2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通成学典课时作业本高中英语选择性必修第一册人教版》

D(2025·广东省东莞市七校期中联考改编)
The extinction of animals is a serious issue. When this happens in order to use their fur or skin for fashion, it is even worse, since it’s not even for a matter of human survival. That’s why a London zoo decided to make a powerful statement at the Siamese crocodile enclosure(围栏).
When visitors come in expecting to see a crocodile, they’re greeted with the handbag instead, making a very effective and powerful point about illegal wildlife trade and the harm it does to the species involved.
A sign by the enclosure reads, “This bag used to be found swimming in slow-moving rivers and streams across Southeast Asia and Indonesia. Over the last 75 years, more than 80% of Siamese crocodiles have disappeared. Many, like this one, were hunted for their skins as part of the illegal wildlife trade.”
Native to parts of Southeast Asia, Siamese crocodiles are critically endangered and have become virtually extinct in the wild. Due to hunting as well as habitat loss, they are now absent from nearly 99% of their original range. A huge part of the decline of the population is due to humans using their wetland habitat for rice farming, and things only took a turn for the worse when large-scale hunting for their skin for commercial purposes began in the 1950s.
According to Benjamin Tapley, leader of reptiles and amphibians at ZSL London Zoo, the particular handbag that is on display at the zoo was confiscated at a UK airport, which was being transported illegally, likely as part of the illegal wildlife trade network.
Tapley told The Huffington Post, “We made this exhibit, within ZSL London Zoo’s Reptile House, to draw visitors’ attention to the destructive impact the Illegal Wildlife Trade (IWT) is having on species around the world. At ZSL, we are working globally with governments and local communities to protect wildlife, support law enforcement(执法) that targets illegal trade networks, empower local communities affected by IWT and reduce demand for threatened wildlife.”
(
A
) 12. Why does the sign say this handbag used to swim?
A. It is made of a crocodile’s skin.
B. It is made into a crocodile shape.
C. It is light enough to float on water.
D. It was kept in a flowing river at first.
(
D
) 13. What is Paragraph 4 mainly about?
A. Cruel hunting of Siamese crocodiles.
B. Commercial value of Siamese crocodiles.
C. Destruction of Siamese crocodiles’ habitats.
D. Causes of Siamese crocodiles’ endangerment.
(
C
) 14. What does the underlined word “confiscated” in Paragraph 5 mean?
A. Sold.
B. Bought.
C. Seized.
D. Stolen.
(
B
) 15. What do Tapley’s words focus on?
A. The harm IWT caused.
B. The purpose in showing the handbag.
C. The importance of wildlife protection.
D. The crisis endangered animals are facing.
答案: 12.A 13.D 14.C 15.B
D[语篇解读]本文是一篇新闻报道。文章报道了一家伦敦动物园如何通过展览等方式让公众了解动物灭绝的严重问题,特别是非法野生动物贸易对暹罗鳄等物种的危害。
12.A 推理判断题。根据第三段可知,手提包是由鳄鱼皮制成的,因此可以联想到这个手提包“曾经游泳”是因为它原本是属于鳄鱼的皮肤。
13.D 段落大意题。第四段详细描述了由于猎杀和栖息地丧失,暹罗鳄现在几乎从其原始栖息地的99%中消失,并指出了数量下降的很大原因是人类将湿地用于种植水稻,以及为了商业目的的大规模猎杀。这些内容都直接指向了暹罗鳄濒危的原因,因此是段落的主要内容。
14.C 词义猜测题。根据画线单词下文“at a UK airport,which was being transported illegally,likely as part of the illegal wildlife trade network”可知,这个手提包在英国机场被没收,画线单词和C项意思相似。
15.B 推理判断题。根据最后一段可知,Tapley的话重点是解释为何要在动物园展示这个手提包,即展示手提包的目的。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭