2025年课课练译林出版社九年级英语上册译林版安徽专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年课课练译林出版社九年级英语上册译林版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第86页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
二、根据句意,用括号中所给单词的适当形式填空
1. Mozart was a great
2. There come the sounds of
3. Baozi and zongzi are both
4. There’s no clear
5. The operation was
1. Mozart was a great
musician
. He showed his musical
talent at a very early age. (music)2. There come the sounds of
rushing
(rush) water from the river.3. Baozi and zongzi are both
traditional
(tradition) Chinese food.4. There’s no clear
dividing
(divide) line between the two areas.5. The operation was
successfully
(success) performed, and the patient would get well soon.
答案:
1. musician; musical
2. rushing
3. traditional
4. dividing
5. successfully
2. rushing
3. traditional
4. dividing
5. successfully
三、根据汉语意思完成句子
1. 虽然这是个传统的中国聚会,但他穿得很西式。
2. 飒飒的风声在不同人的脑海里会产生不一样的画面吗?
Can the sounds of
3. 这位世界著名的音乐家成功地将一口古钟的声音与现代音乐糅合在了一起。
4. 他对大自然的声音表现出极大的兴趣,所以多次将其应用在作品中。
5. 他用这件特殊的乐器奏出了一段令人惊叹的曲子。
1. 虽然这是个传统的中国聚会,但他穿得很西式。
Though it was a traditional Chinese party
, he was dressed in a Western style
.2. 飒飒的风声在不同人的脑海里会产生不一样的画面吗?
Can the sounds of
the blowing wind create different pictures in different minds
?3. 这位世界著名的音乐家成功地将一口古钟的声音与现代音乐糅合在了一起。
The world-famous musician successfully brought the sounds of an ancient bell and modern music together.
4. 他对大自然的声音表现出极大的兴趣,所以多次将其应用在作品中。
He showed a great interest in the sounds of nature
and used them a lot in his works
.5. 他用这件特殊的乐器奏出了一段令人惊叹的曲子。
He made an amazing piece of music with the special musical instrument.
答案:
1.Though it was a traditional Chinese party; in a Western style
2.the blowing wind create different pictures in different minds
3.The world-famous musician successfully brought the sounds of an ancient bell and modern music together.
4. He showed a great interest in the sounds of nature; a lot in his works
5.He made an amazing piece of music with the special musical instrument.
2.the blowing wind create different pictures in different minds
3.The world-famous musician successfully brought the sounds of an ancient bell and modern music together.
4. He showed a great interest in the sounds of nature; a lot in his works
5.He made an amazing piece of music with the special musical instrument.
Are you listening to pop songs but not learning to play a musical instrument? The idea of practising the piano or violin every day under your parents’ watchful eyes is bad enough, not to mention all the playtime you’ll lose. But you will change your mind if you know that musical training can make you smarter, especially if you start young.
In 1993, an experiment (实验) showed that students who listened to 10 minutes of Mozart music before taking an IQ test scored better. This is known as the “Mozart effect” (莫扎特效应). Although scientists later found that it wasn’t IQ that had been improved, but temporary (暂时的) reasoning (推理) ability, this study still got them thinking—if simply listening to music can bring good effects, what would playing an instrument do to brain development?
Now researchers at an American university have got the answer. They studied a group of college students—some of them had received musical training in their school years while others had not. Looking at their brain waves, researchers discovered those with musical training were better at picking out single pitches (音高) from a noisy background. And this was true even if the lessons had ended years ago. This ability is connected to language-based learning—for example, reading. When people learn to read, they need to have good working memory, the ability to recognize (识别) speech sounds (语音) and make sound-to-meaning connections. While a musical instrument is being played, each of these things really seems to be strengthened (加强).
But the researchers also said that there is no one best way to use these findings. Different instruments, different teaching methods, different schedules—parents need to find what works best for the child, and children should try to enjoy themselves and their lessons. After all, music is about pleasure, instead of being just a tool.
(
A. people’s lives B. people’s IQ
C. people’s temporary reasoning ability D. people’s ability to play musical instruments
(
A. working memory
B. the ability of making sounds
C. the ability of recognizing different speech sounds
D. the ability of connecting different sounds with their meanings
(
A. the connection between musical training and getting a high mark
B. how musical training improves people’s IQ
C. a new research about the long-term benefits (好处) of early music lessons
D. how to use music training to improve children’s abilities
In 1993, an experiment (实验) showed that students who listened to 10 minutes of Mozart music before taking an IQ test scored better. This is known as the “Mozart effect” (莫扎特效应). Although scientists later found that it wasn’t IQ that had been improved, but temporary (暂时的) reasoning (推理) ability, this study still got them thinking—if simply listening to music can bring good effects, what would playing an instrument do to brain development?
Now researchers at an American university have got the answer. They studied a group of college students—some of them had received musical training in their school years while others had not. Looking at their brain waves, researchers discovered those with musical training were better at picking out single pitches (音高) from a noisy background. And this was true even if the lessons had ended years ago. This ability is connected to language-based learning—for example, reading. When people learn to read, they need to have good working memory, the ability to recognize (识别) speech sounds (语音) and make sound-to-meaning connections. While a musical instrument is being played, each of these things really seems to be strengthened (加强).
But the researchers also said that there is no one best way to use these findings. Different instruments, different teaching methods, different schedules—parents need to find what works best for the child, and children should try to enjoy themselves and their lessons. After all, music is about pleasure, instead of being just a tool.
(
C
) 1. “Mozart effect” proves that listening to music improves ______.A. people’s lives B. people’s IQ
C. people’s temporary reasoning ability D. people’s ability to play musical instruments
(
B
) 2. According to the article, playing a musical instrument can’t strengthen ______.A. working memory
B. the ability of making sounds
C. the ability of recognizing different speech sounds
D. the ability of connecting different sounds with their meanings
(
C
) 3. The article is mainly about ______.A. the connection between musical training and getting a high mark
B. how musical training improves people’s IQ
C. a new research about the long-term benefits (好处) of early music lessons
D. how to use music training to improve children’s abilities
答案:
【解析】:
1. 第一题题干定位到“‘Mozart effect’ proves that listening to music improves...”,根据文章“Although scientists later found that it wasn’t IQ that had been improved, but temporary (暂时的) reasoning (推理) ability”可知“莫扎特效应”证明听音乐提高的是临时推理能力,A、B、D选项文章未提及或与之不符,所以答案是C。
2. 第二题题干定位到“playing a musical instrument can’t strengthen”,根据文章“When people learn to read, they need to have good working memory, the ability to recognize (识别) speech sounds (语音) and make sound - to - meaning connections. While a musical instrument is being played, each of these things really seems to be strengthened (加强).”可知演奏乐器能加强工作记忆、识别语音的能力和建立声音与意义联系的能力,A、C、D选项不符合题意,B选项“the ability of making sounds”(发声能力)文章未提及演奏乐器能加强,所以答案是B。
3. 第三题题干定位到“The article is mainly about”,文章主要讲述了一项关于早期音乐课程长期益处的研究,包括演奏乐器对大脑发展的影响等,A选项“the connection between musical training and getting a high mark”(音乐训练与取得高分的联系)不是文章主要内容;B选项“how musical training improves people’s IQ”(音乐训练如何提高人们的智商)与文章内容不符,文章说不是提高智商;D选项“how to use music training to improve children’s abilities”(如何利用音乐训练提高儿童的能力)只是文章最后提到的一点,不是主要内容,所以答案是C。
【答案】:
1. C
2. B
3. C
1. 第一题题干定位到“‘Mozart effect’ proves that listening to music improves...”,根据文章“Although scientists later found that it wasn’t IQ that had been improved, but temporary (暂时的) reasoning (推理) ability”可知“莫扎特效应”证明听音乐提高的是临时推理能力,A、B、D选项文章未提及或与之不符,所以答案是C。
2. 第二题题干定位到“playing a musical instrument can’t strengthen”,根据文章“When people learn to read, they need to have good working memory, the ability to recognize (识别) speech sounds (语音) and make sound - to - meaning connections. While a musical instrument is being played, each of these things really seems to be strengthened (加强).”可知演奏乐器能加强工作记忆、识别语音的能力和建立声音与意义联系的能力,A、C、D选项不符合题意,B选项“the ability of making sounds”(发声能力)文章未提及演奏乐器能加强,所以答案是B。
3. 第三题题干定位到“The article is mainly about”,文章主要讲述了一项关于早期音乐课程长期益处的研究,包括演奏乐器对大脑发展的影响等,A选项“the connection between musical training and getting a high mark”(音乐训练与取得高分的联系)不是文章主要内容;B选项“how musical training improves people’s IQ”(音乐训练如何提高人们的智商)与文章内容不符,文章说不是提高智商;D选项“how to use music training to improve children’s abilities”(如何利用音乐训练提高儿童的能力)只是文章最后提到的一点,不是主要内容,所以答案是C。
【答案】:
1. C
2. B
3. C
查看更多完整答案,请扫码查看