2025年1课3练单元达标测试九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1课3练单元达标测试九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年1课3练单元达标测试九年级英语上册译林版》

1. In the university, he was given the highest
scholarship
.
2. His valuable words brought him to the
attention
of the class.
3. Let's work hard together! I believe we will
succeed
in the future.
4. (2024·南通启东期中)Tom, what
matters
most in your mind, fame, wealth or life?
5. When he was still a young boy, he was
forced
to work to support their family.
答案: 1. scholarship 2. attention 3. succeed 4. matters 5. forced
二、用所给单词的适当形式填空
1. Yuan Longping has been remembered by people because he made so many great
achievements
.
2. Look at the sign. We
are not allowed
to park cars here.
3. They succeeded in
getting
to the top of the mountain.
4. We must do everything we can
to make
our Earth cleaner and cleaner.
5. Mr Sigmund Friend suggested
choosing
one hobby every time.
6. The money they spent while
visiting
the town was good for local businesses.
7. I'd like to tell you something about a famous scientist
named
Qian Xuesen.
8. We would like to invite you
to give
a talk on Chinese folk music.
答案: 1. achievements 2. are not allowed 3. getting 4. to make 5. choosing 6. visiting 7. named 8. to give
—Congratulations! Can you share your secret to learning?
—If you work hard enough, you will succeed
in
achieving your goal.
A.on
B.about
C.in
D.for
答案: C [解析]考查介词辨析。句意:——恭喜你!你能分享一下你的学习秘诀吗?——如果你足够努力,你就会成功实现你的目标。succeed in doing sth成功做某事。故选C。
2. (2023·无锡江南中学中考二模)You'd better read the instructions first before you ____ the new washing machine.
A

A.try out
B.give up
C.look for
D.sweep away
答案: A [解析]考查动词短语辨析。句意:在试用这台新的洗衣机之前,你最好先阅读使用说明。根据语境可知,空处应指试用洗衣机。try out试验;give up放弃;look for寻找;sweep away清除。故选A。
3. (2024·淮安清江浦区期中)Mr Smith wasn't against my plan ____ he came up with a new idea.
D

A.because
B.since
C.if
D.although
答案: D [解析]考查连词辨析。句意:尽管史密斯先生想出了一个新主意,但是他并没有反对我的计划。根据语境可知,前后句之间是让步关系。because因为;since既然,自从;if如果;although虽然。故选D。
To people's surprise, the old building still
A
straight after the terrible earthquake.
A.remained
B.reminded
C.reduced
D.required
答案: A [解析]考查动词辨析。句意:让人们吃惊的是,在强震之后这座老的建筑仍然在那里。根据语境可知,地震后建筑仍然停留在原地。remain停留,保留;remind使记起;reduce减少;require要求。故选A。
5. —Would you like to ____ my birthday party this Saturday?
—I'd love to. But I will have an important meeting to ____.
B

A.attend; join
B.take part in; attend
C.join; take part in
D.attend; join in
答案: B [解析]考查动词辨析。句意:——你这周六想要参加我的生日派对吗?——我想去。但是我有一个重要会议要参加。表示“参加聚会”用take part in/join in;表示“参加会议”用attend。故选B。
四、(2023·南京鼓楼区中考一模)阅读理解
词数:320 体裁:记叙文 核心素养:学习能力
话题:克服困难 难度:中 建议用时:8分钟
“Did you see that?” Joe said to his friend Bill. “You're a great shooter!”
Bill caught the basketball and bounced it before throwing it again. The ball flew into the net.
“Bill, you never miss!” Joe said admiringly.
“Unless I'm in a real game,” Bill complained. “Then I miss all the time.”
Joe knew that Bill was right. Bill performed much better when he was having fun with Joe in the school yard than he did when he was playing for the school team in front of a large crowd.
“Maybe you just need to practise more,” Joe suggested.
“But I practise all the time with you!” Bill disagreed. He shook his head, “I just can't play well when people are watching me.”
“You play well when I'm watching,” Joe pointed out.
“That's because I've known you since we were five years old,” Bill said with a smile. “I'm just not comfortable playing when other people are around.”
Joe nodded and understood, but he also had an idea.
The next day Joe and Bill met in the school yard again to practise. After a few minutes, Joe excused himself.
“Practise without me,” Joe said to his friend. “I'll be back in a minute.”
Joe hurried through the school building, gathering together whomever he could find—two students, a maths teacher, two secretaries, and a guard. When Joe explained why he needed them, everyone was happy to help.
Joe reminded the group to stay quiet as they all went toward the school's basketball court. As Joe had hoped, Bill was still practising basketball. He scored five goals in a row without noticing the silent people standing behind him.
“Hey, Bill!” Joe called out finally.
Bill turned. A look of surprise came over his face. “I just wanted to show you that you could play well with people watching you,” Joe said. “Now you'll have nothing to worry about for the next game!”
1. 中考新考法 标题归纳 What would be the best title for the story?
A. Two Basketball Lovers
B. Practice Makes Perfect
C. Bill Wins the Big Game
D. Bill's Basketball Problem
2. Why does Joe decide to gather a group of people?
A. Because he wants to show them his talent.
B. Because he wants more players for his team.
C. Because he wants to help Bill feel less nervous.
D. Because he wants more people to see the next game.
3. Why does the group have to stay quiet?
A. Because Bill likes to practice alone.
B. Because Joe is telling Bill what to do.
C. Because the group needs to listen to Joe's instructions.
D. Because they do not want Bill to know they were there.
答案: 1. D [解析]标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述了比尔在朋友乔的帮助下克服了打篮球时遇到的问题。故选D。 2. C [解析]细节理解题。根据最后一段中“Now you'll have nothing to worry about for the next game!”可知,乔让人们聚在一起看比尔打球是让他不担心下一次的比赛,即适应人们观看他比赛的情况,减少紧张感。故选C。 3. D [解析]推理判断题。根据第十四段中“As Joe had hoped, Bill was still practising basketball. He scored five goals in a row without noticing the silent people standing behind him.”可知,人们安静地看着他打篮球,他没有回头看之前并不知道有人在背后,这样他就不会受到人们的影响。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭