2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版》

阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
(2025·山东师范大学附属中学期中考试)Over the past few decades, advances in artificial intelligence (AI) have started to transform many parts of life, affecting everything from industry to personal communication. 16.
B

Supporters of AI argue it can improve efficiency and creativity in many areas. For instance, businesses use AI to make operations better, leading to cost savings and better customer experiences. 17.
A
In healthcare, AI-driven tools help doctors by offering insights from complex data, potentially resulting in earlier diagnoses and personalized treatment. 18.
F
Studies show that automation could mostly impact jobs relying on routine tasks, putting many workers at risk of unemployment. There is also worry about whether current education systems are preparing future generations to succeed in an AI-driven world.
19.
D
Ethical(伦理的) dilemmas about AI decision-making and the potential for prejudice and inequality raise significant moral questions. As AI is more used in surveillance(监控) systems, issues about privacy and civil liberties arise, needing careful oversight and regulation.
20.
C
It is crucial for societies to create frameworks that ensure AI technologies are developed with responsibility, lowering potential risks while maximizing benefits. As AI evolves, creating an environment where technology advances and ethical responsibility coexist will be key. Involving diverse stakeholders(利益相关方) in discussions about AI’s future can help create inclusive strategies that benefit all global citizens.
A. Similarly, AI in finance is changing risk assessment.
B. But debates over AI’s influence are more than heated.
C. Managing AI’s benefits and risks needs careful handling.
D. Besides, AI’s widespread use presents complex dilemmas.
E. Despite these advances, AI’s future seems to be going nowhere.
F. However, critics warn that AI could worsen existing problems.
G. As AI continues to evolve, more profound changes may occur.
答案: 16.B 17.A 18.F 19.D 20.C
[语篇解读]本文是一篇议论文。文章主要讨论了人工智能(AI)在过去几十年里的发展对生活各方面的影响,以及围绕其利弊展开的辩论,强调了管理AI收益和风险的重要性。
16.B 上文讲述了AI对生活的影响。B选项“但关于AI影响的辩论远不止激烈。”与上文构成转折关系,引出下文关于AI影响的辩论,即有人支持也有人反对,上下文语意衔接自然。
17.A 上文以企业为例说明AI的好处。A选项“同样,金融领域的AI正在改变风险评估。”与上文构成并列关系,进一步举例说明AI在另一领域的应用和好处,上下文语意连贯。
18.F 上文讲述了AI在医疗领域的好处。F选项“然而,批评者警告说,AI可能会恶化现有问题。”与上文构成转折关系,引出下文中AI可能带来的问题,如失业风险等,上下文语意衔接自然。
19.D 下文讲述了AI带来的伦理和隐私问题。D选项“此外,AI的广泛使用带来了复杂的困境。”引出下文,说明除了上文提到的问题外,AI的广泛使用还带来了其他复杂问题,如伦理和隐私问题,上下文语意连贯。
20.C 下文强调了管理AI收益和风险的重要性。C选项“管理AI的收益和风险需要谨慎处理。”概括了下文主旨,说明社会需要谨慎处理AI的收益和风险,上下文语意衔接自然。
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
After graduating with honors, I headed for a big city for a well-paid internship with good job possibility upon completion. I hoped this would be my opportunity to 21.
my professional résumé(简历). And I really expected to enjoy the culture in Washington, D.C. and 22.
what I was supposed to do with my life.
But I was wrong. 23.
I knew it, I was swept into a(n) 24.
job world. There were long hours behind a computer screen, customer service 25.
from rude clients, and robotic work I 26.
most.
Parents and friends attempted to persuade me to 27.
the professional world. But I knew that I didn’t want this. So I decided to turn in my notice(辞职信).
The next morning, I felt really well, because I knew this was the beginning of the 28. ______ . When I arrived at work, I smiled at everyone. Somehow, the rude client seemed less 29. ______ this morning and the market research less 30. ______ . As the clock struck 5:29, I approached my manager and calmly 31. ______ my action plan. “Thank you for your hard work,” she replied. “Let me know if you ever need anything.” Two weeks later I found a job working with kids with special needs and 32. ______ a freelance(自由职业的) writing career.
Money is not worth it if you dislike your job. The key to 33.
may very well be doing what you love. In order to live a truly real life, it becomes 34.
to throw away the rule book and just 35.
your heart.
(
) 21. A. focus B. improve C. deliver D. practice
(
) 22. A. take over B. set up C. put on D. figure out
(
) 23. A. Before B. Since C. Though D. If
(
) 24. A. special B. hopeful C. unexpected D. fresh
(
) 25. A. rewards B. calls C. risks D. donations
(
) 26. A. hated B. remembered C. needed D. admired
(
) 27. A. shut out B. cover up C. adapt to D. put away
(
) 28. A. end B. exploration C. challenge D. work
(
) 29. A. kind B. energetic C. angry D. comfortable
(
) 30. A. important B. boring C. possible D. professional
(
) 31. A. accepted B. doubted C. shared D. noticed
(
) 32. A. applied B. missed C. refused D. began
(
) 33. A. health B. wealth C. understanding D. happiness
(
) 34. A. necessary B. simple C. normal D. popular
(
) 35. A. hide B. follow C. strengthen D. close
答案: 21.B 22.D 23.A 24.C 25.B 26.A 27.C 28.A 29.C 30.B 31.C 32.D 33.D 34.A 35.B
[语篇解读]本文是一篇记叙文。作者找到一份看似有前途的工作却发现自己并不喜欢,最终决定辞职。在作者看来,真正的幸福是做自己喜欢的事。
21.B 根据下文my professional résumé及语境可知,作者希望这次工作经历是丰富简历的机会。
22.D 根据下文what I was supposed to do with my life可知,作者希望能够利用这次机会搞清楚自己将来适合做什么。
23.A 根据语境及下文可知,在作者反应过来之前,自己已经被卷入到一种工作氛围中。
24.C 根据上文“But I was wrong.”以及下文可知,实习工作的现实情况令作者意想不到。
25.B 根据空前customer service以及空后from rude clients可知,此处是指一些客户要求服务的来电。
26.A 根据上文robotic work可知,机械式的工作是作者最讨厌的。
27.C 根据语境及下文可知,父母和朋友试着劝说作者去适应职场。
28.A 根据上文及语境可知,作者摆脱纠结,决定辞职,所以最后一天心情很放松。由此可知,他认为最后一天的早上是结束的开始。
29.C 根据上文“When I arrived at work,I smiled at everyone.”及语境可知,由于作者决定辞职,所以他心情大好,就连之前觉得粗鲁的客户现在看上去也没有那么生气了。
30.B 根据上文及语境可知,作者觉得市场调研的工作也没有那么无聊了。
31.C 根据上下文及语境可知,作者去见经理并把自己的离职决定告诉她。
32.D 根据上下文及语境可知,作者找到了新工作并开始了自由写作之路。
33.D 根据上文“Money is not worth it if you dislike your job.”及语境可知,作者认为通过干自己不喜欢的工作去赚钱是不值得的,快乐的秘诀是做自己喜欢的事。
34.A 根据上下文及语境可知,作者认为要过上真正的自己向往的生活就必须要抛弃束缚。
35.B 根据上下文及语境可知,作者认为要过上真正的自己向往的生活就要遵从内心。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭