2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
六、七选五(5小题,共12.5分)
(2025·湖北省部分普通高中期中联考)We can tell something about a person when we notice his or her body posture(姿势). The way people hold themselves gives important information. 1. Not only do we see it in their body posture, but also in the way they have very little eye contact. They say to the world that they are not interested in their environment, nor the people in it. Compare this to someone who walks straight and looks at the world and immediately you will have a different impression. 2.
Another feeling we can communicate with our body posture is interest and respect for someone else. Turning your body to someone when they are talking to you indicates that you are interested in hearing what they have to say. 3. A small effort in this way can make the difference between being accepted by others and not.
4. Someone who does not feel too comfortable in communication will often assume a defensive position. He or she will possibly have crossed arms or legs or will hold an object such as a bag in front. The bag as well as the crossed arms and legs provides protection for feeling uneasy.
We often aren't aware of the body language signals we're sending, yet we unconsciously interpret the body language of others. Our interpretations rely heavily on our intuitive(直觉的) feelings but they sometimes lead to misunderstandings. 5. Thus, it's crucial to be mindful of the gestures you use and the contexts in which you use them.
A. It is an act of friendliness and respect
B. A body posture can be closed or open
C. Our body posture often reflects quite well how we feel
D. Take for instance the gesture when we want to say OK
E. For example, individuals feeling low often hang their shoulders
F. Friendship also gets established by our body language interactions
G. A gesture means one thing in one culture and something entirely different in another
1.
2.
3.
4.
5.
(2025·湖北省部分普通高中期中联考)We can tell something about a person when we notice his or her body posture(姿势). The way people hold themselves gives important information. 1. Not only do we see it in their body posture, but also in the way they have very little eye contact. They say to the world that they are not interested in their environment, nor the people in it. Compare this to someone who walks straight and looks at the world and immediately you will have a different impression. 2.
Another feeling we can communicate with our body posture is interest and respect for someone else. Turning your body to someone when they are talking to you indicates that you are interested in hearing what they have to say. 3. A small effort in this way can make the difference between being accepted by others and not.
4. Someone who does not feel too comfortable in communication will often assume a defensive position. He or she will possibly have crossed arms or legs or will hold an object such as a bag in front. The bag as well as the crossed arms and legs provides protection for feeling uneasy.
We often aren't aware of the body language signals we're sending, yet we unconsciously interpret the body language of others. Our interpretations rely heavily on our intuitive(直觉的) feelings but they sometimes lead to misunderstandings. 5. Thus, it's crucial to be mindful of the gestures you use and the contexts in which you use them.
A. It is an act of friendliness and respect
B. A body posture can be closed or open
C. Our body posture often reflects quite well how we feel
D. Take for instance the gesture when we want to say OK
E. For example, individuals feeling low often hang their shoulders
F. Friendship also gets established by our body language interactions
G. A gesture means one thing in one culture and something entirely different in another
1.
E
2.
C
3.
A
4.
B
5.
G
答案:
六、[语篇解读] 本文是一篇说明文。文章主要介绍了身体姿势在人际交流中的重要性。
1. E 空前的“The way people hold themselves gives important information.”说明了人们的姿势的重要性,空处应该举具体的例子说明它的重要性,选项E“例如,情绪低落的人通常会垂下肩膀”说明人们的姿势会提供关于他们情绪的信息,承接上文,符合语境。
2. C 空前说明了人们用姿势来反映自己的情绪,选项C“我们的身体姿势通常很好地反映了我们的感受”说明了人们用姿势反映自己的感觉,承接上文,符合语境。
3. A 空前说明了我们用姿势来表达兴趣和尊重,且举出了“把身体转向对方”这个姿势的实际例子,空处也应该和兴趣与尊重有关,选项A“这是一种表示友好和尊重的行为”是对前面“把身体转向对方”这种姿势的说明,承接上文,符合语境。
4. B 空处是本段主旨句,空后说明了人们可能采取一些防御性的姿势把自己保护起来,选项B“身体姿势可以是封闭的,也可以是开放的”引出后文人们保护自己的姿势,因此可作为本段主旨句。
5. G 空后说明要注意你使用某种姿势的场合,也就是文化背景,G选项“姿势在一种文化中意味着一件事,而在另一种文化中则完全不同”说明在不同的文化中姿势的意思不同,和文化背景有关,因此符合语境。
1. E 空前的“The way people hold themselves gives important information.”说明了人们的姿势的重要性,空处应该举具体的例子说明它的重要性,选项E“例如,情绪低落的人通常会垂下肩膀”说明人们的姿势会提供关于他们情绪的信息,承接上文,符合语境。
2. C 空前说明了人们用姿势来反映自己的情绪,选项C“我们的身体姿势通常很好地反映了我们的感受”说明了人们用姿势反映自己的感觉,承接上文,符合语境。
3. A 空前说明了我们用姿势来表达兴趣和尊重,且举出了“把身体转向对方”这个姿势的实际例子,空处也应该和兴趣与尊重有关,选项A“这是一种表示友好和尊重的行为”是对前面“把身体转向对方”这种姿势的说明,承接上文,符合语境。
4. B 空处是本段主旨句,空后说明了人们可能采取一些防御性的姿势把自己保护起来,选项B“身体姿势可以是封闭的,也可以是开放的”引出后文人们保护自己的姿势,因此可作为本段主旨句。
5. G 空后说明要注意你使用某种姿势的场合,也就是文化背景,G选项“姿势在一种文化中意味着一件事,而在另一种文化中则完全不同”说明在不同的文化中姿势的意思不同,和文化背景有关,因此符合语境。
七、完形填空(15小题,共22.5分)
(2024·河北省沧衡八校联盟期中联考)Romero is an old man in his 80s. He owes his 1 to his pet dog, Palomo, who took 2 to him after he was lost in the desert for a week.
On November 27, Romero left his home for a short trip, but he didn't come back 3. His family wasn't 4 at first as he used to visit nearby villages in the area and would be back a few days later. However, after four days, the man's niece, Ramona, panicked and 5 it to the local authorities.
The police with trained dogs were brought in to 6 Romero. They searched the area around, but a week after his 7, Romero was nowhere to be found. That was when the old man's faithful dog, Palomo, was brought in as the last 8.
According to one member of the search team, the brown dog 9 them through hills and valleys and finally to the place in the desert where Romero had been 10. His niece told the authorities that Romero sometimes had poor memory and that 11 his getting lost on his trip.
The 12 weak man was rushed to the hospital where he spent two days getting back on his feet. One officer posted online that "Palomo 13 by the hospital door day and night waiting for the 14 of its beloved Romero. The unconditional love of his pet allowed Romero to be 15 with his family". A photo of Palomo staying by Romero's side after he came back home was along with these words.
(
B. poverty
C. survival
D. identity
(
B. strangers
C. fighters
D. hunters
(
B. at times
C. in advance
D. as usual
(
B. concerned
C. satisfied
D. confused
(
B. exposed
C. transported
D. introduced
(
B. assess
C. convince
D. seek
(
B. competition
C. graduation
D. consumption
(
B. suggestion
C. attempt
D. defence
(
B. dragged
C. pointed
D. guided
(
B. trapped
C. cheated
D. permitted
(
B. made out
C. cared about
D. resulted from
(
B. equally
C. suddenly
D. obviously
(
B. remained
C. shouted
D. whispered
(
B. cooperation
C. recovery
D. arrival
(
B. associated
C. reunited
D. pleased
(2024·河北省沧衡八校联盟期中联考)Romero is an old man in his 80s. He owes his 1 to his pet dog, Palomo, who took 2 to him after he was lost in the desert for a week.
On November 27, Romero left his home for a short trip, but he didn't come back 3. His family wasn't 4 at first as he used to visit nearby villages in the area and would be back a few days later. However, after four days, the man's niece, Ramona, panicked and 5 it to the local authorities.
The police with trained dogs were brought in to 6 Romero. They searched the area around, but a week after his 7, Romero was nowhere to be found. That was when the old man's faithful dog, Palomo, was brought in as the last 8.
According to one member of the search team, the brown dog 9 them through hills and valleys and finally to the place in the desert where Romero had been 10. His niece told the authorities that Romero sometimes had poor memory and that 11 his getting lost on his trip.
The 12 weak man was rushed to the hospital where he spent two days getting back on his feet. One officer posted online that "Palomo 13 by the hospital door day and night waiting for the 14 of its beloved Romero. The unconditional love of his pet allowed Romero to be 15 with his family". A photo of Palomo staying by Romero's side after he came back home was along with these words.
(
C
) 1. A. promotionB. poverty
C. survival
D. identity
(
A
) 2. A. rescuersB. strangers
C. fighters
D. hunters
(
D
) 3. A. by turnB. at times
C. in advance
D. as usual
(
B
) 4. A. inspiredB. concerned
C. satisfied
D. confused
(
A
) 5. A. reportedB. exposed
C. transported
D. introduced
(
D
) 6. A. employB. assess
C. convince
D. seek
(
A
) 7. A. disappearanceB. competition
C. graduation
D. consumption
(
C
) 8. A. conclusionB. suggestion
C. attempt
D. defence
(
D
) 9. A. spottedB. dragged
C. pointed
D. guided
(
B
) 10. A. defeatedB. trapped
C. cheated
D. permitted
(
A
) 11. A. accounted forB. made out
C. cared about
D. resulted from
(
D
) 12. A. strangelyB. equally
C. suddenly
D. obviously
(
B
) 13. A. hesitatedB. remained
C. shouted
D. whispered
(
C
) 14. A. responsibilityB. cooperation
C. recovery
D. arrival
(
C
) 15. A. comparedB. associated
C. reunited
D. pleased
答案:
七、[语篇解读] 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一只名为Palomo的宠物狗带着救援人员在沙漠中救了主人Romero的故事。
1. C 根据 after he was lost in the desert for a week和“A photo of Palomo staying by Romero’s side after he came back home was along with these words.”可知,Romero在沙漠中迷路一周后存活下来。
2. A 根据下文中According to one member of the search team可知,Palomo带来了救援人员。
3. D 根据“Romero left his home for a short trip,but”可知,他没有像往常一样回来。
4. B 根据 as he used to visit nearby villages in the area and would be back a few days later可知,因为知道他的习惯,所以他的家人一开始并不担心。
5. A 根据“However,after four days,the man’s niece,Ramona,panicked”可知,四天后,Romero还没回来,所以他的家人报警了。
6. D 根据下文中They searched the area around可知,警察带着警犬寻找Romero。
7. A 根据 after he was lost in the desert for a week可知,Romero消失了一周。
8. C 根据“They searched the area around,but a week after his disappearance,Romero was nowhere to be found.”可知,他们找了一周都没有找到Romero,准备让Romero的宠物狗做最后的尝试。
9. D 根据“his pet dog,Palomo,who took rescuers to him after he was lost in the desert for a week”可知,狗指引救援人员寻找Romero。
10. B 根据 finally to the place in the desert where Romero可知,他们最终到达了Romero被困的地方。
11. A 根据 that Romero sometimes had poor memory 可知,Romero的侄女向当局解释他迷路的原因。
12. D 根据 the hospital where he spent two days getting back on his feet 可知,很明显,Romero很虚弱。
13. B 根据 by the hospital door可知,Palomo停留在医院门口。
14. C 根据Palomo remained by the hospital door day and night waiting可知,Palomo守在医院门口等待主人恢复健康。
15. C 根据“He owes his survival to his pet dog,Palomo,who took rescuers to him after he was lost in the desert for a week.”可知,Romero获救了,因此得以与家人重聚。
1. C 根据 after he was lost in the desert for a week和“A photo of Palomo staying by Romero’s side after he came back home was along with these words.”可知,Romero在沙漠中迷路一周后存活下来。
2. A 根据下文中According to one member of the search team可知,Palomo带来了救援人员。
3. D 根据“Romero left his home for a short trip,but”可知,他没有像往常一样回来。
4. B 根据 as he used to visit nearby villages in the area and would be back a few days later可知,因为知道他的习惯,所以他的家人一开始并不担心。
5. A 根据“However,after four days,the man’s niece,Ramona,panicked”可知,四天后,Romero还没回来,所以他的家人报警了。
6. D 根据下文中They searched the area around可知,警察带着警犬寻找Romero。
7. A 根据 after he was lost in the desert for a week可知,Romero消失了一周。
8. C 根据“They searched the area around,but a week after his disappearance,Romero was nowhere to be found.”可知,他们找了一周都没有找到Romero,准备让Romero的宠物狗做最后的尝试。
9. D 根据“his pet dog,Palomo,who took rescuers to him after he was lost in the desert for a week”可知,狗指引救援人员寻找Romero。
10. B 根据 finally to the place in the desert where Romero可知,他们最终到达了Romero被困的地方。
11. A 根据 that Romero sometimes had poor memory 可知,Romero的侄女向当局解释他迷路的原因。
12. D 根据 the hospital where he spent two days getting back on his feet 可知,很明显,Romero很虚弱。
13. B 根据 by the hospital door可知,Palomo停留在医院门口。
14. C 根据Palomo remained by the hospital door day and night waiting可知,Palomo守在医院门口等待主人恢复健康。
15. C 根据“He owes his survival to his pet dog,Palomo,who took rescuers to him after he was lost in the desert for a week.”可知,Romero获救了,因此得以与家人重聚。
查看更多完整答案,请扫码查看