2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版》

第一节(满分15分)
(2025.湖北省部分普通高中期中联考)假如你是李华,你的朋友 Jack 将来你的城市参加一个科技展览
会。请你给他写一封邮件,推荐一个你认为不容错过的讲座,邮件包括以下内容:
1.你推荐的讲座;
2.推荐这个讲座的理由。
注意:
1.词数应为80左右(已给出部分不计人总词数);
2.文中不得出现人名、校名等真实信息。
DearJack,









Yours sincerely,
Li Hua
答案: One possible version:
Dear Jack,
I am delighted to hear you are coming to our city for the technology exhibition.
I highly recommend you attend the lecture on “Artificial Intelligence and Future Innovations”.This lecture will be delivered by Dr.Smith,a renowned AI expert,and will cover groundbreaking advancements and future trends in the field.It is an excellent opportunity to gain insights into how AI will shape various industries.I believe you will find it both informative and inspiring.
Looking forward to your visit!
Yours sincerely,
Li Hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
(2024.河北省沧州市期中统考)About a month ago , my husband and I found kindness in an unlikely
place:standing inline at a Subway sandwich shop to pickup a quick dinner.
It was extremely busy on this particular night,and I noticed adad in front of us with his little girl,who
looked to be around four.Them an seemed as tired as my husband,but the little girl was cheerful and excited
as she waited for her sandwich and cookie.
I watched as them an in front of us got closer to the front of the line.He started to look worried.Right
before we checked out,I heard them an say to the woman who had made his sandwiches that he was sorry to
just leave his out because he didn't have enough money to pay for them all.He looked very embarrassed.His
little girl continued jumping around ex 2 cite ldl y.
I quietly asked the cashier to add them an's whole order to ours.I paid the $87.73 bill,and we got outof there before them an behind us knew what had happened.Like many others,since the epidemic hit,our family of five was living on one income.I was holding ourdebit card(借记卡)and knew that we only had $90.16 in our account.That was all we would have until
payday three days later.But still,it felt great to be able to help that family,eventhough we would be out of
money for a few days.
What happened next was amazing.My husband went back to that t Subway the next week to pick up five
sandwichesthat I thoughtwouldcost$44.58.Therewas$47inouraccount.
But it turned out that the dinner cost more than we had on the card.My husband told them to put his
sandwich back because he couldn't afford it.Then he paid for the four sandwiches and headed to our car.
注意:
1.续写词数应为150左右;
2.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。
Paragraph 1:
As he opened the door,one of the female workers ran to him.







Paragraph 2:
The two men nodded at one another and went on their way.






答案: [思路点拨]本文以人物为线索展开。作者和丈夫在餐厅排队买饭的时候,遇到了一个付不起账的父亲和他的女儿,于是作者为他们买了单,但没有告知他们。结果后来他们再去餐厅的时候,却得到了这对父女的帮助。作者深受感动。
续写线索:女员工送三明治——丈夫意识到是之前的父女送的——感激之情扎根——丈夫告知经过——作者感动——作者感悟
One possible version:
Paragraph 1:
As he opened the door,one of the female workers ran to him.When he was confusedly wondering what she was for,the worker handed him his sandwich.Without a word,she ran back into the shop.With a grateful heart,he assumed that it was the lady behind him that had just paid it for him.About two minutes later,he was getting ready to leave when he saw the same man with his little girl from a week earlier.At that moment,my husband knew what had happened.
Paragraph 2:
The two men nodded at one another and went on their way.Although they didn’t say a word to each other,gratitude took root in their hearts.They made sure for the second time that they both left the shop with dinner for their families.My husband told me what had happened on arriving home.I was touched and lost in thought.In a world where distance means safety,it’s refreshing and soul-lifting when someone does something kind for you,even if it’s only at a local Subway.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭