2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版》

七、完形填空(15小题,共22.5分)
(2024·广东仲元中学期末考试)In "The Fun They Had", Isaac Asimov builds a futuristic world in the year 2155, in which traditional school has been 1 with a computerized home schooling system. The story follows an 11 - year - old girl named Margie who is both confused about and 2 by the very old printed book about school that her friend Tommy finds.
For Margie and Tommy, going to school means sitting 3 in a room in their respective(各自的) houses while they are looking at a television screen. Students are taught individually by 4. However, the robotic teachers lack human emotion and the ability to 5 the student on a personal level. 6, they're just "big screens on which all the lessons are shown". For example, when Margie begins "performing 7" in geography, the mechanical(机械的) teacher can't sit down with her and talk about what she's specifically 8 with. It just gives her "test after test".
Besides, Margie's 9 with other children is limited to occasionally(偶尔地) playing with her friend Tommy. So when Margie and Tommy find the old printed book and learn about the old way of 10, Margie finds herself having a burning desire to 11 to those days with "all the kids from the whole neighborhood laughing and shouting in the schoolyard" — a situation that couldn't be more 12 than the lonely way in which Margie learns.
On the surface, "The Fun They Had" is a simple children's story, yet Asimov provides a serious warning that technological progress is not always social 13. Although the reader might imagine 14 learning to be more fun, Asimov's story critiques(批判) this idea by illustrating the 15 of such an approach.
(
A
) 1. A. replaced
B. combined
C. charged
D. compared
(
D
) 2. A. questioned
B. judged
C. changed
D. attracted
(
C
) 3. A. straight
B. safely
C. alone
D. patiently
(
B
) 4. A. parents
B. machines
C. realities
D. classmates
(
C
) 5. A. ask
B. call
C. help
D. respect
(
D
) 6. A. Somehow
B. Therefore
C. Otherwise
D. Instead
(
B
) 7. A. positively
B. poorly
C. normally
D. quickly
(
A
) 8. A. struggling
B. disagreeing
C. competing
D. living
(
C
) 9. A. problem
B. discussion
C. connection
D. adventure
(
A
) 10. A. schooling
B. communicating
C. eating
D. thinking
(
B
) 11. A. adapt
B. return
C. write
D. apply
(
A
) 12. A. different
B. dangerous
C. impossible
D. same
(
C
) 13. A. service
B. effort
C. progress
D. security
(
D
) 14. A. deep
B. formal
C. experiential
D. computerized
(
D
) 15. A. meanings
B. functions
C. standards
D. drawbacks
答案: [语篇解读] 本文是一篇说明文。本文主要对Isaac Asimov的《他们的乐趣》这个科幻故事作了简要介绍并进行了评论。
1. A 根据下文中Margie和Tommy上学的情景和他们对传统学校的向往可推断,计算机化的家庭教育系统已经取代了传统的学校教育。
2. D 根据倒数第二段中的“Margie finds . . . laughing and shouting”可推断,Margie对这本描述过去学校生活的书既感到不解又被它深深吸引。
3. C 根据第二段中的Students are taught individually可知,在Margie生活的时代,学生们单独接受教育。因此可推断,对于Margie和Tommy来说,上学意味着独自坐在各自的房间里上课。
4. B 根据下文中的the robotic teachers可推断,老师是机器人,是机器。
5. C 根据下文所举的例子可知,当学生遇到困难时,机器人老师无法有针对性地提供帮助。因此可推断,机器人教师没有人类情感,不能在个人层面上帮助学生。
6. D 下文中的“they’re just ‘big screens on which all the lessons are shown’”介绍了机器人教师的具体情况,与拥有感情、能为学生提供个人帮助的人类教师的情况不同,故用Instead。
7. B 根据下文中的“It just gives her ‘test after test’. ”可推知,Margie在地理方面表现不佳,机器人老师让她反复做题。
8. A 根据上文Margie地理不好和下文中的“It just gives her ‘test after test’. ”可推断,机器人教师不能对症下药,告诉Margie具体朝哪个方向努力,只会让她反复做题。
9. C 根据下文中的“Margie finds herself having a burning desire to . . . laughing and shouting in the schoolyard”可知,Margie与其他孩子的联系非常少,因此她迫切地想回到与孩子们一起在校园操场上欢笑和打闹的日子。
10. A 根据第一段中的the very old printed book about school可知,这本古老的印刷书上记载了过去人们是怎么上学的。
11. B 由上文可知,Margie生活在2155年的未来世界,而all the kids from the whole neighborhood laughing and shouting描述的是过去的情景,因此,return符合语境。
12. A 此处表示上文描述的过去的学校生活与Margie所经历的学习方式有很大不同。
13. C 上文通过Margie的例子表明了科技进步并非一定能带来社会进步,这也是作家Asimov通过这个故事传达的一个主旨。
14. D 根据第一段中的computerized home schooling system和上文内容可知,故事中未来的教育方式是计算机化的。
15. D 根据上文对未来教育方式的描述可知,Asimov认为未来的计算机化学习理念不能在学生遇到困难时提供有效帮助,且不利于学生进行社会交往。这些都是这一理念的弊端。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭