2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
六、七选五(5小题,共12.5分)
(2024·山东省烟台第二中学期末考试)Influential people have a great impact on everyone they encounter. Yet, they achieve this only because they exercise so much influence from inside on themselves. Their focused pursuit of excellence is driven by five habits that you can follow and absorb until your influence expands(扩大):
They think for themselves. Influential people aren't affected by the latest trend(趋势) or by public opinion. 1 They're more than willing to change their mind according to facts, but they aren't influenced by what other people think, only by what they know.
They welcome disagreement. Influential people do not react emotionally to different opinions. 2 They're humble(谦逊的) enough to know that they don't know everything and that someone else might see something they missed. And if that person is right, they accept the idea wholeheartedly because they care more about the result than being right.
They are proactive(主动出击的). Influential people don't wait for things like new ideas or new technologies to find them; they seek those things out. 3 They see what's coming because they intentionally look for it.
They respond rather than react. If someone criticizes(批评) an influential person for making a mistake, or if someone else makes a mistake, influential people don't react immediately or emotionally. They wait. They think. 4 Influential people know how important relationships are, and they won't let an emotional overreaction harm theirs.
They believe in themselves. 5 They believe in their power to achieve their dreams, and they believe others share that same power. They believe that nothing is out of reach.
A. Instead, they welcome them.
B. And then they deliver a proper response.
C. Influential people always expect the best.
D. They're influential because they see what's coming.
E. They form their opinions carefully, basing them on the facts.
F. They never believe that one person can change the world.
G. They fight back against these critics as hard as they could.
1.
2.
3.
4.
5.
(2024·山东省烟台第二中学期末考试)Influential people have a great impact on everyone they encounter. Yet, they achieve this only because they exercise so much influence from inside on themselves. Their focused pursuit of excellence is driven by five habits that you can follow and absorb until your influence expands(扩大):
They think for themselves. Influential people aren't affected by the latest trend(趋势) or by public opinion. 1 They're more than willing to change their mind according to facts, but they aren't influenced by what other people think, only by what they know.
They welcome disagreement. Influential people do not react emotionally to different opinions. 2 They're humble(谦逊的) enough to know that they don't know everything and that someone else might see something they missed. And if that person is right, they accept the idea wholeheartedly because they care more about the result than being right.
They are proactive(主动出击的). Influential people don't wait for things like new ideas or new technologies to find them; they seek those things out. 3 They see what's coming because they intentionally look for it.
They respond rather than react. If someone criticizes(批评) an influential person for making a mistake, or if someone else makes a mistake, influential people don't react immediately or emotionally. They wait. They think. 4 Influential people know how important relationships are, and they won't let an emotional overreaction harm theirs.
They believe in themselves. 5 They believe in their power to achieve their dreams, and they believe others share that same power. They believe that nothing is out of reach.
A. Instead, they welcome them.
B. And then they deliver a proper response.
C. Influential people always expect the best.
D. They're influential because they see what's coming.
E. They form their opinions carefully, basing them on the facts.
F. They never believe that one person can change the world.
G. They fight back against these critics as hard as they could.
1.
E
2.
A
3.
D
4.
B
5.
C
答案:
[语篇解读] 本文是一篇说明文。文章介绍了有影响力的人所拥有的五个习惯。
1. E 根据该段的小标题“They think for themselves.”可知,该段主要讲述了有影响力的人会独立思考,E 项指出有影响力的人会根据事实谨慎地形成自己的观点,符合此处的语境。
2. A 根据该段的小标题“They welcome disagreement.”和该空前的“Influential people do not react emotionally to different opinions.”可知,该段主要讲述了有影响力的人不会情绪化地对待不同的意见,而是会虚心接纳它们,A 项指出有影响力的人会欢迎不同的观点,符合此处的语境。
3. D 根据该空前的“Influential people don’t wait for things like new ideas or new technologies to find them; they seek those things out.”可知,有影响力的人不会坐等新的想法或新科技去找他们,而是会主动提出新的想法、创造新的科技,D 项承接上文,符合此处的语境。D 项中的 they see what’s coming 与该空后的“They see what’s coming because...”相呼应。
4. B 根据该空前的“If someone criticizes an influential person... They think.”可知,有影响力的人不会贸然对他人的批评或错误作出反应,他们会三思而后行,B 项承接上文,指出有影响力的人的下一步做法,符合此处的语境。
5. C 根据该空后的“They believe in... reach.”可知,有影响力的人信念十足,他们相信自己的力量,也相信别人的力量,相信没有什么是遥不可及的。C 项指出有影响力的人总是往最好的方面去想,符合此处的语境。
1. E 根据该段的小标题“They think for themselves.”可知,该段主要讲述了有影响力的人会独立思考,E 项指出有影响力的人会根据事实谨慎地形成自己的观点,符合此处的语境。
2. A 根据该段的小标题“They welcome disagreement.”和该空前的“Influential people do not react emotionally to different opinions.”可知,该段主要讲述了有影响力的人不会情绪化地对待不同的意见,而是会虚心接纳它们,A 项指出有影响力的人会欢迎不同的观点,符合此处的语境。
3. D 根据该空前的“Influential people don’t wait for things like new ideas or new technologies to find them; they seek those things out.”可知,有影响力的人不会坐等新的想法或新科技去找他们,而是会主动提出新的想法、创造新的科技,D 项承接上文,符合此处的语境。D 项中的 they see what’s coming 与该空后的“They see what’s coming because...”相呼应。
4. B 根据该空前的“If someone criticizes an influential person... They think.”可知,有影响力的人不会贸然对他人的批评或错误作出反应,他们会三思而后行,B 项承接上文,指出有影响力的人的下一步做法,符合此处的语境。
5. C 根据该空后的“They believe in... reach.”可知,有影响力的人信念十足,他们相信自己的力量,也相信别人的力量,相信没有什么是遥不可及的。C 项指出有影响力的人总是往最好的方面去想,符合此处的语境。
查看更多完整答案,请扫码查看