2025年1课3练单元达标测试九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1课3练单元达标测试九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年1课3练单元达标测试九年级英语上册译林版》

Choosing a career isn't always easy, but there are still some tips you can take to help make up your mind.
Don't let other people decide what you should do.
Sometimes adults may want you to become a doctor, or work in a bank, or be a teacher. Listen to them, but remember it's your life and it's your decision. 1.
D

Consider what you are good at.
It's true that things like salary are important, but don't let them lead you down the wrong path. Follow your heart and your personality. 2.
F
If you don't like work which needs lots of attention to detail, think long and hard before you decide to do something like applying to study Engineering at university.
Your first decision isn't forever.
3.
C
They start a job, love it straight away and stick at it. But it isn't always like that. So remember that you are allowed to change your mind. It's not necessary to worry for years. Maybe your first job doesn't turn out to be suitable for you. Maybe the right job for you is right around the corner!
4.
A

Some people choose their career simply because they think they'll make huge amounts of money. OK, if that is what you want. But, generally, people get more satisfaction out of their career if they feel they are doing something valuable for others. It doesn't have to be charity work. 5.
E
Just don't forget that job satisfaction isn't only about money.
答案: 1. D [解析]根据建议一"Don't let other people decide what you should do."以及空前"Listen to them, but remember it's your life and it's your decision."可知,此处应指建议自己做决定。选项D意为"所以确保你是那个做决定的人",符合语境。故选D。2. F [解析]根据前一句"Follow your heart and your personality."以及后一句"If you don't like work which needs lots of attention to detail, think long and hard before you decide to do something like applying to study Engineering at university."可知,选择职业要遵从你自己的心和性格,并举例说明如果你不喜欢需要关注细节的工作,在你做决定之前,要仔细思考。选项F意为"如果你非常活跃,即使工资很高,也不要选择一份在办公室里的工作",和本处的话题一致,承上启下,符合语境。故选F。3. C [解析]根据下一句"They start a job, love it straight away and stick at it."可知,有些人开始了一份工作,很快爱上了它,并坚持了下去,说明这些人是幸运的。选项C意为"有些幸运的人第一次就做对了",其中的"Some lucky people"和原文中的"they"相呼应,符合语境。故选C。4. A [解析]根据该题所处位置可知,空处应该是该段的小标题。根据本段中"But, generally, people get more satisfaction out of their career if they feel they are doing something valuable for others."可知,这一段主要说明如果人们觉得自己在为他人做有价值的事情,他们会从自己的职业生涯中获得更多的满足感。由此可知,本段建议的是要做一些有价值的事情。选项A意为"做一些有价值的事",符合语境。故选A。5. E [解析]根据上一句"It doesn't have to be charity work."可知,有价值的事情不一定是慈善工作,说明还可以是其他形式的工作。选项E意为"它也可以是一份帮助社区中其他人的工作",承接上文,符合语境。故选E。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭