2025年1课3练单元达标测试九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1课3练单元达标测试九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年1课3练单元达标测试九年级英语上册译林版》

1. My mother is a good teacher and she receives high
praise
(赞扬) from everyone.
2. (2024·南通海门区东洲国际学校期中)Work to high
standards
(标准), and you will make great progress later.
3. (2024·南通如皋期中)Li Dazhao was one of the
pioneers
(先锋) of the Chinese revolution. Many people in modern times still admire him.
4. There will be a
high-speed
(高速的) road to connect Huai'an to Nanjing.
答案: 1. praise 2. standards 3. pioneers 4. high-speed
1. Mum thinks my jumper and jeans are
suitable
for the trip.
2. He didn't pass the exam because of his
carelessness
.
3. I have never seen such an
energetic
man like his father.
4. You need not only the talent but also hard work to become a
successful
basketball player.
答案: 1. suitable 2. carelessness 3. energetic 4. successful
1. (2023·常州中考)I've visited New York and Los Angeles, but I don't like ____ of them very much.
A

A.either
B.any
C.neither
D.none
答案: A [解析]考查代词辨析。句意:我去过纽约和洛杉矶,但是我不喜欢它们中的任何一个。either 和 not 连用,相当于 neither,表示全部否定。故选 A。易错点拨 此题容易误选 any。any 和 not 连用,相当于 none,表示三者以上的全部否定,不符合此处语境,所以选项 B 错误。
2. (2023·宿迁中考)—The girl's beautiful pronunciation caught our ____ in yesterday's English speech competition.
—Yes, many students couldn't help cheering for her.
B

A.condition
B.attention
C.invention
D.position
答案: B [解析]考查名词辨析。句意:——在昨天的英语演讲比赛中,这位女孩优美的发音引起了我们的注意。——是的,许多学生忍不住为她欢呼。condition 条件;attention 注意;invention 发明;position 位置,地点。故选 B。
3. (2024·淮安盱眙期中)Billy is ____ about everything. He likes asking questions.
B

A.worried
B.curious
C.impatient
D.patient
答案: B [解析]考查形容词辨析。句意:比利对一切事物都很好奇。他喜欢问问题。根据空后“He likes asking questions.”可知,比利对一切都很好奇。worried 担心的;curious 好奇的;impatient 没有耐心的;patient 有耐心的。be curious about 对……好奇。故选 B。
4. (2024·南通海门区四校期中改编)As the president puts it, China's excellent culture is
C
treasure and every student should learn the history of our country as it helps us to know where we are from and where we are going.
A.as long as
B.as far as
C.as good as
D.as well as
答案: C [解析]考查介词短语辨析。句意:就像这位主席说的那样,中国的优秀文化犹如瑰宝,每个学生应该学习我们国家的历史,因为它帮助我们知道我们从哪里来,我们要到哪里去。根据句意可知,空处应指“文化和宝藏一样”,值得学习,用形容词作表语。as long as 和……一样长,只要;as far as 就……而言;as good as 和……一样好,good 是形容词;as well as,和……一样好,well 是副词。故选 C。
5. (2024·南通启东期中改编)—Oh! I'll nearly lose my heart.
—Cheer up. Life ____ be perfect all the time.
C

A.mustn't
B.shouldn't
C.can't
D.needn't
答案: C [解析]考查情态动词辨析。句意:——哦!我几乎要失去信心了。——振作起来。生活不可能总是完美的。根据句意可知,空处应指生活不可能总是完美的;表示否定推测用 can't。mustn't 禁止;shouldn't 不应该;can't 不可能;needn't 不必。故选 C。
1. What is the passage mainly about?
A

2. What does Harry do in the sweet company?
B

3. All of these three jobs need ____.
B

4. 中考新考法 辨别事实与观点 Which of the following is TRUE according to the passage?
C

5. 中考新考法 推断文章出处 Where can we most probably read the passage?
A
答案: 1. A [解析]主旨大意题。根据第一段中“What is your dream job? A pilot or a policeman? What do you hope your job is like?”可知,本文主要介绍了三个有趣的工作。故选 A。2. B [解析]细节理解题。根据表格一中“When a new sweet is invented, Harry eats it, writes a report about it and sends his report to the factory. And then decision is made about whether to make the sweet or not.”可知,哈里的工作是品尝甜品。故选 B。3. B [解析]细节理解题。根据文中“When a new sweet is invented, Harry eats it, writes a report about it and sends his report to the factory.”,“Then he had to write a blog(博客)to show his findings and feelings.”以及“In the end, Roisin had to write a report about the beds.”可知,这三个人做的一件事是写下一些东西。故选 B。4. C [解析]细节理解题。根据表格二中“He had to live alone in a house(with a swimming pool)on Hamilton Island.”可知,本要独自一人住在汉密尔顿岛上的一所房子里。故选 C。5. A [解析]文章出处题。根据第一段中“Read the following stories and find more at www. cambridge. org/.”可知,本文可能出现在网站上。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭