2025年1课3练单元达标测试九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1课3练单元达标测试九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年1课3练单元达标测试九年级英语上册译林版》

四、(2024·南通海门区四校期中)阅读理解
词数: 143 体裁: 说明文 核心素养: 学习能力
话题: 占星术 难度: 中 建议用时: 6 分钟
People's life in astrology, the zodiac is divided into twelve star signs. Each star sign has its own characteristics. People gave each star sign one of the four elements (元素) of fire, air, earth and water. It has been popular for a long time. There are three star signs under each element, just as the following form shows.
| Elements | Star Signs |
| Fire | Aries, Leo, Sagittarius |
| Earth | Taurus, Virgo, Capricorn |
| Air | Gemini, Libra, Aquarius |
| Water | Cancer, Scorpio, Pisces |
In both China and Greece, people began to study stars and planets thousands of years ago. They used astrology to help them make decisions. They watched stars and planets to decide when to hunt, fish, plant or make wars.
Today astrology is very popular among people all over the world, especially teenagers. But one thing you have to remember is that you should not expect astrology to tell you everything about your future. Remember your life is in your own hands.
1. How many star signs are there under each element?
A. Three.
B. Four.
C. Five.
D. Twelve.
2. What did people use astrology to do in ancient times?
A. To study the four elements
B. To help them make decisions.
C. To get information about the sky.
D. To know more about the future.
3. 中考新考法 辨别事实与观点 Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Astrology believes that the light of stars influences people's life.
B. People began to study stars and planets hundreds of years ago.
C. Today astrology is very popular among the old.
D. Our life depends on ourselves but not astrology
答案: [文章大意]本文是一篇说明文,主要介绍了占星术。古代人们使用占星术来做决定,现在占星术在人们生活中很受欢迎。但要记住,我们的生活取决于我们自己,而不是占星术。
1. A [解析]细节理解题。根据第一段中“There are three star signs under each element”可知,每种元素下面有三个星座。故选 A。
2. B [解析]细节理解题。根据第二段中“They used astrology to help them make decisions.”可知,古代人们使用占星术来做决定。故选 B。
3. D [解析]推理判断题。根据第三段中“Remember your life is in your own hands.”可知,决定我们的生活的人是我们自己,而不是占星术。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭