第40页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
三、阅读理解
If you love reading books, you must know about the book The Little Prince. It's a famous novel written by a French writer. As one of the best-selling books in history, it has been sold as many as 200 million copies in 253 languages and dialects (方言). Around seventy years after the birth of the book, an American director found a way to make it into a 3D-animated film (动画片).
The book tells the story of a pilot, called the Aviator, who crashes (撞击) into the desert and meets a young prince there. However, in the film, the story starts years after the crash when the Aviator is much older. He has got a new neighbor called the Little Girl, whose mother wants her to get ready to enter the grown-up world. Slowly the Aviator shares his story with the Little Girl by writing it down and sending her a page at a time. The pages are complete with the pictures in the book, speaking about his time in the desert and taking the Little Girl to an amazing world where anything is possible.
China is the first country in the world to see the film in two versions—in Chinese and English. The film shows the Little Girl's life and tells the Little Prince's story at the same time in a beautiful way.
Huang Lei, who voices the film together with his 9-year-old daughter, says the film is like a childhood dream which is lost by most adults in this stressed-out (压力过大的) society.
"The most touching (感人的) part is that every one of us was a good-natured kid like the Little Prince, and it's a pity that this good characteristic (品质) goes away as time flies," he says.
( )1. The book The Little Prince is one of the best-selling books in history because _______.
A. you must know about it if you love reading books
B. it shows the Little Prince's story in a beautiful way
C. it has been sold as many as 200 million copies in 253 languages and dialects
D. the director has made it into a 3D-animated film
( )2. How does the Little Girl get to know the story of the Little Prince?
A. She reads the pages that the Aviator writes and sends to her.
B. Her mother wants her to get ready to enter the grown-up world.
C. The Aviator takes her to an amazing world.
D. She moves her home next to the Aviator's.
( )3. What does the underlined word "good-natured" mean?
A. Kind. B. Friendly. C. Helpful. D. All above.
( )4. According to the passage, which is Huang Lei's opinion?
A. He doesn't believe the good characteristic is lost as we grow older in this stressed-out society.
B. He thinks all of us should keep our better nature and never let it disappear.
C. He feels excited because he can see the film in two versions first.
D. He and his daughter voice the film together.
If you love reading books, you must know about the book The Little Prince. It's a famous novel written by a French writer. As one of the best-selling books in history, it has been sold as many as 200 million copies in 253 languages and dialects (方言). Around seventy years after the birth of the book, an American director found a way to make it into a 3D-animated film (动画片).
The book tells the story of a pilot, called the Aviator, who crashes (撞击) into the desert and meets a young prince there. However, in the film, the story starts years after the crash when the Aviator is much older. He has got a new neighbor called the Little Girl, whose mother wants her to get ready to enter the grown-up world. Slowly the Aviator shares his story with the Little Girl by writing it down and sending her a page at a time. The pages are complete with the pictures in the book, speaking about his time in the desert and taking the Little Girl to an amazing world where anything is possible.
China is the first country in the world to see the film in two versions—in Chinese and English. The film shows the Little Girl's life and tells the Little Prince's story at the same time in a beautiful way.
Huang Lei, who voices the film together with his 9-year-old daughter, says the film is like a childhood dream which is lost by most adults in this stressed-out (压力过大的) society.
"The most touching (感人的) part is that every one of us was a good-natured kid like the Little Prince, and it's a pity that this good characteristic (品质) goes away as time flies," he says.
( )1. The book The Little Prince is one of the best-selling books in history because _______.
A. you must know about it if you love reading books
B. it shows the Little Prince's story in a beautiful way
C. it has been sold as many as 200 million copies in 253 languages and dialects
D. the director has made it into a 3D-animated film
( )2. How does the Little Girl get to know the story of the Little Prince?
A. She reads the pages that the Aviator writes and sends to her.
B. Her mother wants her to get ready to enter the grown-up world.
C. The Aviator takes her to an amazing world.
D. She moves her home next to the Aviator's.
( )3. What does the underlined word "good-natured" mean?
A. Kind. B. Friendly. C. Helpful. D. All above.
( )4. According to the passage, which is Huang Lei's opinion?
A. He doesn't believe the good characteristic is lost as we grow older in this stressed-out society.
B. He thinks all of us should keep our better nature and never let it disappear.
C. He feels excited because he can see the film in two versions first.
D. He and his daughter voice the film together.
答案:
1. C
解析:根据原文“As one of the best-selling books in history, it has been sold as many as 200 million copies in 253 languages and dialects.”可知,其畅销原因是销量和语言版本多,选C。
2. A
解析:根据原文“Slowly the Aviator shares his story with the Little Girl by writing it down and sending her a page at a time.”可知,小女孩通过阅读飞行员写并寄给她的页面了解故事,选A。
3. D
解析:“good-natured”意为“本性善良的”,A“善良的”、B“友好的”、C“乐于助人的”都属于善良本性的表现,选D。
4. B
解析:根据Huang Lei的话“it's a pity that this good characteristic goes away as time flies”可知,他认为这种好品质消失很可惜,暗示应保持,选B。
解析:根据原文“As one of the best-selling books in history, it has been sold as many as 200 million copies in 253 languages and dialects.”可知,其畅销原因是销量和语言版本多,选C。
2. A
解析:根据原文“Slowly the Aviator shares his story with the Little Girl by writing it down and sending her a page at a time.”可知,小女孩通过阅读飞行员写并寄给她的页面了解故事,选A。
3. D
解析:“good-natured”意为“本性善良的”,A“善良的”、B“友好的”、C“乐于助人的”都属于善良本性的表现,选D。
4. B
解析:根据Huang Lei的话“it's a pity that this good characteristic goes away as time flies”可知,他认为这种好品质消失很可惜,暗示应保持,选B。
查看更多完整答案,请扫码查看