2025年1课3练单元达标测试九年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1课3练单元达标测试九年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年1课3练单元达标测试九年级英语上册译林版》

1. Being a good listener is also a(n)
attractive
quality in a person.
2. The famous
dancer
gave many wonderful shows around the country last year.
3. These coats are
marked
with the company's official design—Arctic Circle.
4. Students shouldn't pay much more attention to their
appearance
, but their studies.
5. You are too late. The film
has begun
.
答案: 1. attractive 2. dancer 3. marked 4. appearance 5. has begun
1. (2024·宿迁宿城区新区教学共同体期末)—It seems that your son shows an interest ______ playing the guitar.
—Exactly. His teacher says he has a gift ______ music.
D

A.for; of
B.of; for
C.in; of
D.in; for
答案: 1. D [解析]考查固定搭配。句意:——看起来你儿子对弹吉他很感兴趣。——确实。他的老师说他在音乐方面有天赋。show an interest in 对……感兴趣。have a gift for 在某方面有天赋。故选 D。
2.
C
he is ill, he can't help you clean the classroom at the moment.
A.So
B.Whether
C.Since
D.As soon as
答案: 2. C [解析]考查连词辨析。句意:他因为生病了,所以现在不能帮你打扫教室。since 引导原因状语从句,意为“因为”。故选 C。
3. —Have you heard of the new robot that can help us do the housework?
—Yes. That's great, but some people worry that it may ______ laziness.

A.encourage
B.protect
C.lead
D.prevent
答案: 3. A [解析]考查动词辨析。句意:——你听说过会帮我们做家务的新型机器人吗?——是的。那太棒了,但是有些人担心这可能会助长懒惰的风气。encourage 意为“鼓励”;protect 意为“保护”;lead 意为“带领”,而“导致”应该用 lead to;prevent 意为“防止”。故选 A。
4. —What's the new change in your school?
—Students ______ to work in groups in class. It can help us to learn from each other.
C

A.were encouraged
B.encouraged
C.are encouraged
D.encourage
答案: 4. C [解析]考查动词的语态和时态。句意:——你们学校有什么新的变化?——鼓励学生被在课堂上进行小组合作,这样可以帮助我们相互学习。主语 students 和 encourage 之间为被动关系;根据 can 可知,应该用一般现在时。故选 C。
1. Nancy was
famous for being talented in/having a gift for dancing
when she was a child.
2. I
mixed the paint with
water.
3. She
encouraged
me to
keep trying
.
4. The painting
has a lasting value
,
so it's worth keeping
.
答案: 1. famous for being talented in/having a gift for dancing 2. mixed the paint with 3. encouraged; keep trying 4. has a lasting value; so it's worth keeping
1. 中考新考法 句子还原 Which of the following can be put in the " ▲ " in Paragraph 3?
C

2. To wake up people's love for traditional music, Li Xiaobing ______.
C

3. 中考新考法 推断篇章结构 The structure of the passage is ______.
B

4. 中考新考法 推断文章出处 Where is the passage probably from?
A
答案: 1. C [解析]细节理解题。根据第三段中“To wake up people's love for traditional music, something creative has been done.”可知,传统音乐听众的数量正在下降。故选 C。2. C [解析]细节理解题。根据第五段中“Li Xiaobing,a music teacher from Beijing,mixes traditional folk(民间)singing, opera and Chinese instruments through technology.”可知,为了唤醒人们对传统音乐的热爱,李小兵通过技术将传统音乐融合在一起。故选 C。3. B [解析]篇章结构题。通读全文可知,第一段和第二段介绍了中国传统音乐的美以及一位喜欢传统音乐的人的评价;第三段至第六段介绍了为了唤醒人们对传统音乐的热爱,人们做了哪些创造性的事情;第七段总结传统音乐的意义。故选 B。4. A [解析]推理判断题。根据第一段中“Some well-known traditional music was played by the China National Traditional Orchestra(中央民族乐团)in their concert on 4 January. Audiences enjoyed the beautiful sounds guzheng,the powerful tunes of suona,the tearful notes of erhu and so on.”可知,这篇文章可能来自一份报纸。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭