第41页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
五、新语篇 关于青少年问题的邮件 (2024·南京玄武区期末)阅读理解
词数: 187 体裁: 记叙文 核心素养: 思维品质
话题: 解答问题 难度: 中 建议用时: 6分钟
精题详解
Log in▼ News▼ Help▼ Contact▼ Q
Got a problem? Ask Alex!
Online Safety>Problems and advice>Ask Alex
Dear Alex,
I got a mean message online from someone at school. They say I'm stupid and ugly. I feel sad and worried. I don't know what I to do.
Please help me!
From Racecar 73
Hi Racecar 73,
No once should make comments online that are mean or hurtful. You shouldn't answer messages that mean, or that make you feel uncomfortable. Tell you parents, a teacher or another adult. They can help you black and report the message.
I hope that helps.
Alex
Hi Alex,
My best friends wants me to tell her my passwords. She says that friends don't have secrets and we must share everything.
What should I do?
From Star 44
Hi Star 44,
Passwords are private. You shouldn't share passwords, except with your parents or carers. If someone has your password, they can use your account. You can be friends without sharing passwords! Explain this to your friend. I'm sure she'll understand. If you're still worried, you should talk to your parents or another adult.
Good luck.
Alex
1. Which of the following is a suggestion given by Alex to Star 44?
A. Block and report the friend.
B. Explain the reason to the friend.
C. Keep the password secret from anyone else.
D. Refuse to answer mean and hurtful messages.
2. Which of the dictionary entries can explain the underlined word "mean" in this passage?
A. Unkind, unfriendly, and cruel.
B. Not willing to give or share things.
C. Average, between the highest and the lowest.
D. Poor in quality, or poor and dirty in appearance.
3. What kind of problems is Alex probably good at solving?
A. Learning stress.
B. Online safety.
C. Time management.
D. Family issues.
词数: 187 体裁: 记叙文 核心素养: 思维品质
话题: 解答问题 难度: 中 建议用时: 6分钟
精题详解
Log in▼ News▼ Help▼ Contact▼ Q
Got a problem? Ask Alex!
Online Safety>Problems and advice>Ask Alex
Dear Alex,
I got a mean message online from someone at school. They say I'm stupid and ugly. I feel sad and worried. I don't know what I to do.
Please help me!
From Racecar 73
Hi Racecar 73,
No once should make comments online that are mean or hurtful. You shouldn't answer messages that mean, or that make you feel uncomfortable. Tell you parents, a teacher or another adult. They can help you black and report the message.
I hope that helps.
Alex
Hi Alex,
My best friends wants me to tell her my passwords. She says that friends don't have secrets and we must share everything.
What should I do?
From Star 44
Hi Star 44,
Passwords are private. You shouldn't share passwords, except with your parents or carers. If someone has your password, they can use your account. You can be friends without sharing passwords! Explain this to your friend. I'm sure she'll understand. If you're still worried, you should talk to your parents or another adult.
Good luck.
Alex
1. Which of the following is a suggestion given by Alex to Star 44?
A. Block and report the friend.
B. Explain the reason to the friend.
C. Keep the password secret from anyone else.
D. Refuse to answer mean and hurtful messages.
2. Which of the dictionary entries can explain the underlined word "mean" in this passage?
A. Unkind, unfriendly, and cruel.
B. Not willing to give or share things.
C. Average, between the highest and the lowest.
D. Poor in quality, or poor and dirty in appearance.
3. What kind of problems is Alex probably good at solving?
A. Learning stress.
B. Online safety.
C. Time management.
D. Family issues.
答案:
1. B [解析]细节理解题。根据文中“Explain this to your friend”可知,Alex 给 Star 44 的建议是向朋友解释原因。故选 B。2. A [解析]词义猜测题。根据文中“No one... or hurtful”可知,此处指“不友好的和伤感情的”。否定句中 or 表并列关系。故选 A。3. B [解析]推理判断题。根据文中“Online Safety>Problems and advice>Ask Alex”可知,Alex 可能擅长解答网络安全问题。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看