2025年1课3练单元达标测试九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1课3练单元达标测试九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年1课3练单元达标测试九年级英语上册译林版》

一、根据句意及首字母或中文提示填写单词
1. These old pictures
reminded
me of the happy days when I was with my grandma.
2. You should keep
calm
even in face of danger.
3. We bought a new house last week. My father wants to
paint
it red.
4. He was so clever that he
created
(创造) the first TV set in the world.
5. My parents planted a tree on their
wedding
(婚礼) day.
6. You may wonder
whether
(是否) it is true or not.
7. Here are some early Chinese picture words. Can you see what they
represent
(代表)?
8. The Chinese women's volleyball team's success has brought the
heat
(热) of volleyball in China.
答案: 1. reminded 2. calm 3. paint 4. created 5. wedding 6. whether 7. represent 8. heat
1. The students cannot get enough sleep and they feel
sleepy
in class.
2. We
preferred
to watch TV on rainy days at home when we were young.
3. I have no difficulty
finding
his new house.
4. Online short video apps make it
easier
to do some shopping at home.
5. Wearing red can help you make a
decision
.
答案: 1. sleepy 2. preferred 3. finding 4. easier 5. decision
1. —Nick looks unhappy today!
—Let's go to ______.
A

A.cheer him up
B.wake him up
C.dressed him up
D.pick him up
答案: A [解析]考查动词短语辨析。句意:——尼克今天看起来很不开心!——我们去让他振作起来。根据语境可知,空处应指让他振作起来。cheer him up让他振作起来;wake him up让他醒来;dressed him up为他装扮;pick him up接他。故选A。
—I hope not to forget my promise to come to your party next Friday.—Don't worry. You will ______ the time one day earlier.
D

A.remind
B.be reminded
C.remind of
D.be reminded of
答案: D [解析]考查动词的时态和语态。句意:——我希望我不要忘记在下周五来参加你的聚会的承诺。——别担心。你会提前一天被提醒的。根据说话人“I hope not to forget my promise to come to your party next Friday.”可知,说话人会被提前提醒的,空处应用一般将来时的被动语态,其谓语结构是:will be done。sb be reminded of sth使某人想起某事。故选D。
3. (2024·淮安盱眙期中)People in cold areas prefer warm colours in their homes
A
a warm and comfortable feeling.
A.to create
B.created
C.to creating
D.creates
答案: A [解析]考查非谓语动词。句意:生活在寒冷地区的人们更喜欢在家里用暖色,以营造温暖而舒适的感觉。根据空后“a warm and comfortable feeling”可知,用暖色是为了营造温暖舒适的感觉,应用动词不定式作目的状语。故选A。
4. —How much difficulty did you have ______ the problem?
—______. It's quite easy.
C

A.to solve; Nothing
B.to solve; None
C.solving; None
D.solving; Nothing
答案: C [解析]考查固定用法和代词辨析。句意:——你解决这个问题有多大困难?——没困难。这个问题挺简单的。根据语境可知,第一个空是固定用法“have difficulty (in) doing sth”,意为“做某事有困难”;根据空后“It's quite easy.”可知,这个问题没有任何困难,强调数量。nothing没有任何东西;none没有(强调数量)。故选C。
5. —Do you think Nancy will make an excellent teacher?
—No, I don't. The job of being a teacher ______ patience and carefulness, but she is careless and impatient.
B

A.reminds
B.requires
C.records
D.reduces
答案: B [解析]考查动词辨析。句意:——你认为南希会成为一名出色的老师吗?——不,我不认为。老师的工作需要耐心和细心,但她粗心且没有耐心。根据语境可知,空处应指成为老师所需要的一些条件。remind提醒;require要求;record记录;reduce减少。故选B。
1. What does chizi mean?______
It means the red descendant./The red descendant.

2. When was the Five-Starred Red Flag first raised?______
The Five-Starred Red Flag was first raised on 1 October, 1949./It was first raised on 1 October,1949./On 1 October,1949.

3. Why are official documents called red-head documents?______
Because headlines of official documents are painted in red./Because headlines of them are painted in red./Because their headlines are painted in red.

4. When will people give red packets?______
During/At the Chinese Spring Festival.

5. 中考新考法 开放式谈对红色的看法 What do you think of the red colour?______
I think red is a bright colour because it can represent happiness and good luck. (开放性试题,言之有理即可)
答案: 1. It means the red descendant./The red descendant. 2. The Five-Starred Red Flag was first raised on 1 October, 1949./It was first raised on 1 October,1949./On 1 October,1949. 3. Because headlines of official documents are painted in red./Because headlines of them are painted in red./Because their headlines are painted in red. 4. During/At the Chinese Spring Festival. 5. I think red is a bright colour because it can represent happiness and good luck. (开放性试题,言之有理即可) 一题多解 本题属于开放性试题,言之有理即可。 答案可以为“I think red is a bright colour because it can represent happiness and good luck.”。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭