2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
六、七选五(5小题,共12.5分)
Tomato plants are adaptable to less - than - optimal conditions, but meeting their preferred conditions yields the juiciest and most delicious fruit.
Light. 1.
Soil and water. Tomato plants grow best when they have fertile soil and consistent moisture(水分). If it rains less than 25.4 millimeters per week, you need to water them yourself. 2.
Temperature and humidity(湿度). 3.
4.
Pruning(打杈). Tomato plants don't have to be pruned. However, removing side shoots(新枝) growing between the main stem and a branch is a good idea. 5.
A. Fertilizer.
B. The planting area.
C. Tomatoes are warm - weather fans.
D. In general, tomato plants require the full sun.
E. However, to prevent diseases, avoid wetting the leaves.
F. To make them grow better, water them as often as you can.
G. They can influence the growth of main branches growing fruit.
Tomato plants are adaptable to less - than - optimal conditions, but meeting their preferred conditions yields the juiciest and most delicious fruit.
Light. 1.
D
In extremely hot conditions, the morning sun and light afternoon shade are sufficient. Although the plants can grow in mainly shady areas, the production of fruit will be severely limited.Soil and water. Tomato plants grow best when they have fertile soil and consistent moisture(水分). If it rains less than 25.4 millimeters per week, you need to water them yourself. 2.
E
Placing mulch(覆盖物,护根) around your tomato plants discourages weeds, maintains soil moisture, and prevents diseases from splashing off the soil onto the leaves when it rains. Aim for a 3 - to 4 - inch - thick layer of organic mulch, such as straw, chopped leaves or finely shredded chips of wood.Temperature and humidity(湿度). 3.
C
Wait until the soil warms in spring before setting out plants. Tomato plants grow well when the temperature is about 25 °C. Although they love the sun, when the temperature rises above 29.44 °C, they will stop growing. Tomatoes like a relatively high humidity level of 65 percent to 85 percent. Levels higher than this range negatively affect the plants.4.
A
Tomato plants grow best when fertilized at two specific times during the growing season: right after planting and just before the fruit develops. Apply balanced liquid plant food to them.Pruning(打杈). Tomato plants don't have to be pruned. However, removing side shoots(新枝) growing between the main stem and a branch is a good idea. 5.
G
A. Fertilizer.
B. The planting area.
C. Tomatoes are warm - weather fans.
D. In general, tomato plants require the full sun.
E. However, to prevent diseases, avoid wetting the leaves.
F. To make them grow better, water them as often as you can.
G. They can influence the growth of main branches growing fruit.
答案:
六、[语篇解读]本文是一篇说明文。文章介绍了番茄种植的最佳环境。
1. D 根据上文“Light.”以及后文“In extremely hot conditions, the morning sun and light afternoon shade are sufficient.”可知,本段主要说明了番茄的生长需要阳光,D项中的sun对应后文中的the morning sun,故D项符合语境。
2. E 根据上文“If it rains less than 25.4 millimeters per week, you need to water them yourself.”可知,上文提到了要自己给番茄浇水,再结合后文可知,本句应当说明浇水时的注意事项:避免弄湿植株的叶子,故E项符合语境。
3. C 根据后文“Wait until the soil warms in spring before setting out plants. Tomato plants grow well when the temperature is about 25℃.”可知,后文提到了温度在25℃左右时,番茄生长良好,说明番茄喜欢温暖的天气,故C项符合语境。
4. A 根据后文“Tomato plants grow best when fertilized at two specific times during the growing season: right after planting and just before the fruit develops.”可知,本段主要介绍施肥,A项中的Fertilizer对应后文中的fertilized,故A项符合语境。
5. G 根据上文“However, removing side shoots growing between the main stem and a branch is a good idea.”可知,上文提到了除去主茎和一条侧枝之间生长的新枝是个好办法,本句承接上文说明原因:它们能影响长果实的主干的生长,G项中的They指代上文中的side shoots,故G项符合语境。
1. D 根据上文“Light.”以及后文“In extremely hot conditions, the morning sun and light afternoon shade are sufficient.”可知,本段主要说明了番茄的生长需要阳光,D项中的sun对应后文中的the morning sun,故D项符合语境。
2. E 根据上文“If it rains less than 25.4 millimeters per week, you need to water them yourself.”可知,上文提到了要自己给番茄浇水,再结合后文可知,本句应当说明浇水时的注意事项:避免弄湿植株的叶子,故E项符合语境。
3. C 根据后文“Wait until the soil warms in spring before setting out plants. Tomato plants grow well when the temperature is about 25℃.”可知,后文提到了温度在25℃左右时,番茄生长良好,说明番茄喜欢温暖的天气,故C项符合语境。
4. A 根据后文“Tomato plants grow best when fertilized at two specific times during the growing season: right after planting and just before the fruit develops.”可知,本段主要介绍施肥,A项中的Fertilizer对应后文中的fertilized,故A项符合语境。
5. G 根据上文“However, removing side shoots growing between the main stem and a branch is a good idea.”可知,上文提到了除去主茎和一条侧枝之间生长的新枝是个好办法,本句承接上文说明原因:它们能影响长果实的主干的生长,G项中的They指代上文中的side shoots,故G项符合语境。
七、完形填空(15小题,共22.5分)
(2025·常州市联盟学校期中联考)I find even small things can have an impact on our awareness.
My wife, daughter, and I moved into our home nine years ago and we spent a lot of 1 in the yard to get it looking like it does today. We did the best and called this area our "rock garden".
Last summer I found a tiny little plant that I could not immediately 2. I knew I didn't plant it and my wife 3 that she didn't either. We decided to let it continue growing until we could 4 what it was.
Weeks passed and as I made my way back to the 5 plant, it appeared to be a sunflower. I decided to baby it along. As I pulled rocks from the area to get to the weeds, I noticed something 6. The sunflower had not started where I saw the stalk(茎) begin. It 7 had begun under a big rock.
That was when I realized that if a tiny sunflower didn't let a big rock get 8 its way of developing, we also have the 9 of doing the same thing. Once our environment begins to see that we believe in ourselves like that little sunflower, we can 10 the same nutrition and grow as well. We need to believe in ourselves, 11 we are able to achieve our desires. Like the sunflower, it knew it could 12 its difficulty because it trusted the universal truth and had 13 that it would succeed.
Stand 14 like the sunflower and be proud of who and what you are, and the environment will begin to 15 you. You will find a way to go under or around your big rock in order to reach your desires.
(
B. tax
C. debt
D. career
(
B. predict
C. recognize
D. see
(
B. advertised
C. criticized
D. claimed
(
B. figure out
C. put down
D. take in
(
B. identical
C. outstanding
D. realistic
(
B. unusual
C. universal
D. accurate
(
B. carefully
C. actually
D. sadly
(
B. on
C. off
D. along
(
B. capability
C. reality
D. security
(
B. pass
C. keep
D. get
(
B. ignoring
C. doubting
D. wondering
(
B. witness
C. investigate
D. overcome
(
B. responsibility
C. faith
D. patience
(
B. tall
C. safe
D. lost
(
B. challenge
C. forgive
D. support
(2025·常州市联盟学校期中联考)I find even small things can have an impact on our awareness.
My wife, daughter, and I moved into our home nine years ago and we spent a lot of 1 in the yard to get it looking like it does today. We did the best and called this area our "rock garden".
Last summer I found a tiny little plant that I could not immediately 2. I knew I didn't plant it and my wife 3 that she didn't either. We decided to let it continue growing until we could 4 what it was.
Weeks passed and as I made my way back to the 5 plant, it appeared to be a sunflower. I decided to baby it along. As I pulled rocks from the area to get to the weeds, I noticed something 6. The sunflower had not started where I saw the stalk(茎) begin. It 7 had begun under a big rock.
That was when I realized that if a tiny sunflower didn't let a big rock get 8 its way of developing, we also have the 9 of doing the same thing. Once our environment begins to see that we believe in ourselves like that little sunflower, we can 10 the same nutrition and grow as well. We need to believe in ourselves, 11 we are able to achieve our desires. Like the sunflower, it knew it could 12 its difficulty because it trusted the universal truth and had 13 that it would succeed.
Stand 14 like the sunflower and be proud of who and what you are, and the environment will begin to 15 you. You will find a way to go under or around your big rock in order to reach your desires.
(
A
)1. A. energyB. tax
C. debt
D. career
(
C
)2. A. forgetB. predict
C. recognize
D. see
(
D
)3. A. illustratedB. advertised
C. criticized
D. claimed
(
B
)4. A. make upB. figure out
C. put down
D. take in
(
A
)5. A. mysteriousB. identical
C. outstanding
D. realistic
(
B
)6. A. criticalB. unusual
C. universal
D. accurate
(
C
)7. A. slowlyB. carefully
C. actually
D. sadly
(
A
)8. A. inB. on
C. off
D. along
(
B
)9. A. curiosityB. capability
C. reality
D. security
(
D
)10. A. missB. pass
C. keep
D. get
(
A
)11. A. knowingB. ignoring
C. doubting
D. wondering
(
D
)12. A. displayB. witness
C. investigate
D. overcome
(
C
)13. A. libertyB. responsibility
C. faith
D. patience
(
B
)14. A. lowB. tall
C. safe
D. lost
(
D
)15. A. discourageB. challenge
C. forgive
D. support
答案:
七、[语篇解读]本文是一篇记叙文。作者通过观察家中院子里一株向日葵的生长过程,领悟到相信自己、克服困难的重要性,并鼓励读者也要像向日葵一样,勇敢地面对生活中的挑战,相信自己能够实现愿望。
1. A 根据下文“We did the best and called this area our ‘rock garden’.”可知,作者一家在院子里倾注了大量精力。
2. C 根据下文“We decided to let it continue growing until we could…what it was.”可知,作者没有立刻认出这株植物是什么。
3. D 根据that she didn’t either可知,作者的妻子声称植物不是她种的。
4. B 根据下文“Weeks passed and as I made my way back to the…plant, it appeared to be a sunflower.”可知,作者决定弄清楚它是什么植物。
5. A 作者没认出它是什么植物,因此对他来说,这株植物是神秘的。
6. B 根据下文“The sunflower had not started where I saw the stalk begin. It…had begun under a big rock.”可知,这株植物生长的地方是不同寻常的。
7. C 根据had begun under a big rock可知,这株植物实际上是从一块大石头下面开始生长的。
8. A 根据上文had begun under a big rock可知,向日葵是从岩石下生长出来的,即它没有让岩石阻挡它生长的道路。get in one’s way意为“挡了某人的路”。
9. B 根据That was when I realized that if a tiny sunflower didn’t let a big rock get in its way of developing可知,作者通过向日葵的生长过程领悟到,人们也有能力像向日葵一样克服困难。
10. D 根据believe in ourselves like that little sunflower可知,作者认为当我们像向日葵一样相信自己时,我们就能获得同样的营养和成长。
11. A 根据“Like the sunflower, it knew it could…its difficulty”可知,作者鼓励读者要像向日葵一样相信自己,知道自己能够实现愿望。
12. D 根据a tiny sunflower didn’t let a big rock get in its way of developing可知,此处表示克服困难。
13. C 根据because it trusted the universal truth可知,向日葵之所以能够克服困难并成功生长,是因为它有信心。
14. B 向日葵克服困难,茁壮成长,作者鼓励读者要像向日葵一样昂首挺立。
15. D 根据上文Stand tall like the sunflower可知,当你像向日葵一样昂首挺立并为自己感到骄傲时,环境也会开始支持你。
1. A 根据下文“We did the best and called this area our ‘rock garden’.”可知,作者一家在院子里倾注了大量精力。
2. C 根据下文“We decided to let it continue growing until we could…what it was.”可知,作者没有立刻认出这株植物是什么。
3. D 根据that she didn’t either可知,作者的妻子声称植物不是她种的。
4. B 根据下文“Weeks passed and as I made my way back to the…plant, it appeared to be a sunflower.”可知,作者决定弄清楚它是什么植物。
5. A 作者没认出它是什么植物,因此对他来说,这株植物是神秘的。
6. B 根据下文“The sunflower had not started where I saw the stalk begin. It…had begun under a big rock.”可知,这株植物生长的地方是不同寻常的。
7. C 根据had begun under a big rock可知,这株植物实际上是从一块大石头下面开始生长的。
8. A 根据上文had begun under a big rock可知,向日葵是从岩石下生长出来的,即它没有让岩石阻挡它生长的道路。get in one’s way意为“挡了某人的路”。
9. B 根据That was when I realized that if a tiny sunflower didn’t let a big rock get in its way of developing可知,作者通过向日葵的生长过程领悟到,人们也有能力像向日葵一样克服困难。
10. D 根据believe in ourselves like that little sunflower可知,作者认为当我们像向日葵一样相信自己时,我们就能获得同样的营养和成长。
11. A 根据“Like the sunflower, it knew it could…its difficulty”可知,作者鼓励读者要像向日葵一样相信自己,知道自己能够实现愿望。
12. D 根据a tiny sunflower didn’t let a big rock get in its way of developing可知,此处表示克服困难。
13. C 根据because it trusted the universal truth可知,向日葵之所以能够克服困难并成功生长,是因为它有信心。
14. B 向日葵克服困难,茁壮成长,作者鼓励读者要像向日葵一样昂首挺立。
15. D 根据上文Stand tall like the sunflower可知,当你像向日葵一样昂首挺立并为自己感到骄傲时,环境也会开始支持你。
查看更多完整答案,请扫码查看