第11页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
1. She
2.
3.
4. He is
not only has read the book, but also
remembers what she has read.2.
Neither Millie nor her friends
know about types of personality.3.
Both you and I
are wrong.4. He is
not only a writer but also
a drawer.
答案:
1. She not only has read the book, but also remembers what she has read.
2. Neither Millie nor her friends know about types of personality.
3. Both you and I are wrong.
4. He is not only a writer but also a drawer.
2. Neither Millie nor her friends know about types of personality.
3. Both you and I are wrong.
4. He is not only a writer but also a drawer.
1. Our English teacher sets a very high
2. Tom always pays
3. You can
4. It took him much longer-hundreds of
5. The tourists had waited at the airport for over two hours. They were getting
standard
(标准) of homework in his classes.2. Tom always pays
attention
(注意) to his teacher in class, so he is making progress.3. You can
connect
(连接) your cell phone to the computer to copy the photos.4. It took him much longer-hundreds of
extra
(额外的) hours to improve his skills.5. The tourists had waited at the airport for over two hours. They were getting
impatient
(不耐烦的).
答案:
1. standard 2. attention 3. connect 4. extra
5. impatient
5. impatient
1. (2023·扬州中考)Everyone will have to get out of their houses ____ meet their neighbours.
A.and
B.but
C.or
D.so
A
A.and
B.but
C.or
D.so
答案:
A [解析]考查连词辨析。句意:每个人都必须走出家门,并且去见他们的邻居。分析句子的语法结构可知,空前“get out of their houses”与空后“meet their neighbours”之间是顺承关系。and 和,表示顺承关系;but但是,表示转折关系;or或者,表示选择关系;so因此,表示因果关系。故选A。
2. (2023·北京中考)It was difficult to climb the mountain,
A.or
B.so
C.for
D.but
but
Sam got to the top at last.A.or
B.so
C.for
D.but
答案:
D [解析]考查连词辨析。句意:虽然爬山很困难,但是萨姆最终还是到达了山顶。分析句子的语法结构可知,空前“It was difficult to climb the mountain”和空后“Sam got to the top at last”之间是转折关系。or或者,表示选择关系;so因此,表示因果关系;for因为,表示原因;but但是,表示转折关系。故选D。
3. (2024·盐城盐都区期中)—How do you like the two pairs of shorts?
—They don't fit me well. They are
A.not only; but also
B.both; and
C.neither; nor
D.either; or
—They don't fit me well. They are
either
too long or
too short.A.not only; but also
B.both; and
C.neither; nor
D.either; or
答案:
D [解析]考查固定用法。句意:——你觉得这两条短裤怎么样?——它们不适合我。它们不是太长就是太短。根据空前“They don't fit me well.”可知,两条短裤都不适合。not only... but also... 不但……而且……;both... and... 两者都……;neither... nor... 既不……也不……;either... or... 要么……要么……。故选D。
4. (2024·南通如皋期中)—Why did you buy such a small shelf? ____ books ____ shoes can be put on it.
—But my blind boxes can, I guess.
A.Either; or
B.Neither; nor
C.Both; and
D.Not only; but also
—But my blind boxes can, I guess.
B
A.Either; or
B.Neither; nor
C.Both; and
D.Not only; but also
答案:
B [解析]考查固定用法。句意:——你为什么买一个如此小的架子?书和鞋子都不能放在上面。——但我想我的盲盒可以。根据空前“Why did you buy such a small shelf?”可知,架子太小,书和鞋子都放不上去。either... or... 或者……或者……;neither... nor... 既不……也不……;both... and... 两者都……;not only... but also... 不但……而且……。故选B。
5. --Write down the telephone number
—All right, Mum.
A.and
B.or
C.but
D.so
or
you'll forget it.—All right, Mum.
A.and
B.or
C.but
D.so
答案:
B [解析]考查连词辨析。句意:——写下电话号码,否则你会忘记。——好的,妈妈。and和,表示并列或递进关系;or否则,表示选择关系;but但是,表示转折关系;so因此,表示因果关系。故选B。
四、完形填空
词数:406 体裁:记叙文 核心素养:语言能力
话题:写作梦的实现 难度:中 建议用时:12分钟
My education started in a small village of India, I did not have any English then. When I found that famous novelist George Orwell was born in Motihari, it made me wonder if I could be a writer too. That day, it became my 1
My father opened up the world of books for me. I was seven to eight when he first 3
Two years later, I began to read my first English novel. Then I realized that I should try writing newspaper articles, improve my skills and then progress to longer forms. I contacted some Hindi newspapers and 6
After writing a dozen articles and reviews, I knew it was finally time to plan my novel.
Creating the plot was really 9
One year later, I finished my writing work again. I contacted another editor. A month later, the feedback landed on my table, 13
When I shared it with my friend, her feedback and support helped me improve my craft further. Then I submitted it to a few publishers and a few days later, I got a call from a publisher. To my delight, he informed me that my book would be published. What surprised me was that a few production houses had expressed interest in my novel. One of the 14
1. A. dream B. career
C. memory D. ability
2. A. ten B. twenty
C. thirty D. forty
3. A. drew B. lent
C. returned D. bought
4. A. afraid B. crazy
C. moved D. interested
5. A. difficult B. necessary
C. possible D. important
6. A. came up with B. gave out
C. carried on D. handed in
7. A. worried B. surprised
C. sad D. excited
8. A. programme B. report
C. train D. journey
9. A. hard B. amazing
C. good D. happy
10. A. passage B. copy
C. line D. question
11. A. pride B. energy
C. hope D. patience
12. A. praised B. refused
C. charged D. collected
13. A. but B. so
C. otherwise D. and
14. A. film-makers B. publishers
C. bosses D. managers
15. A. praise B. complaint
C. support D. punishment
词数:406 体裁:记叙文 核心素养:语言能力
话题:写作梦的实现 难度:中 建议用时:12分钟
My education started in a small village of India, I did not have any English then. When I found that famous novelist George Orwell was born in Motihari, it made me wonder if I could be a writer too. That day, it became my 1
A
. And until I was about 2C
years old, I didn't become successful.My father opened up the world of books for me. I was seven to eight when he first 3
D
me a Hindi (印地语) storybook. When Dad was reading the book for me, I was 4B
about the stories. By the time I was in Grade 10, I had finished reading hundreds of novels. Also, my teacher made me believe that it was 5C
for me to learn the language. After 10 months with her, I started reading picture books in English.Two years later, I began to read my first English novel. Then I realized that I should try writing newspaper articles, improve my skills and then progress to longer forms. I contacted some Hindi newspapers and 6
D
my writing but was quickly turned down. They said my article wasn't what they wanted. I was so 7C
that I doubted my ability. At this time, I met kind-hearted Daniel who published my first article after heavy editing. It was an important turning point for me, and my 8D
as a writer began.After writing a dozen articles and reviews, I knew it was finally time to plan my novel.
Creating the plot was really 9
A
for me. I managed to write the first 10B
of my novel! Full of 11C
, I sent it to Mary Mount, a famous editor right away. My writing was 12B
again, but I was still grateful just to hear from her.One year later, I finished my writing work again. I contacted another editor. A month later, the feedback landed on my table, 13
A
it was hopeless. I cried, believing I'd never get published.When I shared it with my friend, her feedback and support helped me improve my craft further. Then I submitted it to a few publishers and a few days later, I got a call from a publisher. To my delight, he informed me that my book would be published. What surprised me was that a few production houses had expressed interest in my novel. One of the 14
A
even wanted to adapt it for the screen. It is because of my effort and the 15C
from my family and friend, after 21 years struggling, that finally I realized my dream.1. A. dream B. career
C. memory D. ability
2. A. ten B. twenty
C. thirty D. forty
3. A. drew B. lent
C. returned D. bought
4. A. afraid B. crazy
C. moved D. interested
5. A. difficult B. necessary
C. possible D. important
6. A. came up with B. gave out
C. carried on D. handed in
7. A. worried B. surprised
C. sad D. excited
8. A. programme B. report
C. train D. journey
9. A. hard B. amazing
C. good D. happy
10. A. passage B. copy
C. line D. question
11. A. pride B. energy
C. hope D. patience
12. A. praised B. refused
C. charged D. collected
13. A. but B. so
C. otherwise D. and
14. A. film-makers B. publishers
C. bosses D. managers
15. A. praise B. complaint
C. support D. punishment
答案:
1. A [解析]考查名词辨析。句意:那一天,它成了我的梦想。根据上文“it made me wonder if I could be a writer too”可知,成为作家是作者的梦想。dream梦想;career职业;memory记忆;ability能力。故选A。
2. C [解析]考查数词辨析。句意:直到我三十岁左右,我才获得了成功。根据下文“By the time I was in Grade 10, I had finished reading hundreds of novels.”和“after 21 years struggling, that finally I realized my dream”可知,在10年级的时候作者就已经读了数百本小说,经过二十一年的努力才实现梦想,由此可知,作者在三十岁左右时实现了梦想。ten十;twenty二十;thirty三十;forty四十。故选C。
3. D [解析]考查动词辨析。句意:当他第一次给我买了一本印地语故事书的时候,我大概有七、八岁。根据空后“a Hindi storybook”并结合选项可知,爸爸第一次给作者买故事书。draw画画;lend借;introduce介绍;buy购买。故选D。
4. B [解析]考查形容词辨析。句意:当爸爸为我读这本书的时候,我被里面的故事迷住了。根据下文“By the time I was in Grade 10, I had finished reading hundreds of novels.”及空后介词about可知,作者对爸爸读的故事很着迷。afraid害怕的;crazy疯狂的;moved感动的;interested有兴趣的。be crazy about对……着迷。故选B。
5. C [解析]考查形容词辨析。句意:而且,我的教师让我相信,对我来说,学习一门语言是有可能的。根据上文“By the time I was in Grade 10, I had finished reading hundreds of novels.”和下文“After 10 months with her, I started reading picture books in English.”可知,作者的老师认为他学习英语是有可能的。difficult困难的;necessary必需的;possible可能的;important重要的。故选C。
6. D [解析]考查动词短语辨析。句意:我联系了一些印地语报纸,并且提交了我的写作材料,但很快就被拒绝了。根据下文“They said my article wasn't what they wanted.”可知,他们拒绝了作者提交的作品。come up with想出(主意);give out分发;carry on实施;hand in提交,上交。故选D。
7. C [解析]考查形容词辨析。句意:我太伤心了,以至于我怀疑我的能力。根据上文“but was quickly turned down”可知,作者的投稿被拒绝了,应该是伤心的。worried担心的;surprised吃惊的;sad伤心的;excited兴奋的。故选C。
8. D [解析]考查名词辨析。句意:这对我来说是一个重要的转折点,我的写作之旅开始了。根据上文“I met kind-hearted Daniel who published my first article after heavy editing.”可知,作者的第一篇文章发表了,由此可知,他的作家之旅开始了。programme项目;report报告;train训练;journey旅行。故选D。
9. A [解析]考查形容词辨析。句意:创作情节对我来说真的很吃力。联系上文可知,作者开始在写作方面经历了很多挫折,创作情节对他来说很难。hard费力的,要求高的;amazing令人惊异的;good有益的;happy高兴的。故选A。
10. B [解析]考查名词辨析。句意:但是我成功地写了第一本小说书!根据空后“of my novel”可知,作者经过努力终于成功写完了第一本书。passage文章;copy一本;line路线;question问题。故选B。
11. C [解析]考查名词辨析。句意:满怀期待,我立刻把它寄给了著名编辑Mary Mount。联系上文可知,作者终于完成了第一本书,他应是满怀期望地把它寄给著名编辑,请求点评。pride自豪,骄傲;energy精力,能量;hope希望;patience耐心。故选C。
12. B [解析]考查动词辨析。句意:我的提交再次被拒绝,但我还是很感激能收到她的来信。根据上文“but was quickly turned down.”以及“My writing was 12 again, but I was still grateful just to hear from her.”可知,作者再一次遭到拒绝。praise表扬;reject拒绝;charge控告;collect收集。故选B。
13. A [解析]考查连词辨析。句意:我联系了另一个编辑。一个月后,反馈意见落在了我的桌子上,但说起来很绝望。分析句子的语法结构可知,前后句之间是转折关系。but但是;so所以;otherwise否则;and和。故选A。
14. A [解析]考查名词辨析。句意其中一位电影制作人甚至打算把它改编成电影根据“wanted to adapt it for the screen.”可知,电影制作人想把它改编成电影。film-maker电影制作人;publisher出版人;boss老板;manager经理。故选A。
15. C [解析]考查名词辨析。句意:正是因为我的努力和家人朋友白鼓励经过二十一年的奋斗,我终于实现了我的梦想。根据上文“When I shared it with my friend, her feedback and support helped me improve my craft further.”可知,空处应指家人和朋友的支持。praise表扬;complaint抱怨;support支持;punishment惩罚。故选C。
2. C [解析]考查数词辨析。句意:直到我三十岁左右,我才获得了成功。根据下文“By the time I was in Grade 10, I had finished reading hundreds of novels.”和“after 21 years struggling, that finally I realized my dream”可知,在10年级的时候作者就已经读了数百本小说,经过二十一年的努力才实现梦想,由此可知,作者在三十岁左右时实现了梦想。ten十;twenty二十;thirty三十;forty四十。故选C。
3. D [解析]考查动词辨析。句意:当他第一次给我买了一本印地语故事书的时候,我大概有七、八岁。根据空后“a Hindi storybook”并结合选项可知,爸爸第一次给作者买故事书。draw画画;lend借;introduce介绍;buy购买。故选D。
4. B [解析]考查形容词辨析。句意:当爸爸为我读这本书的时候,我被里面的故事迷住了。根据下文“By the time I was in Grade 10, I had finished reading hundreds of novels.”及空后介词about可知,作者对爸爸读的故事很着迷。afraid害怕的;crazy疯狂的;moved感动的;interested有兴趣的。be crazy about对……着迷。故选B。
5. C [解析]考查形容词辨析。句意:而且,我的教师让我相信,对我来说,学习一门语言是有可能的。根据上文“By the time I was in Grade 10, I had finished reading hundreds of novels.”和下文“After 10 months with her, I started reading picture books in English.”可知,作者的老师认为他学习英语是有可能的。difficult困难的;necessary必需的;possible可能的;important重要的。故选C。
6. D [解析]考查动词短语辨析。句意:我联系了一些印地语报纸,并且提交了我的写作材料,但很快就被拒绝了。根据下文“They said my article wasn't what they wanted.”可知,他们拒绝了作者提交的作品。come up with想出(主意);give out分发;carry on实施;hand in提交,上交。故选D。
7. C [解析]考查形容词辨析。句意:我太伤心了,以至于我怀疑我的能力。根据上文“but was quickly turned down”可知,作者的投稿被拒绝了,应该是伤心的。worried担心的;surprised吃惊的;sad伤心的;excited兴奋的。故选C。
8. D [解析]考查名词辨析。句意:这对我来说是一个重要的转折点,我的写作之旅开始了。根据上文“I met kind-hearted Daniel who published my first article after heavy editing.”可知,作者的第一篇文章发表了,由此可知,他的作家之旅开始了。programme项目;report报告;train训练;journey旅行。故选D。
9. A [解析]考查形容词辨析。句意:创作情节对我来说真的很吃力。联系上文可知,作者开始在写作方面经历了很多挫折,创作情节对他来说很难。hard费力的,要求高的;amazing令人惊异的;good有益的;happy高兴的。故选A。
10. B [解析]考查名词辨析。句意:但是我成功地写了第一本小说书!根据空后“of my novel”可知,作者经过努力终于成功写完了第一本书。passage文章;copy一本;line路线;question问题。故选B。
11. C [解析]考查名词辨析。句意:满怀期待,我立刻把它寄给了著名编辑Mary Mount。联系上文可知,作者终于完成了第一本书,他应是满怀期望地把它寄给著名编辑,请求点评。pride自豪,骄傲;energy精力,能量;hope希望;patience耐心。故选C。
12. B [解析]考查动词辨析。句意:我的提交再次被拒绝,但我还是很感激能收到她的来信。根据上文“but was quickly turned down.”以及“My writing was 12 again, but I was still grateful just to hear from her.”可知,作者再一次遭到拒绝。praise表扬;reject拒绝;charge控告;collect收集。故选B。
13. A [解析]考查连词辨析。句意:我联系了另一个编辑。一个月后,反馈意见落在了我的桌子上,但说起来很绝望。分析句子的语法结构可知,前后句之间是转折关系。but但是;so所以;otherwise否则;and和。故选A。
14. A [解析]考查名词辨析。句意其中一位电影制作人甚至打算把它改编成电影根据“wanted to adapt it for the screen.”可知,电影制作人想把它改编成电影。film-maker电影制作人;publisher出版人;boss老板;manager经理。故选A。
15. C [解析]考查名词辨析。句意:正是因为我的努力和家人朋友白鼓励经过二十一年的奋斗,我终于实现了我的梦想。根据上文“When I shared it with my friend, her feedback and support helped me improve my craft further.”可知,空处应指家人和朋友的支持。praise表扬;complaint抱怨;support支持;punishment惩罚。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看