2025年课课练译林出版社九年级英语上册译林版安徽专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年课课练译林出版社九年级英语上册译林版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年课课练译林出版社九年级英语上册译林版安徽专版》

听一篇短文,回答第8—10小题,完成信息记录表
| Linda's hobby | She likes reading about the lives of great people best. |
| Linda's favourite book *Helen Keller* |• When Helen was 19 months old, she got ______ 8 and became blind and deaf.• When Helen was 7 years old, her ______ 9 Anne Sullivan taught her to learn.• Through hard work, Helen went to college and became a famous writer. |
| The reason for reading | When Linda feels sad, the stories of great people always ______ 10 her up. |

8.
sick

9.
teacher

10.
cheer
答案: 8. sick 9.teacher 10.cheer
二、阅读理解
For a Chinese kid, publishing a book in English is quite a big challenge. But Yang Nianhui, a 15-year-old student from Beijing, has done so.
She wrote an English-language fantasy novel, *The Vampires of Lorania*. Foreign Language Teaching and Research Press has published it. It is their first time to publish a high school student's work.
In Yang's 60,000-word novel, she describes a vampire kingdom called Lorania. A brave girl named Rose and a Chinese boy fight with bad guys to keep Lorania peaceful. It discusses the meaning of heroism (英雄主义) from the view of a teenager. It tells readers, "A hero is one who chooses to stay and fight for what is right, even if he is afraid."
Yang studies at the High School Affiliated to Renmin University of China. She has spent over five years working on the book.
As a big fan of English, Yang enjoys reading original novels (原版小说) and watching TV series in English. She is especially interested in fantasy novels. When she was in Grade 5, she read *The Chronicles of Narnia* by the British author C.S. Lewis. It encouraged her to write her own novel.
With little experience, she did run into some problems, like how to design the story. "I read many other fantasy novels like *Twilight* and *The Lord of the Rings* to learn some things. And I kept changing and improving my draft again and again," she said.
Yang is happy about publishing her first book. "It gives me a chance to express my ideas," she said. She has already started writing a *sequel* to her book.
(
D
) 1. According to the passage, why did Yang Nianhui make people feel surprised?
A. She was a 15-year-old student from a high school in Beijing.
B. She talked about her life in a vampire kingdom called Lorania.
C. She wrote a novel in English with 600,000 words in total.
D. She had her first fantasy English-language novel published.
(
D
) 2. Which of the following statements is NOT true about *The Vampires of Lorania*?
A. It is a story which happened in a vampire kingdom called Lorania.
B. It discusses the meaning of heroism from the view of a kid.
C. It is a story about how Rose and a Chinese boy kept Lorania peaceful.
D. It is the first English-language novel published by a Chinese boy.
(
C
) 3. What made Yang write her own English-language novel?
A. Some TV series in English.
B. Her rich experience in school.
C. *The Chronicles of Narnia*.
D. Some fantasy novels in English.
(
B
) 4. What does the underlined word "sequel" in the last sentence mean in Chinese?
A. 说明
B. 续集
C. 后记
D. 感想
(
A
) 5. What can we learn from the passage?
A. Nothing is impossible.
B. Better late than never.
C. You are never too old to learn.
D. The early bird catches the worm.
答案: 【解析】:
1. 题目问杨念慧让人惊讶的原因。第一段提到“For a Chinese kid, publishing a book in English is quite a big challenge. But Yang Nianhui... has done so.” 第二段说明她写了英文奇幻小说并由外研社出版,这是该社首次出版高中生作品。选项D符合,A只是她的身份,B“talked about her life”错误,C“600,000 words”与原文“60,000-word”不符。
2. 关于《洛兰尼亚的吸血鬼》,A对应第三段“describes a vampire kingdom called Lorania”;B对应“discusses the meaning of heroism from the view of a teenager”(teenager即kid);C对应“A brave girl named Rose and a Chinese boy fight with bad guys to keep Lorania peaceful”;D“published by a Chinese boy”错误,作者是女孩杨念慧。
3. 第五段明确提到“When she was in Grade 5, she read *The Chronicles of Narnia*... It encouraged her to write her own novel.”,故选C。
4. “sequel”所在句“She has already started writing a sequel to her book.”,结合语境,写完第一本书后开始写的应是“续集”,选B。
5. 文章讲述15岁中国女孩挑战英文写作并成功出版小说,体现“没有什么是不可能的”,A符合。B“迟做总比不做好”、C“活到老学到老”、D“早起的鸟儿有虫吃”均不符合主旨。
【答案】:1.D 2.D 3.C 4.B 5.A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭