2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟八年级英语下册北师大版北京专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第66页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
Ⅰ 根据句意和汉语或首字母提示写出所缺单词
1. 新素材·扫黑电影 Let's go to the nearest ________ (电影院) to watch the new movie called WALK THE LINE (《扫黑·决不放弃》). (E8205001)
2. 人与社会·发明创新 All these jobs can now be done by this new __________ (机器).
3. If you want to avoid the crowds, it's best to come on a __________ (工作日). (E8205001)
4. She picked up the ____________ (极小的) piece of paper and read it carefully.
5. It's raining. You'll get w __________ if you go out now. (E8205001)
1. 新素材·扫黑电影 Let's go to the nearest ________ (电影院) to watch the new movie called WALK THE LINE (《扫黑·决不放弃》). (E8205001)
2. 人与社会·发明创新 All these jobs can now be done by this new __________ (机器).
3. If you want to avoid the crowds, it's best to come on a __________ (工作日). (E8205001)
4. She picked up the ____________ (极小的) piece of paper and read it carefully.
5. It's raining. You'll get w __________ if you go out now. (E8205001)
答案:
1.theatre/cinema 2.machine 3.weekday 4.tiny 5.wet
Ⅱ 用所给词的适当形式填空
6. I bought some fresh ______ (lemon) to make lemonade. (E8205001)
7. 学习能力·学习策略 (2024上海闵行区期末) I learn English __________ (main) by watching movies and listening to music. 全解P189 知识点7
8. The house is built around a ______ ( centre ) courtyard. (E8205001)
6. I bought some fresh ______ (lemon) to make lemonade. (E8205001)
7. 学习能力·学习策略 (2024上海闵行区期末) I learn English __________ (main) by watching movies and listening to music. 全解P189 知识点7
8. The house is built around a ______ ( centre ) courtyard. (E8205001)
答案:
6.lemons 7.mainly 8.central
Ⅲ 根据汉语意思完成句子,每空一词
9. 探教材·P58 我们直到1962年才有了一台彩色电视机。
We ______ have a color TV ______ 1962.
10. 昨天晚上我去我朋友家短暂拜访。(E8205001) 全解P189 知识点8
Last night I ______ ______ to my friend's house.
11. 人与社会·社会变迁 以前我爷爷经常给他的朋友们写信,但现在他使用手机和他们保持联系。(E8205002) 全解P191 语法2
My grandfather ______ ______ ______ letters to his friends, but now he uses the mobile phone to keep in touch with them.
12. 探教材·P58 在五十年代,我们住在一个带大花园的房子里。
In the 50s, we lived in a house ______ ______ ______ ______.
13. 你知道二十世纪五十年代的生活是什么样的吗?
Do you know what life was like ______ ______ ______?
9. 探教材·P58 我们直到1962年才有了一台彩色电视机。
We ______ have a color TV ______ 1962.
10. 昨天晚上我去我朋友家短暂拜访。(E8205001) 全解P189 知识点8
Last night I ______ ______ to my friend's house.
11. 人与社会·社会变迁 以前我爷爷经常给他的朋友们写信,但现在他使用手机和他们保持联系。(E8205002) 全解P191 语法2
My grandfather ______ ______ ______ letters to his friends, but now he uses the mobile phone to keep in touch with them.
12. 探教材·P58 在五十年代,我们住在一个带大花园的房子里。
In the 50s, we lived in a house ______ ______ ______ ______.
13. 你知道二十世纪五十年代的生活是什么样的吗?
Do you know what life was like ______ ______ ______?
答案:
9.didn't;until 10.came around 11.used to write 12.with a big garden 13.in the 1950s
Ⅳ 阅读理解
(2024河南洛阳中考二模改编)
Recently, Luoyang Tengfei Middle School in Henan held an activity. It asked students to tell the stories of their family heirlooms (传家宝). More than 300 students took part in the activity. They brought photos of their heirlooms to school and shared their stories.



(E8205003)
14. 新考法·图片理解题 Which one is not mentioned in the passage?

15. Why do Sun Chenxi and her family still keep the cassette radio?
A. Because it stands as an honor for her family.
B. Because her grandma wants her to be thankful.
C. Because her grandmother likes to listen to music on it.
D. Because it brings back her family's beautiful memories.
16. Whose heirlooms are about people's daily life in the past?
A. Guo Xingke's & Sun Chenxi's.
B. Yao Xue's & Guo Xingke's.
C. Sun Chenxi's & Yao Xue's.
D. Guo Chenxi's & Yao Xingke's.
17. What's the purpose of this activity held in Luoyang Tengfei Middle School?
A. To let the students get the prizes by telling stories.
B. To let the students learn from the past and care about the present life.
C. To let the students know how much money the heirlooms are worth.
D. To let the students know how many families have their own heirlooms.
18. Where is the passage most probably from?
A. A storybook.
B. A school newspaper.
C. A guidebook.
D. A science textbook.
(2024河南洛阳中考二模改编)
Recently, Luoyang Tengfei Middle School in Henan held an activity. It asked students to tell the stories of their family heirlooms (传家宝). More than 300 students took part in the activity. They brought photos of their heirlooms to school and shared their stories.
(E8205003)
14. 新考法·图片理解题 Which one is not mentioned in the passage?
15. Why do Sun Chenxi and her family still keep the cassette radio?
A. Because it stands as an honor for her family.
B. Because her grandma wants her to be thankful.
C. Because her grandmother likes to listen to music on it.
D. Because it brings back her family's beautiful memories.
16. Whose heirlooms are about people's daily life in the past?
A. Guo Xingke's & Sun Chenxi's.
B. Yao Xue's & Guo Xingke's.
C. Sun Chenxi's & Yao Xue's.
D. Guo Chenxi's & Yao Xingke's.
17. What's the purpose of this activity held in Luoyang Tengfei Middle School?
A. To let the students get the prizes by telling stories.
B. To let the students learn from the past and care about the present life.
C. To let the students know how much money the heirlooms are worth.
D. To let the students know how many families have their own heirlooms.
18. Where is the passage most probably from?
A. A storybook.
B. A school newspaper.
C. A guidebook.
D. A science textbook.
答案:
14.C 图片理解题。根据Heirloom一列可知,文中提到了盒式收音机、粮票和荣誉勋章。故选C。
15.D 细节理解题。根据第一个表格中的“But we still keep this cassette radio because it recorded beautiful memories of my family.”可知,孙晨曦一家一直保留着盒式收音机是因为它记录了一家人的美好回忆。故选D。
16.C 推理判断题。根据第一个表格中的“My grandmother...listened to the news on it. My mother used it to listen to music and old poems on the radio.”和第二个表格中的“Back then, even buying rice needed a special ticket. Without the ticket, they couldn't buy things they needed.”可推知,盒式收音机和粮票都反映了过去人们的日常生活。故选C。
17.B 推理判断题。根据第一段中的“It asked students to tell the stories of their family heirlooms.”及三位学生分享的内容可推知,学校组织这一活动的目的是让学生了解过去并关心现在。故选B。
18.B 文章出处题。根据第一段中的“Recently, Luoyang Tengfei Middle School in Henan held an activity.”可知,这是学校组织的活动,所以这篇文章最有可能出现在校报上。故选B。
15.D 细节理解题。根据第一个表格中的“But we still keep this cassette radio because it recorded beautiful memories of my family.”可知,孙晨曦一家一直保留着盒式收音机是因为它记录了一家人的美好回忆。故选D。
16.C 推理判断题。根据第一个表格中的“My grandmother...listened to the news on it. My mother used it to listen to music and old poems on the radio.”和第二个表格中的“Back then, even buying rice needed a special ticket. Without the ticket, they couldn't buy things they needed.”可推知,盒式收音机和粮票都反映了过去人们的日常生活。故选C。
17.B 推理判断题。根据第一段中的“It asked students to tell the stories of their family heirlooms.”及三位学生分享的内容可推知,学校组织这一活动的目的是让学生了解过去并关心现在。故选B。
18.B 文章出处题。根据第一段中的“Recently, Luoyang Tengfei Middle School in Henan held an activity.”可知,这是学校组织的活动,所以这篇文章最有可能出现在校报上。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看