2025年创新设计高中英语选择性必修第二册北师大版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年创新设计高中英语选择性必修第二册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



Ⅰ.Read for the main idea
1. What’s the main idea of the passage?
A. Francis Bacon was going against the views of his day.
B. Galileo Galilei was great to prove the Earth is not the centre of the universe.
C. The Earth is not the centre of the uni-verse and it doesn’t move round the sun in a perfect circle, either.
D. People should question more because even great men, like Aristotle and Gali-lei, might make mistakes.
2. Read the passage quickly and match the main idea with each paragraph.
Para.1 A. Why people didn’t approve of this type of thinking.
Para.2 B. We should thank the great men of the past for their wisdom.
Para.3 C. A type of analysis.
Para.4 D. Our understanding of the world around us is constantly grow-ing and changing.
Para.5 E. Some great men in history using this type of thinking were not supported, but punished.
答案: 1.D 2.Para.1 C Para.2 E Para.3 A Para.4 D Para.5 B
Ⅱ.Read for the structure
答案: 1.acquire 2.17th 3.church 4.abandon 5.growing 6.changing 7.owe 8.understanding
Ⅲ.Read for details
Read the passage carefully and choose the best answers.
1. What is the first step to acquire knowledge and understanding?
A. To find answers.
B. To study the facts.
C. To test answers.
D. To put forward questions.
2. What’s the aim of the writer when Aristotle and Galilei are referred to in the passage?
A. Aristotle was wrong.
B. It’s unbelievable for great men to be wrong.
C. Galilei was wrong.
D. Everyone can be wrong at times.
3. What’s the main idea of the sentence “All truths are easy to understand once they are discovered; the point is to discover them.”?
A. All truths are easy to discover.
B. It’s most important to discover truths.
C. It’s more important to understand truths than to discover them.
D. If we want to discover truths, we should first understand them.
4. What do we know from the passage?
A. Both Bacon and Galilei were punished for their scientific ideas.
B. At that time, people believed more in re-ligion than in facts.
C. Before Galilei, Aristotle’s theory had in-fluenced people for 1,000 years.
D. The church was against the great philos-opher Aristotle for his theory of the uni-verse.
5. What is the correct order to acquire knowl-edge and understanding according to the passage?
A. put forward questions, observe and study, consider and test, find the right answers
B. acquire the knowledge, understand, find the right answers, consider and test
C. observe, study, consider, find the right answers
D. put forward questions, find the right an-swers, observe, test
答案: 1.D 2.D 3.B 4.B 5.A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭