第38页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
三、阅读理解
Last Saturday, I made a trip to Yangshuo, an old town in the southeast of Guilin.
After getting to Yangshuo by bus, I first went to the famous place, Butterfly Spring (蝴蝶泉). Butterfly Spring is the best travelling place in Moon Hill Scenic Area. It is named after a butterfly-like stalactite (钟乳石) in the beautiful park. At the entrance (入口) of the park is a large butterfly model (模型). It looks very beautiful. He Jingzhi, a famous poet in China, visited here and was very surprised to see such a large beautiful butterfly model so he wrote "the No.1 Butterfly in the world" to praise it.
At lunchtime, I went to a small restaurant. It had friendly and quick service. I ordered two dishes. They were really delicious. But they were a little expensive.
Then I went to the famous street, the West Street. The West Street is an old street in the center of Yangshuo County with a history of more than 1,400 years. There is a saying about the West Street—One half is the village while the other half is stores.
It was a wonderful day. Just at that time, I understood the saying, "Guilin's mountains and waters rank (排名) first in China and Yangshuo's are the best in Guilin."
( )1. Butterfly Spring is _______.
A. an old town in the southeast of Guilin
B. another name of Moon Hill Scenic Area
C. named after a butterfly-like stalactite
D. named after the butterflies in Yangshuo
( )2. What did He Jingzhi do?
A. He found the Butterfly Spring.
B. He was the first man to visit the Butterfly Spring.
C. He first found the butterfly-like stalactite.
D. He wrote "the No.1 Butterfly in the world".
( )3. What does the underlined word "praise" mean in Chinese?
A. 感谢 B. 赞美 C. 讽刺 D. 批评
( )4. What does the writer think of the restaurant's service in Yangshuo?
A. It was terrible. B. It was friendly and quick.
C. It was delicious but a little expensive. D. It was slow and rude.
Last Saturday, I made a trip to Yangshuo, an old town in the southeast of Guilin.
After getting to Yangshuo by bus, I first went to the famous place, Butterfly Spring (蝴蝶泉). Butterfly Spring is the best travelling place in Moon Hill Scenic Area. It is named after a butterfly-like stalactite (钟乳石) in the beautiful park. At the entrance (入口) of the park is a large butterfly model (模型). It looks very beautiful. He Jingzhi, a famous poet in China, visited here and was very surprised to see such a large beautiful butterfly model so he wrote "the No.1 Butterfly in the world" to praise it.
At lunchtime, I went to a small restaurant. It had friendly and quick service. I ordered two dishes. They were really delicious. But they were a little expensive.
Then I went to the famous street, the West Street. The West Street is an old street in the center of Yangshuo County with a history of more than 1,400 years. There is a saying about the West Street—One half is the village while the other half is stores.
It was a wonderful day. Just at that time, I understood the saying, "Guilin's mountains and waters rank (排名) first in China and Yangshuo's are the best in Guilin."
( )1. Butterfly Spring is _______.
A. an old town in the southeast of Guilin
B. another name of Moon Hill Scenic Area
C. named after a butterfly-like stalactite
D. named after the butterflies in Yangshuo
( )2. What did He Jingzhi do?
A. He found the Butterfly Spring.
B. He was the first man to visit the Butterfly Spring.
C. He first found the butterfly-like stalactite.
D. He wrote "the No.1 Butterfly in the world".
( )3. What does the underlined word "praise" mean in Chinese?
A. 感谢 B. 赞美 C. 讽刺 D. 批评
( )4. What does the writer think of the restaurant's service in Yangshuo?
A. It was terrible. B. It was friendly and quick.
C. It was delicious but a little expensive. D. It was slow and rude.
答案:
1. C
解析:根据原文“It is named after a butterfly-like stalactite in the beautiful park.”可知,蝴蝶泉是以钟乳石命名的,选C。
2. D
解析:根据原文“he wrote 'the No.1 Butterfly in the world' to praise it”可知,He Jingzhi写了“天下第一蝶”,选D。
3. B
解析:结合上下文,诗人看到美丽的蝴蝶模型,应是“赞美”它,“praise”意为“赞美”,选B。
4. B
解析:根据原文“It had friendly and quick service.”可知,餐厅服务友好且迅速,选B。
解析:根据原文“It is named after a butterfly-like stalactite in the beautiful park.”可知,蝴蝶泉是以钟乳石命名的,选C。
2. D
解析:根据原文“he wrote 'the No.1 Butterfly in the world' to praise it”可知,He Jingzhi写了“天下第一蝶”,选D。
3. B
解析:结合上下文,诗人看到美丽的蝴蝶模型,应是“赞美”它,“praise”意为“赞美”,选B。
4. B
解析:根据原文“It had friendly and quick service.”可知,餐厅服务友好且迅速,选B。
查看更多完整答案,请扫码查看