2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版》

六、七选五(5小题,共12.5分)
(2025·广东省名校联盟期中联考)To some extent, smartphones are extensions(延伸) of our hands, but it's easy to forget how much time we actually spend on them. Here are ways for you to get rid of(摆脱) this addiction.
1 They keep us connected with friends, work, the news and funny videos. But when you start feeling anxious about not having your phone around, that's different. It's one thing to feel inconvenient, but it's another to feel really anxious. Is that the case with you? 2 If so, start slow. Try leaving your phone at home for short, controlled periods to take a quick walk. Gradually, it's okay even without a phone for a long time.
I found myself checking my phone from time to time. And what did I find? Nothing new. 3 It was just the habit of checking for the sake of(为了) checking. So, how have I been getting rid of this habit? One strategy is to create some trouble. Set a password on your phone rather than opening it immediately through facial recognition.
If you find yourself pulling out your phone during dinner with friends, at family gatherings, or even when someone is telling you something important, this might be a sign of phone addiction. 4 That is, when I'm about to meet with friends, I turn on the Do Not Disturb(干扰) mode or the airplane mode on my phone. I've even left my phone in my bag, car, or another room just to break the constant desire to check it. It feels awkward at first. 5
A. Here's a trick I've found helpful.
B. Our phones are necessary tools these days.
C. There was not any urgent tasks I needed to handle.
D. What can you do with it effectively and easily?
E. You can set screen time limits on certain apps to handle this situation.
F. Do you want to feel more comfortable without your phone sometimes?
G. But gradually, we will find that the conversations are more enjoyable without being disturbed.
1.
B

2.
F

3.
C

4.
A

5.
G
答案: [语篇解读] 本文是一篇说明文。文章主要就如何摆脱手机上瘾给出了一些建议。
1. B 根据空后内容可知,空处应引出下文,B选项“如今,我们的手机是必不可少的工具。”与下文内容一致,且下文的They指代选项中的Our phones。
2. F 根据上下文内容可知,空处为疑问句。F选项“有时你想在没有手机的情况下感觉更舒服吗?”符合语境。
3. C 根据上文内容可知,作者经常查看手机但是并没有什么新的发现。C选项承接上文内容,指出作者经常查看手机但没有什么新发现,是因为没有紧急任务需要处理,只是习惯性地查看手机。
4. A 根据上文内容可知,上文描述了一种手机上瘾的情况。而下文则给出了一个解决方法。A选项承上启下,承接上文手机上瘾的情况,指出自己实际的一个解决方法。
5. G 根据上文内容可知,一开始我们不碰手机可能会感到尴尬。G选项承接上文内容,指出一开始可能会尴尬,但是慢慢地,我们会发现不受打扰的对话更愉快。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭