第17页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
一、用所给单词的适当形式填空
1. Yesterday, the famous scientist finished his
2. Mr Brown is very
3. I think John's father has many strong
4. Mrs White is looking for a
5. Wendy has spent a lot of time
1. Yesterday, the famous scientist finished his
speech
with a funny joke.2. Mr Brown is very
helpful
and he often helps the old in a home for the elderly at weekends.3. I think John's father has many strong
qualities
to be a good general manager.4. Mrs White is looking for a
suitable
school for her younger daughter.5. Wendy has spent a lot of time
organizing
after - school activities.
答案:
1. speech 2. helpful 3. qualities 4. suitable 5. organizing
1. —Simon has been
—It's said that he has a cold.
A.nervous about
B.thirsty for
C.absent from
D.worried about
absent from
school for 2 days. What's wrong with him?—It's said that he has a cold.
A.nervous about
B.thirsty for
C.absent from
D.worried about
答案:
C [解析]考查形容词短语辨析。句意:——西蒙已经两天没来上学了。他怎么了?——据说他感冒了。be nervous about 对……感到紧张;be thirsty for 对……渴望;be absent from 缺席……;be worried about 对……担心。故选 C。
2. We believe we can
A.catch up with
B.come up with
C.put off
D.set off
B
a way to solve the problem of pollution in the future.A.catch up with
B.come up with
C.put off
D.set off
答案:
B [解析]考查动词短语辨析。句意:我们相信我们可以找到一种解决未来污染问题的方法。根据空后“solve the problem of pollution in the future”可知,空处应指想出方法。catch up with 赶上;come up with 想出(主意);put off 推迟;set off 出发。故选 B。
3. (2024·南通启东期中)—What else should we pay attention to
—Reading and writing more carefully.
A.improving
B.to improve
C.improve
D.improved
B
our grades during the exam?—Reading and writing more carefully.
A.improving
B.to improve
C.improve
D.improved
答案:
B [解析]考查非谓语动词。句意:——为了提高我们的分数,在考试期间我们应该注意什么其他的事项?——更仔细地读和写。分析句子的语法结构可知,空处应表目的,用不定式结构。improving 动名词;to improve 不定式结构;improve 原形;improved 过去式。故选 B。
—Betty, how do you find being an ice cream taster?
—
A.Can't be better
B.It's up to you
C.That's not the case
D.It's easy to find
—
A
. It's a job that you can taste ice cream to make money.A.Can't be better
B.It's up to you
C.That's not the case
D.It's easy to find
答案:
A [解析]考查情景交际。句意:——贝蒂,你觉得成为一名冰淇淋品尝师怎么样?——这再好不过了。这是一份你可以通过品尝冰淇淋来赚钱的工作。根据空后“It's a job that you can taste ice cream to make money.”可知,这个工作很棒。Can't be better 再好不过了;It's up to you 这取决于你;That's not the case 事实并非如此;It's easy to find 很容易发现。故选 A。
5. (2024·淮安清江浦区期中)—Mothers are busy with both their families and jobs. They are very great.
—
A.What's up?
B.Don't lose heart.
C.Don't mention it.
D.I agree with you.
—
D
So we should understand and love them.A.What's up?
B.Don't lose heart.
C.Don't mention it.
D.I agree with you.
答案:
D [解析]考查情景交际。[解析] 句意:——母亲们忙于家庭和工作。她们非常棒。——我同意你的看法。所以我们应该理解和爱护她们。根据空后“So we should understand and love them.”可知,回答者同意对方的说法。What's up? 这是怎么回事;Don't lose heart. 不要灰心;Don't mention it. 不用谢,别客气;I agree with you. 我同意你的看法。故选 D。
I never thought I would be a “runner”. I was the girl who ran ____1____
She was one of the weakest - looking women I've ever seen. She must have been close to seventy years old, dressed in a T - shirt with the word “Survivor”. She was so small that it seemed as if she could even be turned ____3____
A week later, I found myself in the gym, running on the treadmill (跑步机). Three minutes after I started, my face was bright red. I had to ____6____
A year later, I was at the Race for the Cure again. When the race started, the other runners passed me by. I wondered if I'd be able to do it. Suddenly, I remembered the ____8____
C
in the PE class in my primary school. A few years later, I was walking with a group of ____2____A
in the Race for the Cure, a 5 km race designed to raise money for the fight against cancer, when one lady caught my eye.She was one of the weakest - looking women I've ever seen. She must have been close to seventy years old, dressed in a T - shirt with the word “Survivor”. She was so small that it seemed as if she could even be turned ____3____
D
by a strong wind. But she was running. And she was ____4____A
me and my group of friends. She ran slowly, but determinedly (坚定地) —as if each step pushed her cancer into her past. Right at that moment, I ____5____B
that in the next Race for the Cure, I'd be running along with her.A week later, I found myself in the gym, running on the treadmill (跑步机). Three minutes after I started, my face was bright red. I had to ____6____
D
to a walk. Then I thought of the woman at the race. I kept it ____7____C
. I was able to go a little longer each time. Three and a half minutes. Four minutes. Five.A year later, I was at the Race for the Cure again. When the race started, the other runners passed me by. I wondered if I'd be able to do it. Suddenly, I remembered the ____8____
B
woman. I ran as fast as I could until I finally ____9____D
that finishing line. I had just finished my first race! I looked down at my legs, amazed. They had done something I'd never thought possible. I have never felt so strong before and I knew it was a ____10____C
that I wanted to create again.
答案:
[文章大意]本文是一篇记叙文,主要讲述了作者决定参加为癌症募捐的跑步活动的故事。作者想要告诉读者:只要坚持,一切皆有可能。
1. C [解析]考查副词的最高级。句意:在我的小学,我是体育课上跑得最慢的女孩。根据上文“I never thought I would be a 'runner'.”可知,作者在小学时跑得最慢。fastest 最快地;hardest 最艰难地;slowest 最慢地;best 最好地。故选 C。
2. A [解析]考查名词辨析。句意:几年后,我和我的朋友一起参加了旨在为对抗癌症筹集资金的治疗比赛这时一位女士引起了我的注意。friend 朋友;teacher 教师;student 学生;patient 病人。故选 A。
3. D [解析]考查固定搭配。句意:她看起来很小,以至于这似乎她甚至可以被大风转动似的。根据空前“She was so small”可知,她会被大风吹翻。turn over 把……翻转过来。故选 D。
4. A [解析]考查动词辨析。句意:她从我和我的一群朋友旁边经过。根据上文“But she was running”可知,从自己和朋友们旁边经过。pass 经过;watch 观看;greet 问候;call 打电话。故选 A。
5. B [解析]考查动词辨析。句意:就在那一刻,在接下来的治疗比赛中,我决定和她一起跑步。根据上文“She ran slowly, but determinedly—as if each step pushed her cancer into her past.”可知,“作者决定和她一起跑。learn 学习;decide 决定;explain 解释;agree 同意。故选 B。
6. D [解析]考查动词短语辨析。句意:我不得不放慢速度,以至于和散步一样。根据上文“Three minutes after I started, my face was bright red.”可知,“我”要放慢速度。set off 动身;warm up 热身;stand up 站立;slow down 放慢速度。故选 D。
7. C [解析]考查固定搭配。句意:我坚持了下来。keep up 坚持。故选 C。
8. B [解析]考查形容词辨析。句意:突然间,我想起了那位勇敢的女性。careful 小心的;brave 勇敢的;slow 慢的;old 老的。故选 B。
9. D [解析]考查动词辨析。句意:我跑得尽可能快,直到冲过了终点线。根据下文“I had just finished my first race!”可知,作者冲过了终点。finish 完成;divide 划分;complete 完成;cross 穿过。故选 D。
10. C [解析]考查名词辨析。句意:我以前从来没有感到如此强大过,并且我知道这是一个我想要再次创造的一个奇迹。根据上文“I looked down at my legs, amazed. They had done something I'd never thought possible.”可知,这是一个奇迹。secret 秘密;pity 遗憾;wonder 奇迹;tradition 传统。故选 C。
1. C [解析]考查副词的最高级。句意:在我的小学,我是体育课上跑得最慢的女孩。根据上文“I never thought I would be a 'runner'.”可知,作者在小学时跑得最慢。fastest 最快地;hardest 最艰难地;slowest 最慢地;best 最好地。故选 C。
2. A [解析]考查名词辨析。句意:几年后,我和我的朋友一起参加了旨在为对抗癌症筹集资金的治疗比赛这时一位女士引起了我的注意。friend 朋友;teacher 教师;student 学生;patient 病人。故选 A。
3. D [解析]考查固定搭配。句意:她看起来很小,以至于这似乎她甚至可以被大风转动似的。根据空前“She was so small”可知,她会被大风吹翻。turn over 把……翻转过来。故选 D。
4. A [解析]考查动词辨析。句意:她从我和我的一群朋友旁边经过。根据上文“But she was running”可知,从自己和朋友们旁边经过。pass 经过;watch 观看;greet 问候;call 打电话。故选 A。
5. B [解析]考查动词辨析。句意:就在那一刻,在接下来的治疗比赛中,我决定和她一起跑步。根据上文“She ran slowly, but determinedly—as if each step pushed her cancer into her past.”可知,“作者决定和她一起跑。learn 学习;decide 决定;explain 解释;agree 同意。故选 B。
6. D [解析]考查动词短语辨析。句意:我不得不放慢速度,以至于和散步一样。根据上文“Three minutes after I started, my face was bright red.”可知,“我”要放慢速度。set off 动身;warm up 热身;stand up 站立;slow down 放慢速度。故选 D。
7. C [解析]考查固定搭配。句意:我坚持了下来。keep up 坚持。故选 C。
8. B [解析]考查形容词辨析。句意:突然间,我想起了那位勇敢的女性。careful 小心的;brave 勇敢的;slow 慢的;old 老的。故选 B。
9. D [解析]考查动词辨析。句意:我跑得尽可能快,直到冲过了终点线。根据下文“I had just finished my first race!”可知,作者冲过了终点。finish 完成;divide 划分;complete 完成;cross 穿过。故选 D。
10. C [解析]考查名词辨析。句意:我以前从来没有感到如此强大过,并且我知道这是一个我想要再次创造的一个奇迹。根据上文“I looked down at my legs, amazed. They had done something I'd never thought possible.”可知,这是一个奇迹。secret 秘密;pity 遗憾;wonder 奇迹;tradition 传统。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看