2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版》

六、七选五(5小题,共12.5分)
Many people enjoy spending their vacations swimming, lying in the sun, and staying at luxurious hotels. 1 They head for the country, go to one of the numerous national parks, and take advantage of the fresh air and many outdoor activities that nature has offered.
“I'm a successful lawyer from San Francisco,” says Gavin Murphy. “2 I usually go to Yosemite National Park, where I sleep in a tent, hike, and enjoy the peace and quiet.”
3 They can fish in a cold stream, hike on a winding nature trail, or bike along scenic paths. At certain times of the year, guided nature walks and interesting lectures on a variety of topics are offered to park guests. Camping out does have its disadvantages, however. 4 Even after the weather clears up, there's still lots of mud(泥) to deal with. The weather can be quite cold at night, and there are always many mosquitoes(蚊子).
Park rangers(护林员) recommend that visitors watch out for snakes, whose bites can be poisonous. They stress the fact that it is necessary that food be packed away, so that an unexpected bear doesn't pay an unwelcome visit to some surprised guests. 5 “It might be nice to sit by a swimming pool and sip(抿) a drink,” says Tanya Rodriguez, a nature lover, “but nature is really so beautiful, and I've met such interesting people here. Nothing compares to a vacation like this!”
A. If it rains, there is not much to do.
B. Camping is not really my cup of tea.
C. But every once in a while I like to get back to nature.
D. Some of the visitors have no experience of being in the country.
E. Yet, nature lovers continue to visit national parks year after year.
F. But there are countless others who prefer a different kind of holiday.
G. Visitors to national parks have a wide variety of activities to choose from.
1.
F

2.
C

3.
G

4.
A

5.
E
答案: [语篇解读]本文是一篇说明文。文章介绍了国家公园被自然爱好者们视为度假的天堂。
1. F 根据空前的“Many people enjoy spending their vacations swimming ... staying at luxurious hotels.”和空后的“They head for the country ... many outdoor activities that nature has offered.”可知,空前和空后分别描述了两种不同的度假方式,F项符合语境。F项中的others与上文中的Many people相呼应,F项中的holiday与上文中的vacations相呼应。
2. C 根据空前的“I’m a successful lawyer from San Francisco ...”和空后的“I usually go to ... enjoy the peace and quiet.”可知,虽然他在大城市生活,但是经常去约塞米蒂国家公园露营、徒步、享受大自然的安静。由此可知,他很热爱大自然,C项符合语境。
3. G 根据空后的“They can fish ... bike along scenic paths.”可知,他们可以在冰冷的溪水中钓鱼,在蜿蜒的小径上徒步,或者沿着风景秀丽的小路骑行,G项符合语境。G项中的activities与空后的fish、hike和bike相呼应。
4. A 根据空前的“Camping out does have its disadvantages,however.”可知,此处讲述了露营的缺点。根据空后的“Even after the weather clears up,there’s still lots of mud to deal with.”可知,纵使天气转晴了,还有很多泥要清理,故A项符合语境。A项中的rains与下文中的clears up和mud相呼应。
5. E 根据空前的“Park rangers recommend that visitors watch out for ... some surprised guests.”可知,游览国家公园会遇到危险的野生动物。根据空后的“but nature is really so beautiful ... Nothing compares to a vacation like this!”可知,人们对游览国家公园的热情并不会受到可能遭遇的危险的影响,E项符合语境。
七、完形填空(15小题,共22.5分)
The most convincing way to feel a direct connection with nature is through a wilderness experience. As a conservationist, traveler and nature writer, I'll never 1 my first visit to Yellowstone National Park.
It was the last weekend of the fall, when the park had hardly any visitors. The only 2 was the changeable weather. I drove to Yellowstone and got to my 3 late the first night in the bitter cold. The air passed through my 4 tent and I 5 slept.
Not being a 6 person, I found it 7 to get up at 5:00 am. But I had no choice if I wanted to go to the best location to see the sunrise. A bottle filled with hot tea was most 8.
While I was watching the morning sun bathe the cold, rocky mountaintops in pink light, the unlikely high - pitched(声调高的) singing of deer echoed throughout the flats. The 9 of the wild rose with the mist above the frosted land and it 10 my internal complaints about the early hour.
My short trip to Yellowstone, 11 its occasional discomforts, 12 its magic. I felt renewed. The expectancy of travel is a stress release, and people who take regular 13 are less likely to have heart disease. These benefits happen both during the trip and later when we 14 it. Most importantly, as a writer, they provide me with a fresh viewpoint and 15 essays.
1. A. forget
B. imagine
C. reconsider
D. share
2. A. benefit
B. charm
C. difference
D. disadvantage
3. A. store
B. campsite
C. backyard
D. house
4. A. empty
B. costly
C. thin
D. spare
5. A. barely
B. quickly
C. nearly
D. simply
6. A. night
B. city
C. mountain
D. morning
7. A. exciting
B. challenging
C. surprising
D. puzzling
8. A. meaningful
B. successful
C. helpful
D. pitiful
9. A. call
B. breath
C. touch
D. taste
10. A. recorded
B. represented
C. brought
D. eliminated
11. A. against
B. despite
C. for
D. besides
12. A. worked
B. lost
C. understood
D. lowered
13. A. classes
B. medications
C. vacations
D. tests
14. A. look up to
B. look back on
C. look forward to
D. look down on
15. A. collected
B. publicized
C. disturbed
D. inspired
答案: [语篇解读]本文是一篇记叙文。作者回忆了自己第一次游览黄石国家公园的经历。
1. A 由最后一段可知,这次旅行给了“我”新的视角,对写作大有裨益,因此是难忘的。
2. D 由下文中的the changeable weather和in the bitter cold可知,多变的天气给旅行带来了不好的体验,这是唯一的缺点。
3. B 由下文中的“The air passed through ... slept.”可推知,“我”选择了露营,于当晚抵达了营地。
4. C 由上文中的the bitter cold可知,晚上极其寒冷,“我”在营地支起的帐篷比较薄,致使冷空气不断钻进来。
5. A 由上文中的the bitter cold以及my thin tent可知,夜晚的寒冷和“我”的薄帐篷让“我”很难入睡。
6. D 由下文中的“But I had no choice ... see the sunrise.”可知,“我”是为了看日出才起这么早。由此可知,“我”平常不是个早起的人。
7. B 由上文中的Not being a morning person可知,“我”不是个早起的人,这么早起床对“我”来说是有挑战性的。
8. C 由第二段可知,晚上很冷让“我”无法入睡,因此一瓶热茶对早早起床的“我”来说非常有帮助。
9. A 由上文中的“the unlikely high-pitched ... the flats”可知,地势平缓的地带回荡着鹿的叫声,这是来自大自然的野性的呼唤。
10. D 来自大自然的野性的呼唤和自然的美景消除了“我”内心的抱怨。
11. B 由下文中的“... its magic. I felt renewed.”可知,尽管这次旅行有不好的体验,但“我”还是感觉如获新生。
12. A 由下文中的“I felt renewed.”可知,这次旅行带给“我”很多收获,尽管偶尔有一些不好的体验,但它终究是发挥了它的魔力。
13. C 由上文中的The expectancy of travel is a stress release可知,旅行能够放松身心,有益健康。由此可知,经常度假旅行的人更有可能远离心脏疾病。
14. B 由上文中的both during the trip and later可推知,不管是在旅行的过程中,还是日后回想时,人们都能从旅行中获益。
15. D 由上文中的they provide me with a fresh viewpoint可知,对于作家来说,旅行的裨益常常能带来一些新的视角,对于散文写作来说非常具有启发性。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭