wear a special headset or glasses.(E8201003)
19. What will travel be like in 2070 according to the passage?
A. Smarter and easier. B. More expensive. C. More difficult. D. Much cheaper.
20. What does the underlined word “predictions” in Paragraph 1 probably mean?
A. 因素 B. 条件 C. 重点 D. 预测
21. You will use ______ at the airport instead of passport checks.
A. the heartbeat passport B. personal information C. personal body shape D. 3D print technology
22. 3D print technology can ______.
A. help us to check passports B. provide many kinds of movies C. print almost everything like clothes and food D. take us to see the first Olympic Games
人与社会·畅想未来(2024天津河东区中考二模改编)
What will travel be like in 2070? Maybe travel will become smarter and easier by that time. Here are some amazing predictions about traveling that might happen in 2070.
At the airport
You will use the “heartbeat passport( 护照 )” at the airport. And passport checks will not be used any more, because everyone’s heartbeat is different and it can tell you who you are and where you will go. Also, it provides more personal information.
On the airplane
Airplane seats could fit a person’s body shape, size and even temperature. There will be no screens on the airplane. With a futuristic device(未来设备), you can watch many kinds of movies on the airplane right before your eyes.
In the hotel
3D print technology will develop surprisingly fast. It can print almost everything like clothes and food. Therefore, when you get to the hotel, a suitcase will not be needed any more.
During the trip
The trip will become interesting and colorful. Many kinds of services will be provided during the trip. If you want to see what happened in the Ming Dynasty or the first Olympic Games, you can just wear a special headset or glasses.(E8201003)
19. What will travel be like in 2070 according to the passage?
A. Smarter and easier. B. More expensive. C. More difficult. D. Much cheaper.
20. What does the underlined word “predictions” in Paragraph 1 probably mean?
A. 因素 B. 条件 C. 重点 D. 预测
21. You will use ______ at the airport instead of passport checks.
A. the heartbeat passport B. personal information C. personal body shape D. 3D print technology
22. 3D print technology can ______.
A. help us to check passports B. provide many kinds of movies C. print almost everything like clothes and food D. take us to see the first Olympic Games
答案:
[语篇解读] 短文主要描述了一些对 2070 年旅行相关情况的惊人预测。
19.A 细节理解题。根据第一段中的“Maybe travel will become smarter and easier by that time.”可知,在 2070 年,旅行会更智能、更简单。故选 A。
20.D 词义猜测题。第二至五段的内容是对未来情况的描述,因此推测“predictions”意为“预测”。故选 D。
21.A 细节理解题。根据第二段中的“You will use the ‘heartbeat passport’ at the airport. And passport checks will not be used any more”可知,“心跳护照”会代替现有的护照。故选 A。
22.C 细节理解题。根据第四段中的“It can print almost everything like clothes and food.”可知,3D 打印技术几乎可以打印所有东西,比如衣服和食物。故选 C。
19.A 细节理解题。根据第一段中的“Maybe travel will become smarter and easier by that time.”可知,在 2070 年,旅行会更智能、更简单。故选 A。
20.D 词义猜测题。第二至五段的内容是对未来情况的描述,因此推测“predictions”意为“预测”。故选 D。
21.A 细节理解题。根据第二段中的“You will use the ‘heartbeat passport’ at the airport. And passport checks will not be used any more”可知,“心跳护照”会代替现有的护照。故选 A。
22.C 细节理解题。根据第四段中的“It can print almost everything like clothes and food.”可知,3D 打印技术几乎可以打印所有东西,比如衣服和食物。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看