第54页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
There is a kind of dog. His name is Seeing Eye dog. Now we can see this kind of dog all 3 the world. They are 4 (work) for the blind. The Seeing Eye dog is 5 (easily) to train(训练). He helps the blind to walk from place to place. Before a dog 6 (become) a Seeing Eye dog,he must go to a training school for about three 7 (month). First,the dog has to learn to sit or stay when he hears the trainer's call. In his next lesson,the dog learns to take his trainer(训练员) across busy streets. The dog has many things to learn. At the end of the training school,he must take tests(测试). When he 8 (pass) the test,the Seeing Eye dog will do things by himself. Now he can help the blind people. The new master may 9 (be) a man,a woman,or even a child. It 10 the dog and his blind master about a month to learn to work and live together. 1. ________ 2. ________ 3. ________ 4. ________ 5. ________ 6. ________ 7. ________ 8. ________ 9. ________ 10. ________
答案:
3. over 解析:固定搭配"all over the world"表示"全世界",故填over。
4. working 解析:be动词are后接现在分词构成现在进行时,work的现在分词是working,故填working。
5. easy 解析:be+形容词+to do sth表示"做某事是……的",easily是副词,其形容词形式是easy,故填easy。
6. becomes 解析:主语a dog是第三人称单数,一般现在时中谓语动词用第三人称单数形式,become的第三人称单数是becomes,故填becomes。
7. months 解析:three后接可数名词复数,month的复数是months,故填months。
8. passes 解析:主语he是第三人称单数,一般现在时中谓语动词用第三人称单数形式,pass的第三人称单数是passes,故填passes。
9. be 解析:情态动词may后接动词原形,故填be。
10. takes 解析:固定句型"It takes sb some time to do sth"表示"做某事花费某人多长时间",主语It是第三人称单数,一般现在时中谓语动词用takes,故填takes。
(注:1、2题原文缺失,无法作答)
4. working 解析:be动词are后接现在分词构成现在进行时,work的现在分词是working,故填working。
5. easy 解析:be+形容词+to do sth表示"做某事是……的",easily是副词,其形容词形式是easy,故填easy。
6. becomes 解析:主语a dog是第三人称单数,一般现在时中谓语动词用第三人称单数形式,become的第三人称单数是becomes,故填becomes。
7. months 解析:three后接可数名词复数,month的复数是months,故填months。
8. passes 解析:主语he是第三人称单数,一般现在时中谓语动词用第三人称单数形式,pass的第三人称单数是passes,故填passes。
9. be 解析:情态动词may后接动词原形,故填be。
10. takes 解析:固定句型"It takes sb some time to do sth"表示"做某事花费某人多长时间",主语It是第三人称单数,一般现在时中谓语动词用takes,故填takes。
(注:1、2题原文缺失,无法作答)
三、阅读理解 If you are in a town in the Western country,you'll often see people walking their dogs. It is true that a dog is the most useful animal in the world. But the reason why one keeps a dog has changed. Once upon a time,a man met a dog and wanted it to help him in the fight against other animals. He found that the dog listened to him and did what he told him to do. Later people used dogs for hunting for other animals. And the dogs did not eat what they got until their master agreed. So dogs were used for driving sheep and guarding chickens. But now the people in towns and cities do not need dogs to fight against other animals any more. Of course they keep them to frighten(恐吓) thieves(小偷). But the most important reason is that people feel lonely in the city. For a child,a dog is his best friend when he has no friends to play with. For a young wife,a dog is her child when she doesn't have her own. For old people,a dog is also a child when their real children have grown up and left. Now people do not have to use a dog,but they keep it as a friend,just like a member of the family. ( )1. According to the passage,______ are more useful than a dog in the world. A. no other animals B. some animals C. many animals D. a few animals ( )2. In the past,people kept dogs because dogs ______. A. could fight B. met the people C. did not eat other animals D. helped and listened to people ( )3. Now people keep dogs in the cities because dogs ______. A. fight against other animals B. are lonely C. are like their friends D. are afraid of the thieves
答案:
1. A 解析:根据文中"It is true that a dog is the most useful animal in the world."可知狗是世界上最有用的动物,即没有其他动物比狗更有用,故选A。
2. D 解析:根据文中"Once upon a time... He found that the dog listened to him and did what he told him to do."可知过去人们养狗是因为狗听主人的话并帮助主人,故选D。
3. C 解析:根据文中"But the most important reason is that people feel lonely in the city... but they keep it as a friend"可知现在城市里的人养狗是因为狗像他们的朋友,故选C。
2. D 解析:根据文中"Once upon a time... He found that the dog listened to him and did what he told him to do."可知过去人们养狗是因为狗听主人的话并帮助主人,故选D。
3. C 解析:根据文中"But the most important reason is that people feel lonely in the city... but they keep it as a friend"可知现在城市里的人养狗是因为狗像他们的朋友,故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看