2025年课课练译林出版社九年级英语上册译林版安徽专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年课课练译林出版社九年级英语上册译林版安徽专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年课课练译林出版社九年级英语上册译林版安徽专版》

二、翻译下列词组
1. 让我们感到昏昏欲睡
make us feel sleepy

2. 给我们的身心带来平静
bring peace to our mind and body

3. 被刷成蓝色
be painted blue

4. 在婚礼上穿白色
wear white at weddings

5. 更喜欢暖色来……
prefer warm colours to...

6. 营造温暖舒适的感觉
create a warm and comfortable feeling

7. 对……有所帮助
be helpful to...

8. 做某事有困难
have difficulty (in) doing sth.

9. 使得采取行动更容易
make it easier to take action

10. 让某人想起某事
remind sb. of sth.

11. 希望成功
hope for success

12. 累得难以动弹
be too tired to move
答案: 1. make us feel sleepy
2. bring peace to our mind and body
3. be painted blue
4. wear white at weddings
5. prefer warm colours to...
6. create a warm and comfortable feeling
7. be helpful to...
8. have difficulty (in) doing sth.
9. make it easier to take action
10. remind sb. of sth.
11. hope for success
12. be too tired to move
三、用方框中所给单词和词组的适当形式填空
attention minds green either$...$or require strength influence create whether not only$...$but cheer sb up
Many studies show colours can $^{(1)}$
influence
appetite (食欲). You may wonder $^{(2)}$
whether
it is true. I am a mother of two kids. I want my kids to love food, so I am always trying to $^{(3)}$
create
eye-catching plates of food for them. An attractive (吸引人的) meal is $^{(4)}$
not only
about how food tastes,
but
about how it smells and how it looks. Before kids taste their food, they see it. An attractive plate of food catches their $^{(5)}$
attention
and excites their $^{(6)}$
minds
and tongues for what they will taste. There are two easy ways. You can $^{(7)}$
either
use a lot of different colours
or
work with just one colour like red and orange. Some days, I say “It’s Orange Day today because it’s rainy and we need something to $^{(8)}$
cheer us up
!” or “Today, it’s Red Day because we $^{(9)}$
require strength
in our body and mind.” or “Today is $^{(10)}$
green
Day because we are celebrating spring!” However, I never use just blue or black. They make them lose appetite.
答案:
(1) influence
(2) whether
(3) create
(4) not only; but
(5) attention
(6) minds
(7) either; or
(8) cheer us up
(9) require strength
(10) green
The Canadian red and white maple leaf (枫叶) flag is the National Flag of Canada. The Canadian flag shows a red maple leaf with 11 points on a white background, with red borders (边界) down each side. The Canadian flag is twice as long as it is wide. The white square with the red maple leaf in it is as wide as the flag.
The red and the white used in the National Flag of Canada were announced the official (官方的) colours of Canada in 1921 by King George V. Although the maple leaf did not have its official status as a symbol of Canada until the announcement of the national flag in 1965, it had historically been used as a Canadian symbol, and was used in 1860 in decorations for the visit of the Prince of Wales to Canada. The 11 points on the maple leaf have no special meaning.
In the early days, the Royal Union Flag, or the Union Jack, was still flown in British North America. In 1925 and again in 1946, the Canadian Prime Minister Mackenzie King tried to get a national flag of Canada accepted, but failed. In 1964, Prime Minister Lester Pearson asked a committee (委员会) to come up with a design for a new flag. The committee was given six weeks to complete its task.
The committee studied over 5,000 designs. The suggestion of a red and white single maple leaf design for the Canadian flag came from George Stanley, a professor at the Royal Military College. After a heated discussion, they finally decided on his suggestion.
(
B
) 1. If the National Flag of Canada is 3 metres long, it must be ____ metres wide.
A. 3 B. 1.5 C. 6 D. 2
(
D
) 2. When did Canada have its own national flag?
A. In 1860. B. In 1921. C. In 1964. D. In 1965.
(
C
) 3. Which of the following sentences is NOT true according to the passage?
A. In 1925 and 1946, the Canadian Prime Minister Mackenzie King failed to get a national flag of Canada accepted.
B. George Stanley, a professor from the Royal Military College, designed the National Flag of Canada.
C. The red and the white were announced the official colours of Canada in 1860 in decorations for the visit of the Prince of Wales to Canada.
D. In the early days, the Royal Union Flag was accepted in British North America.
(
D
) 4. What does the underlined word “they” in the last paragraph refer to?
A. The officials of the government.
B. The professors from the Royal Military College.
C. The members of the 1946 committee.
D. The members of the 1964 committee.
(
B
) 5. The passage is mainly about ____.
A. the designer of the National Flag of Canada
B. the history of the National Flag of Canada
C. the meaning of the National Flag of Canada
D. why the red and white single maple leaf was chosen as the design for the National Flag of Canada
答案: 1. B
解析:由第一段“The Canadian flag is twice as long as it is wide.”可知,长是宽的2倍。若长为3米,则宽为3÷2=1.5米。
2. D
解析:由第二段“Although the maple leaf did not have its official status as a symbol of Canada until the announcement of the national flag in 1965”可知,加拿大国旗于1965年正式确定。
3. C
解析:A项与第三段“In 1925 and again in 1946... but failed”一致;B项与第四段“The suggestion... came from George Stanley”及最终采纳其建议相符;C项错误,由第二段“The red and the white... were announced the official colours... in 1921”可知,官方颜色确定于1921年,而非1860年;D项与第三段“In the early days, the Royal Union Flag... was still flown in British North America”一致。
4. D
解析:由第三段“In 1964... asked a committee to come up with a design”及第四段“The committee studied... After a heated discussion, they finally decided on his suggestion.”可知,“they”指1964年的委员会成员。
5. B
解析:文章依次介绍了加拿大国旗的外观、颜色确定时间、历史上的设计尝试、最终确定过程等,主要讲述国旗的历史。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭