2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第7页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
Ⅳ 阅读表达 人与社会·畅想未来 (2024辽宁大连中考二模改编)
阅读短文,根据短文内容回答问题。
What will the world look like in 2045? I recently spoke with four American students, Caden Sorensen, Chandler Stark, Fatima Abdi and Noelani Velasco Polley, to get their thoughts on this question.
In 2045, the kids think, humans will be able to live on Mars. They suggest that everyone should spend a few years on the red planet to give the Earth a “rest”. “And when we come back, we must try not to pollute as much,” says Stark. But Mars is not yet ready for human habitation (居住). The kids agree that immediate action must be taken to clean up the Earth. “It’s time to fix it now,” says Sorensen. “It is not going to fix itself.”
The kids do not just care about progress in space exploration. They are also interested in future jobs. Stark hopes to compose music for TV shows one day. Abdi wants to be a business owner. Sorensen dreams about becoming a lawyer. Polley wants to be a scientist.
“I don’t think there will be a lot of fast - food jobs,” said Abdi. She also thinks that everything is going to get a lot more expensive. “People will have to look for higher - paying jobs.”
Many jobs, the kids predict (预测), will be replaced by robots. “There’ll be no more factory jobs because robots can just do everything,” says Stark. But they believe the power to shape the future is in human hands. The world will be a better place, but of course, “we need to work hard, and we all need to learn to be kind to others”. (E8201003)
14.In the kids’ opinion, where will humans be able to live in 2045?
______________________________
15.What is Sorensen’s idea about the Earth?
______________________________
16.Why does Stark say there will be no more factory jobs?
______________________________
阅读短文,根据短文内容回答问题。
What will the world look like in 2045? I recently spoke with four American students, Caden Sorensen, Chandler Stark, Fatima Abdi and Noelani Velasco Polley, to get their thoughts on this question.
In 2045, the kids think, humans will be able to live on Mars. They suggest that everyone should spend a few years on the red planet to give the Earth a “rest”. “And when we come back, we must try not to pollute as much,” says Stark. But Mars is not yet ready for human habitation (居住). The kids agree that immediate action must be taken to clean up the Earth. “It’s time to fix it now,” says Sorensen. “It is not going to fix itself.”
The kids do not just care about progress in space exploration. They are also interested in future jobs. Stark hopes to compose music for TV shows one day. Abdi wants to be a business owner. Sorensen dreams about becoming a lawyer. Polley wants to be a scientist.
“I don’t think there will be a lot of fast - food jobs,” said Abdi. She also thinks that everything is going to get a lot more expensive. “People will have to look for higher - paying jobs.”
Many jobs, the kids predict (预测), will be replaced by robots. “There’ll be no more factory jobs because robots can just do everything,” says Stark. But they believe the power to shape the future is in human hands. The world will be a better place, but of course, “we need to work hard, and we all need to learn to be kind to others”. (E8201003)
14.In the kids’ opinion, where will humans be able to live in 2045?
______________________________
15.What is Sorensen’s idea about the Earth?
______________________________
16.Why does Stark say there will be no more factory jobs?
______________________________
答案:
14.Humans will be able to live on Mars. 根据第二段中的“In 2045, the kids think, humans will be able to live on Mars.”可知,在孩子们看来,2045年人类将能生活在火星上。
15.It is not going to fix itself. 根据第二段中的“‘It’s time to fix it now,’ says Sorensen. ‘It is not going to fix itself.’”可知,Sorensen认为地球不会自行修复。
16.Because robots can just do everything. 根据最后一段中的“There’ll be no more factory jobs because robots can just do everything”可知,Stark认为工厂将不再有工作是因为机器人可以做任何事情。
15.It is not going to fix itself. 根据第二段中的“‘It’s time to fix it now,’ says Sorensen. ‘It is not going to fix itself.’”可知,Sorensen认为地球不会自行修复。
16.Because robots can just do everything. 根据最后一段中的“There’ll be no more factory jobs because robots can just do everything”可知,Stark认为工厂将不再有工作是因为机器人可以做任何事情。
查看更多完整答案,请扫码查看